Megkopasztották egy ismerősömet 10. 000euróval, hogy
segítsek neki?
Figyelt kérdés
Egybarátom a fiával Izlandon él, ,,Jákó" papagájokat rendelt az interneten keresztül egy Izlandi facebook csoportból, s Western Unionon keresztül, egy Kameruni cégnek utalta a pénzt(5000-2000-1000-1000-1000 eurót). Csőbe húzták, s az Izlandi rendőröket nem érdekli az egész, mert a külföldiek hátrányosan meg vannak különböztetve. Tudom, nagyon buta volt, de segíteni akarok neki, de nem tudom hogy kihez forduljunk, gondoltam az FBI forróvonalat hívni,mert a western unionon keresztül küldte a pénzt, s az Amerikai, Kamerun szerintem nem jogállam ott kár próbálkozni. Az a baj hogy még mindíg küldenek neki e-mailt, zaklatják folyamatosan.
de 10, nem kettes számban van a papagáj (vannak olyan nyelvek, ahol van kettes szám is, pl a szanszkritban)
2019. júl. 13. 08:53
12/21 anonim válasza:
Ja, hogy 10 pár jákó, az teljesen más, akkor nyugtassuk meg a kedves vevőt, hogy hamarosan megkapja a papagájokat, csak még fizessen 2000 EUR-t a szállítás közben felmerült költségekért, a számlaszám pedig: 10100345-00049, ja nem is, inkább a jól bevált WU-n keresztül küldje!
2019. júl. 13. 09:03
13/21 anonim válasza:
Én mondjuk a WU-on keresnék fogást, hogy támogatja a pénzmosást vagy valami hasonló. Az sem természetes, hogy a sokadik Izland Kamerun tranzakciónál sem kérdez rá arra, hogy ugyan mi a fenéért küldözget valaki kisebb vagyonokat oda?
2019. júl. 13. 09:06
14/21 librikus válasza:
Lehet, hogy a "barát" téged akar átverni! Akinek van tízezer €ja papagájra, annak többnek is kell lenni a bukszájában!
2019. júl. 13. 09:19
15/21 A kérdező kommentje:
A spórolt pénze volt, 1 éve sporolta a pénzt a család 7 tagja együtt...köszönöm, azt hiszem inkább felhívjuk az FBI-t, elvégre ők foglalkoznak az ilyen nemzetközi pénzügyi csalásokkal, főleg hogy a W.U. amerikai. Vagy nem?
2019. júl. 13. 09:26
16/21 anonim válasza:
"inkább felhívjuk az FBI-t, elvégre ők foglalkoznak az ilyen nemzetközi pénzügyi csalásokkal, főleg hogy a W.U. amerikai"
A WU mit követett el? Azon kívül, hogy végrehajtotta a barátod (önszántából indított) utalását.
Végrehajtotta? Igen.
Ismert volt a tranzakció minden feltétele? Igen.
Bocs, de a barátod balek volt. Ha segíteni akarsz neki akkor tanítsd meg gondolkodni józan paraszti ésszel. Ha be akarsz állni mögé a sorba, akkor adj neki 10000 eurót.
2019. júl. 13. 09:57
17/21 anonim válasza:
Minden családban előfordul, hogy családtagok egy évig jákó papagájokra spórolnak. Végülis hiánycikk.
A WU két dologról híres:
1. A nagyon magas jutalékaikról
2. Hogy oda visszi a pénzt ahova a megrendelő akarja
Nem értem ez miért lenne ez a dolog a WU hibája. A barátod megmondta, hogy hova vigye a pénzt az meg odavitte.
Egyébként erősen kamuszagú a kérdés.
2019. júl. 13. 13:15
18/21 anonim válasza:
Hát apám, én egy fotelban élő világutazó vagyok, de még én is tudom, hogy Western Union + Afrika = csalás == örökre baasszhatja a pénzét.
2019. júl. 13. 14:07
19/21 A kérdező kommentje:
Én meg nem csak fotelben ülő, hanem valódi világutazó vagyok( 86 ország), és én is tudom hogy ez csalás, de nem ez volt a kérdésem, hanem az, hogyan tudok segíteni a barátomon, mert biztos mást is palira vettek ezek! Nem kérek roszindulatú, kárörvendő és ostoba válaszokat, köszönöm!
2019. júl. 15. 00:00
20/21 anonim válasza:
Ha csak 8 országban jártál volna tudhatnád, hogy nem érdemes az üggyel foglalkozni, mert többe kerül, mint a bukta és semmi eredménye nem lesz. Ha nagyon ráér tegyen feljelentést és könyvelje el a kárt tanulópénznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!