Bűncselekmény/szabálysértés megvenni olyan dolgot, amiről az eladó nem tudja hogy sokat ér és olcsón adja?
Az egyik használt cuccos oldalon találtam valamit, ami kb gyűjtői darab. 10.000-ért van hirdetve, de én tudom hogy kb azonnal el tudnám adni 100.000-ért, mert még az is nyomott ár. Retro hardware amúgy, csak a gépházat fényképezte le, de mivel én már arról tudtam hogy maga a gépház is egy vagyon volt anno, ebben komoly cucc van, így ráírtam hogy csináljon több képet.
Ha én megveszem tőle, nem szólok neki hogy amúgy alsóhangon 10x-esét éri, majd én is továbbértékesítem ekkora haszonnal, az bűncselekmény/szabálysértés?
Arra gondolok hogy pl ő megtudja hogy én utána ennyiért árulom és feljelent hogy megkárosítottam őt mert nem szóltam neki.
Nem bűncselekmény.
Az üzlet az üzlet, ha kifizetted, akkor a tiéd, azt csinálsz vele amit akarsz, köze nincs hozzá.
Nem vagy köteles felvilágosítani, mert nem vagy Gandhi vagy Teréz anya.
Nem bűncselekmény, teljesen legális. Az, hogy ő ennyiért adja, az ő baja. Szerintem utána tudott volna járni a valódi értékének, ha akar.
Ha te megveszed ennyiért és továbbadod 10x-es áron, akkor az a te hasznod. Ennyi.
Mellesleg ugyanez fordítva is működik: értéktelen dolgokat is képesek vagyonokért adni, pl. homeopátiás szerek vagy nagy divatmárkák, ahol a ruha 5000 forint, a márkajelzés rajta meg 40 ezer...
Minden annyit ér, amennyit adnak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!