Legális az, ha a szomszédom lopásairl folyamatosan videofelvételt csinálok, majd mikor már elég sok összegyult akkor egyenként jelentem fel, mindig mikor megvolt?
Figyelt kérdés
egy egy rendörségi intézkedés tárgyalás ellene hogy ujra és ujra beidézzék folyamatosan s valahogy közlöm vele?, addig lesz ez a végtelenségig amig meg nem tériti azt a kárt is ami nem bizonyithat, csak tudok rla hogy ellopta?2019. jún. 30. 22:54
11/48 A kérdező kommentje:
Megnehezítem ezzel az életét. Ezentúl mindenhova feszültebben fog betörni.
2019. jún. 30. 23:42
12/48 anonim válasza:
Ha csak is kizárólag a saját telkedre lát a kamera és ott készül felvétel a lopásról azzal nincs is semmi gond, mert van bizonyíték arról hogy ki lopott tőled és jogos a feljelentés. Ha több felvétel van akkor az hülyeség hogy egyesével jelented fel, mert ha ugyan az a helyszín, ugyan az az illető, akkor egy kalap alá fogják venni az ügyet így is úgy is mire a bíróság elég kerül az ügy. Ha meg oda került ott meg úgy is úgy fogják beidézni hogy több alkalommal is lopást követett el amiért felelnie kell mert több alkalom volt, de ugyan az a helyszín, meg a sértett, tehát nem lesz ezekből külön-külön eljárás, meg tárgyalás. Magyarul a szomszédod lopkod amiről több alkalommal is készült felvétel. Feljelented, és elmondod hogy hányszor követett el lopást, miket vitt el, és átadod a felvételeket bizonyítékként. Mivel nem egy lopásról van szó hanem többről így súlyosabb következményei lesznek. De ha egyesével teszed a feljelentést mondjuk megvárod mire eljut a bíróságig és lezárják az ügyet aztán megint felnyomod, megint ugyan ez és így tovább azzal azt szúrod el hogy ha korábbi dátummal készültek a felvételek és a lopások is akkor már téged is elővesznek hogy miért nem egyszerre adtad le a felvételeket mert ha elítélik maximum felfüggesztettre egy lopás miatt de utána valójában semmit nem követ el, de mondjuk a feljelentés előtt vagy 10 szer lopott és azokat később mondjuk 2 év után jelented azzal tulajdonképpen te is bűncselekményt követsz el, egyrészt azért mert eltitkoltad, másrészt azért ami nem bűncselekmény, de iszonyatosan kellemetlen hogy egy felfüggesztett börtön büntetést kapott embert egy korai bűncselekményének elkövetésével akarod besározni hogy börtönbe kerüljön.
13/48 anonim válasza:
"Azért ott még Magyarország sem tart, hogy a saját kertbe kamera felszerelése önbíráskodás legyen..."
Hát a felvétel nem is, de az a rész "közlöm vele?, addig lesz ez a végtelenségig amig meg nem tériti azt a kárt is ami nem bizonyithat, " már közelebb áll.
14/48 A kérdező kommentje:
és ha késöbb találom meg a felvételeket? nem egyszeru ám átbogarászni tobb évnyi 24 orás felvételeket folyamatosan. erre nem hivatozhatok hogy van más dolgom is mint a szomszédom betöréseit figyelni, elemezgetni?
2019. jún. 30. 23:47
15/48 A kérdező kommentje:
szoval ajánlott levelet sem lehet neki kuldeni fizetési felszolítással mert az is önbiráskodás. értem. (hivatalos jogszeru közlésről van szo, már ha van erre jogszeru mod)
2019. jún. 30. 23:48
16/48 anonim válasza:
Ha bemegy a kertedbe, akkor az már betörés kategória. Ha mondjuk meglepnéd, és ő rád támadna, te meg önvédelemből megőlnéd, semmit se kapnál. A BTK át lett írva, ha a saját tulajdonodba betörnek, és az életedre törnek jogod van megvédeni magad.
Ugye amerikában le is lőhetnéd.
17/48 A kérdező kommentje:
pedig bizony addig találnék egy egy videót arról ahogy egy rá hasonlító ismeretlen tettes a kertemben jár és adnám át a rendőrségnek, állapítsák meg vajon ki lehet az, amíg vissza nem ad mindent.
2019. jún. 30. 23:51
18/48 anonim válasza:
Ha neked erre van időd csináld, csak lehet, hogy egy idő után a rendőrség is megunja, esetleg elítélik, akkor mihez kezdesz?
19/48 A kérdező kommentje:
én azonban nem akarok lövöldözni, se másképp bántani senkit, én csak azt akarnám, hogy a rendőrségnek folyamatosan tálalni a bizonyítékokat hogy ők folyamatosan zaklassák. egészen addig amíg vissza nem ad mindent. ez lenne a cél. főleg hogy ha lelövöm, akkor nem lesz ki visszaadja. ha élve marad akkor legrosszabb (vagy ép legjobb) esetben élete végéig vonnák a nyugdíja egyharmadát hacsak nem annyi a nyugdíja hogy egy idő után rendezné.
2019. jún. 30. 23:54
20/48 A kérdező kommentje:
"Ha neked erre van időd csináld, csak lehet, hogy egy idő után a rendőrség is megunja, esetleg elítélik, akkor mihez kezdesz?" én úgy tudom, hogy ha újabb bizonyítékok kerulnek elő akkor perujrafelvétel lehet a börtönben lő ellen is és súlyosbíthatják a büntetését. kötelességem a bizonyitékokat naprakészen rendszerezni? sérlut hibás sd kártyát azonnal helyreállítni?
2019. jún. 30. 23:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!