Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 1 hete eladtam egy autóalkatré...

1 hete eladtam egy autóalkatrészt. Fenyeget a rendőrséggel az eladó. Mit tudnék tenni? A házamtól sem tágít. A többi lent.

Figyelt kérdés
Szóval 1 hete eladtam egy autónak a vezérműtengelyét. Facebookon vették meg, de küldtem neki egész képet, illetve külön a bütykökről. Másnap megérkezett hozzá a csomag, hogy ez be van maródva meg stb. Használtan adtam neki el, de nem volt bemaródva meg semmi. Elmondtam neki hogy nem fogom visszavenni. Most rá 1 hétre kb látom hogy hív egyfolytában, kijött házhoz. Én letagadtam hogy én én vagyok és nem lakik itt senki olyan akit úgy hívnak akitől vette, mert nem akarok cirkuszt. Nem látom reálisnak a fickó tényállását. Szerintetek mit tehetnék? Fenyeget a rendőrséggel és kb még 2-3 óráig nem megy innen el, itt van a környéken pár házra. 12 ezer forintért adtam el neki. Az új ára 35 ezer, de nem is ez a lényeg. A fénykép neki megvan elvileg, nekem már nincs sajnos. De foghatom rá hogy bármit csinálhatott vele az idő alatt? Hogy tudnék ebből az egész szarból kimászni? Rendszeresen adok-veszek autó alkatrészeket, de még sosem volt ilyen bajom. Szart nem szoktam eladni... Egy 60 éves fasziról van szó, ilyen kis öreg butának tűnő bácsika, azzal a mottóval hogy őt nem lehet átvágni.
2019. máj. 9. 12:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%

Nem kötelességed visszavenni, főleg ha tényleg nincsen semmi baja. De akkor se ha van baja, az a vevő hibája, hogy nem néz utána annak amit vesz. Az pedig bizonyítható ha a rendőrség megnézi az alkatrészt amit eladtál neki. Ezen kívül nem járna jól ha rendőrséget hívna ha tényleg 2-3 órákat a házad előtt tölt, az már bőven zaklatásnak minősül.

Akkor jelenthetne csak fel ha kötöttetek volna szerződést amiben az áll, hogy hiba esetén visszaveszed a terméket, de kétlem, hogy ez egy facebookos adás-vételnél megtörtént, úgyhogy nincs mitől félned.

2019. máj. 9. 12:46
 2/22 A kérdező kommentje:
Figyelj küldtem neki képet. A kocsi tengelye 95 ezer km-t ment. Kopott persze, de jó állapotú attól független. Itt oroszol most a szomszédnál és kérdezget mindenkit aki útjába esik hogy tényleg én vagyok-e én. A házat le akarta fotózni mondtam csak tessék, le is fotózta a csomaggal. Mondtam StreetViewbe is ott van. Mit csináljak most vele? Szóljak a rendőröknek? Jó éles látható képeket csináltam neki erre fel azt mondja hogy direkt olyan szögből fotóztam. 8 képet is csináltam neki körülbelül.
2019. máj. 9. 12:49
 3/22 anonim ***** válasza:

Tényleg kár, hogy nincsenek meg a fotók, de mindegy. Szerintem kár tagadni, hogy te vagy, én megmondanám, hiszen valahogyan valamit mégis tud, ha arra poroszkál.

Viszont megmondhatod neki, hogy nem veszed vissza, hiszen ilyen szerződésben nem szerepel, menjen a rendőrségre, ne itt császkáljon, de ha továbbra is itt marad, akkor te teszel feljelentést. A rendőrségen felvesznek egy jegyzőkönyvet, egyszer téged behívnak, egy kihallgatásra, mert muszáj, nem azért mert gyanúsított vagy, csak azért, hogy ismerjék a te álláspontodat is, aztán lezárják az egészet vagy bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában. Próbálkozhat még polgári perrel is, de ott bizonyítania kell azt, hogy garanciát vállaltál, ill. hogy azzal a termékkel reklamál, amit megvett, hogy a hibákat nem ő okozta... Használt termékekre nem vonatkozik tudtommal kötelező garancia, szóval nincs mitől félned.

Ő viszont zaklat, és ha durvul a helyzet, akkor garázdaság és fenyegetés is szóba jöhet, ami már komolyabb bcs.

Neki kell bizonyítania tehát, hogy tudatosan és szándékosan tévedésbe ejtetted. Ha név szerint tesz feljelentést ilyen váddal, akkor rágalmazásért te is feljelenthetnéd, ha tudnád bizonyítani az ellenkezőjét.

2019. máj. 9. 13:17
 4/22 anonim ***** válasza:
64%
Most akkor kopott vsgy jó állapotú? Ha egy vezérműtengely kopott, az szar. És hiába küldtél képet, ha azon nem látszott a kopás, és jó állapotúként hirdetted. Annyi gerinc lehetne benned, hogy ha már átkúrtad, visszaveszed, és nem tagadod le még a nevedet is. Szerencséd, hogy egy öreg, butának tűnő bácsikával van dolgod, nem egy olyannal, aki a fejedbe húzza a selejt alkatrészedet.
2019. máj. 9. 13:17
 5/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ennyire kitartó akkor igaza lehet, add vissza a pénzt és pont.

Ezzel megszűnik a cirkusz.

2019. máj. 9. 13:21
 6/22 A kérdező kommentje:
A felületi kopás és a bemaródás között van tényleges különbség. Mielőtt meghirdettem egy autószervízben megkérdeztem, és azt mondták hogy nyugodtan lehet még használni. Nem érdes bemarás volt rajta, hanem ugye mivel a fém a fémen csúszik a nyoma volt rajta. Még válla sem volt neki.
2019. máj. 9. 13:38
 7/22 anonim ***** válasza:
Esetleg azt megteheted, hogy jóindulatból megegyezel vele, hogy nem a teljes áron, de valamennyiért visszaveszed tőle, ha látod, hogy nincs rosszabb állapotban, mint volt, és akkor ő is megnyugszik, meg te is jól jársz, hiszen újból el tudod adni, és ebből a boltból is nyertél egy kicsit. Szerintem ez korrekt.
2019. máj. 9. 13:40
 8/22 A kérdező kommentje:
Még direkt olajos nájlonba szépen el volt rakva, hogy látszódjon a bütyök eladáskor. Nem adtam el neki rosszat.
2019. máj. 9. 13:40
 9/22 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem verted át, miért ragaszkodsz hozzá, hogy ő legyen a vevőd? Visszaveszed tőle, visszaadod neki a pénzt és eladod másnak. Mindenki elégedett lesz.

Nekem az gyanús, hogy ott lakik a környékeden és kézbesítés útján juttatad el hozzá.

Nem egyszerűbb lett volna, egyeztettek egy közös helyszínt, ahol megtekintheti és el tudja dönteni, hogy átveheti? Ráadásul letagadod saját magadat??? 😄

2019. máj. 9. 13:56
 10/22 anonim ***** válasza:
61%
Ha el tud menni a házadhoz, akkor miért postán kérte?...
2019. máj. 9. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!