Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális az, ha a szomszédom...

Legális az, ha a szomszédom lopásairl folyamatosan videofelvételt csinálok, majd mikor már elég sok összegyult akkor egyenként jelentem fel, mindig mikor megvolt?

Figyelt kérdés
egy egy rendörségi intézkedés tárgyalás ellene hogy ujra és ujra beidézzék folyamatosan s valahogy közlöm vele?, addig lesz ez a végtelenségig amig meg nem tériti azt a kárt is ami nem bizonyithat, csak tudok rla hogy ellopta?
2019. jún. 30. 22:54
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
tehát aki egyszer meglopott s feljelentettem, azt ha újra meglop nem jelenthetem már fel, mert akkor bűncselekményt követek el?
2019. júl. 1. 00:24
 32/48 A kérdező kommentje:
#33 tehát ha újra és újra felszólítom, ajánlott levélben, hogy térítse meg a kárt, az zaklatás. illetve zsarolás ha azzal fenyegetem meg hogy addig szólítom fel rá, míg abba nem hagyja.
2019. júl. 1. 00:26
 33/48 A kérdező kommentje:
* míg meg nem téríti a kárt.
2019. júl. 1. 00:28
 34/48 A kérdező kommentje:
#30 "Magyarországon vagy, ne aggódj, a tolvajnak valószínűleg több joga" rosszabb a helyzet, láthatjuk, nem csak a jog védi a tolvajt hanem a közember is...
2019. júl. 1. 00:29
 35/48 anonim ***** válasza:
22%

Ha bűncselekmény elkövetése szerepel a felvételen, akkor legális!

Viszont he te nem jelented azonnal, akkor:

1.) Bűnpártolást követsz el,

2.) A bűnpártolásoddal újabb bűncselekmény elkövetésére bújtod fel, hiszen te magad is azért nem jelented hogy újabbat kövessen el.

Te fogod megszívni!

2019. júl. 1. 08:22
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

Túlbonyolítod ezt az egészet.

Megemlíted a szomszédnak, hogy vannak videófelvételeid a lopásokról és vagy megtéríti a károdat vagy feljelented.

2019. júl. 1. 10:43
 37/48 A kérdező kommentje:
ez viszont tényleg önbíráskodás lenne
2019. júl. 1. 10:44
 38/48 A kérdező kommentje:
Pontosabban bele tudja magyarázni. De egy ajánlott levélbe nem tud ilyesmit belemagyarázni. Főleg ha nem is én küldöm közvetlenül, hanem az általam megbízott ügyvéd, jogilag megfelelő szöveggel. (hivatkozva perszámra s egyéb más szempontból megfelelő szövegel)
2019. júl. 1. 11:09
 39/48 anonim ***** válasza:
31%

#35 vagyok:

"ez viszont tényleg önbíráskodás lenne"

Nem. Ez zsarolás lenne. Viszont ahhoz hogy az ellened felhozott zsarolási vád bizonyított lehessen, először az ellene felhozott lopás vádjának kell igazolódnia!

Ha feljelentene zsarolásért, avval elismerné a lopást!

2019. júl. 2. 22:07
 40/48 A kérdező kommentje:
ha a bíróság elítéli akkor aligha kell igazolni bizonyítani nekünk bármit is (amugy se nekünk kell) s az se számít, hogy elismeri e. az meg hogy zsarolás e az ha feljelentéssel fenyegetődzünk már meg lett beszélve.
2019. júl. 2. 22:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!