1 hete eladtam egy autóalkatrészt. Fenyeget a rendőrséggel az eladó. Mit tudnék tenni? A házamtól sem tágít. A többi lent.
Figyelt kérdés
Szóval 1 hete eladtam egy autónak a vezérműtengelyét. Facebookon vették meg, de küldtem neki egész képet, illetve külön a bütykökről. Másnap megérkezett hozzá a csomag, hogy ez be van maródva meg stb. Használtan adtam neki el, de nem volt bemaródva meg semmi. Elmondtam neki hogy nem fogom visszavenni. Most rá 1 hétre kb látom hogy hív egyfolytában, kijött házhoz. Én letagadtam hogy én én vagyok és nem lakik itt senki olyan akit úgy hívnak akitől vette, mert nem akarok cirkuszt. Nem látom reálisnak a fickó tényállását. Szerintetek mit tehetnék? Fenyeget a rendőrséggel és kb még 2-3 óráig nem megy innen el, itt van a környéken pár házra. 12 ezer forintért adtam el neki. Az új ára 35 ezer, de nem is ez a lényeg. A fénykép neki megvan elvileg, nekem már nincs sajnos. De foghatom rá hogy bármit csinálhatott vele az idő alatt? Hogy tudnék ebből az egész szarból kimászni? Rendszeresen adok-veszek autó alkatrészeket, de még sosem volt ilyen bajom. Szart nem szoktam eladni... Egy 60 éves fasziról van szó, ilyen kis öreg butának tűnő bácsika, azzal a mottóval hogy őt nem lehet átvágni.2019. máj. 9. 12:40
11/22 A kérdező kommentje:
Ózdon lakik a fickó, vonattal jött le ide. Még a vonatjegyét is mutatta. Amúgy azért ragaszkodok hogy ő legyen a vevőm. Egyrészt nem mutatta meg a csomagot amikor mondtam neki. Másrészt ha én rendelek egy telefont aminek nincs sérülése. Kapok képet, majd elba**om és az eladót megfenyegetem hogy vegye vissza. Na kb ez van. Ti se vennétek vissza szerintem.
2019. máj. 9. 14:05
12/22 A kérdező kommentje:
Itt volt nála a csomag, mondom neki mutassa már meg. Kérdezem megvan a kép? Meg, válaszolja. Jó mondom akkor mutassa már meg legyen szíves és a csomagot is. Vessük össze a kettőt, feleltem. Nem volt rá a válasza. A kép a fiánál van (okostelóval jött ide), a csomagot meg most nem akarja bontogatni. Úgy nézett ki a csomag, mint amikor elküldtem, szerintem fel sem bontotta.
2019. máj. 9. 14:08
13/22 anonim válasza:
12.
Ha fel sem bontotta, akkor mi van? Röntgen szeme van? Szerintem, az is lehet, hogy mire megrendelte, átvette, akkor tudta meg, hogy vagy a motorkód nem stimmelt, vagy mégsem vezérműtengely problémája volt a motornak.
Bontatlan csomaggal egyébként mehet a rendőrségre! 😄 A mai magyar jogrend szerint neki kell bizonyítani, hogy átverted, nem pedig neked az ártatlanságod!
14/22 A kérdező kommentje:
Azért mondom, én küldtem neki fotót, rámondta az igent. Odament a csomag azt utána egyből szar volt. Érdekes addig nagyon kellett neki. 1 nappal később tudtam feladni, es lecseszett érte hogy miért nem aznap adtam fel (azt ígértem csak a melóból nem tudtam eljönni) annyira sürgős volt neki. Szóval nem értem a fickót. Meg most otthon is mehetett volna a rendőrségre. Szerintem felemlíteni jött ide. Kb 2 órája nincs itt. Nem tudom hogy hazament-e, de a környéken bejártam az utcákat nem volt itt. Előtte meg itt császkált meg fotózgatott.
2019. máj. 9. 15:08
15/22 anonim válasza:
Ha esze van, bejelent a navnál engedély nélküli autóbontásért meg alkatrészkereskedésért, aztán majd hozzáteheted a 12ezredet a párszázezres bírsághoz.
16/22 A kérdező kommentje:
Felújítottam a régi autóm, ami azóta már igaz nincs meg, mert van egy újabb. Nem vagyok bontó, nem is foglalkozok ilyenekkel. Amúgy meg ő is feketén üzletelt, ugyanúgy hibás a dologban mint én. Szerintem pont oda nem fog menni.
2019. máj. 9. 15:25
17/22 anonim válasza:
Te írtad, rendszeresen adsz-veszel, most meg nem foglalkozol ilyesmivel. Nem te vagy az, aki eladta az alkatrészt, de azért mutassa már meg a képeket. Azt se tudod, fél órája mit hazudtál.
18/22 A kérdező kommentje:
Miért hazudnék? Nem azt mondtam hogy napi szinten csinálom ezt! Párszor igen szoktam, de egyrészt dolgozok, másrészről igen. Az adok-veszek alatt azt értem, hogy ami nekem megtetszik a kocsimhoz megveszem valakitől és az enyémről meg ha olyan (használható) akkor eladom. Dolgozok nappal, este tanulok. Utoljára talán 1 hónapja adtam el bármit is.
2019. máj. 9. 15:51
19/22 A kérdező kommentje:
Most az hogy azt mondtam, hogy rendszeresen csinálom ezt az tényállás függő hogy kinek mi a rendszeres. Neked lehet a heti 2x. Nekem a havi 1 max 2.
2019. máj. 9. 15:53
20/22 anonim válasza:
Szerintem az előtted válaszoló nem erre gondolt a hazugság kapcsán. Csak korábban azt írtad letagadtad, hogy Te vagy az, mármint az a személy akit keres, aki eladta neki a cuccot. Utána meg azt írod, hogy kérted mutassa meg a csomagot,meg a fotót. Ha letagadtad magad, akkor mégis milyen okkal kérted ezeket tőle, kvázi az ügyben nem érintett személyként, pusztán kíváncsiságból? Szerintem erre gondolt a válaszoló, mert valóban némiképp önellentmondásba kerültél. Amúgy nem értem miért éri meg ez a cirkusz. Most nem tökmindegy miért akarja, hogy visszavedd? Vesződött vele, odautazott, te meg most nyígsz, meg parázol, hogy mi lesz. Így fizetés környékén tényleg annyira rá vagy szorulva arra a nyomorult 12 ezerre, hogy nem akarod visszaadni annak a 60 körüli szerencsétlennek, aki ha ludas is a dologban és jogtalanul követelőzik, mégiscsak odavonatozott? Én nem lennék ekkora sutyerák sz@rrágó, már megbocsáss, visszavettem volna,aztán eladnám másnak, nem ér annyit az egész hóbeleblanc, hogy stresszeljek miatta, de nyilván Te sem a korrektségedről vagy híres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!