Ezt megállapíthatják garázdaságnak?
Jó napot!
Segítséget kérnék.
A barátommal, légpuskával célba lőttünk, melynek következtében eltaláltuk 2 szomszédunk redőnyét. Másnap értesültünk róla hogy ez történt. Nem szándékosan tettük, bocsánatot is kértünk és a kárt is megfizettük. Feljelentettek minket, és szabálysértés vétsége miatt indult eljárás. A meghallgatások megtörténtek, volt szembesítés is, mivel a szomszéd azt állította hogy elszaladtunk. Most kaptam egy határozatot, amiben az áll,hogy riadalmat keltettünk az egyik szomszédban és hogy az ügyet átteszik a bűnügyi osztályra garázdaság vétségének megállapítása céljából. Ezek alapján megállapíthatnak garázdaságot úgy hogy nem is volt szándékos? Ha megállapítják akkor milyen büntetésre számíthatok?
A válaszokat előre is köszönöm!
nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy eltaláltuk, de mivel találtak 2 lőszert, ezért szerintem biztos hogy mi találtuk el. ezért nem is állítanám az ellenkezőjét.
Akkor közmunkára kell számítanom mindenképp? Pénzbírság nem jöhet szóba?
1 válaszoló.
Köszönöm a válaszodat!
Az eljárás ilyen feltételezéseket figyelembe vesz? Hogy mi lett volna ha? Meg hát a lövedék csak a redőnyt lyukasztotta ki.
Állj!
Milyen légpuska? MKH van hozzá? Lefoglalták már?
Mert, ha 7,5J-nál erősebb, akkor lőfegyver!
A kár megtérítéséről van papír? Nincs mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!