1 hete eladtam egy autóalkatrészt. Fenyeget a rendőrséggel az eladó. Mit tudnék tenni? A házamtól sem tágít. A többi lent.
Nem kötelességed visszavenni, főleg ha tényleg nincsen semmi baja. De akkor se ha van baja, az a vevő hibája, hogy nem néz utána annak amit vesz. Az pedig bizonyítható ha a rendőrség megnézi az alkatrészt amit eladtál neki. Ezen kívül nem járna jól ha rendőrséget hívna ha tényleg 2-3 órákat a házad előtt tölt, az már bőven zaklatásnak minősül.
Akkor jelenthetne csak fel ha kötöttetek volna szerződést amiben az áll, hogy hiba esetén visszaveszed a terméket, de kétlem, hogy ez egy facebookos adás-vételnél megtörtént, úgyhogy nincs mitől félned.
Tényleg kár, hogy nincsenek meg a fotók, de mindegy. Szerintem kár tagadni, hogy te vagy, én megmondanám, hiszen valahogyan valamit mégis tud, ha arra poroszkál.
Viszont megmondhatod neki, hogy nem veszed vissza, hiszen ilyen szerződésben nem szerepel, menjen a rendőrségre, ne itt császkáljon, de ha továbbra is itt marad, akkor te teszel feljelentést. A rendőrségen felvesznek egy jegyzőkönyvet, egyszer téged behívnak, egy kihallgatásra, mert muszáj, nem azért mert gyanúsított vagy, csak azért, hogy ismerjék a te álláspontodat is, aztán lezárják az egészet vagy bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában. Próbálkozhat még polgári perrel is, de ott bizonyítania kell azt, hogy garanciát vállaltál, ill. hogy azzal a termékkel reklamál, amit megvett, hogy a hibákat nem ő okozta... Használt termékekre nem vonatkozik tudtommal kötelező garancia, szóval nincs mitől félned.
Ő viszont zaklat, és ha durvul a helyzet, akkor garázdaság és fenyegetés is szóba jöhet, ami már komolyabb bcs.
Neki kell bizonyítania tehát, hogy tudatosan és szándékosan tévedésbe ejtetted. Ha név szerint tesz feljelentést ilyen váddal, akkor rágalmazásért te is feljelenthetnéd, ha tudnád bizonyítani az ellenkezőjét.
Szerintem ha ennyire kitartó akkor igaza lehet, add vissza a pénzt és pont.
Ezzel megszűnik a cirkusz.
Ha nem verted át, miért ragaszkodsz hozzá, hogy ő legyen a vevőd? Visszaveszed tőle, visszaadod neki a pénzt és eladod másnak. Mindenki elégedett lesz.
Nekem az gyanús, hogy ott lakik a környékeden és kézbesítés útján juttatad el hozzá.
Nem egyszerűbb lett volna, egyeztettek egy közös helyszínt, ahol megtekintheti és el tudja dönteni, hogy átveheti? Ráadásul letagadod saját magadat??? 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!