Felmondtak nekem, de én ma már nem mentem be dolgozni legyen bűntudatom?
Figyelt kérdés
Április 12-én felmondtak nekem mivel hogy már nem tudják az én beremet fizetni. Eddig ifjúsági garancia programon belül foglalkoztattak. Januárban járt le, írtunk új szerződést de sejtettem h a próbaidő alatt menni fogok nem hiaba írták bele az új szerződésembe is a próbaidőt. Meg ezen a héten mennem kellett volna dolgozni, de semmi lelkierom hozzá. A maradék áprilisi napokat pedig szabadságoknak akartak bírni.. Nem mentem bele. Ma reggel hívtam fel a kisfonokom hogy nem megyek be, és elsőnek nyugodtan mondta hogy menjek be dolgozni,meg hogy nem így működik hogy hétfő reggel szólok. Én elmondtam hogy nekem ez kellementlen meg ők is az utolsó pillanatban szóltak szinte h elbocsajtanak. Aztán már orditozva kérte, de a válaszom akkor is nem lett. Aztán kinyomtam. Lehet hogy ezután a papiromon az lesz hogy kirugtak és ez rám rosszat fényt vet a következő munkahelyen?!2019. ápr. 15. 07:02
11/15 A kérdező kommentje:
Meg annyit szeretnék kérdezni hogy tappenzen voltam áprilisban 3 napot. Ennél a cégnél nincs tappenz fizetés, de hazirovosom mondta h muszáj beleirni a rendszerbe mert vírusos bajom volt és így konyhán nem lehet dolgozni. Viszont ezt elis mondtam a főnöknek. Mivan ha nem fizeti ki a tappenzemet?
2019. ápr. 15. 07:54
12/15 anonim válasza:
Kártérítést? Na ne röhögtessetek már...Én se mennék be, az tuti! Kapják be!
13/15 anonim válasza:
Uristeen milyen helyen dolgoztál te.:D
Mi az ,hogy nincs táppénz,akkor te feketén dolgoztál? Csak úgy létezik!
Minden bejelentett munkaviszonyban van. Nem a cég dönti el, az alanyi jogon jár, ha fizetik utánad a TB-t. Amit minden bejelentett munkahely fizet.
Akkor meg a kérdésed teljesen fölösleges,mert fekete munka esetén a felmondás csak egy egymás közti megegyezés, nem lehet hivatalos formája, hiszen a valóságban nem is létezik a meló.
14/15 A kérdező kommentje:
Bevoltam jelentve, csak ha orvoshoz kellett menned akkor azt szabadság kiadással akartak megoldani. Illetve ha fizetett unnepnap volt mint pl most március 15. Azt is szabadsagkent konyveltek el. Persze a szabadságod nagyreszerol a munkáltató rendelkezik, de ennek akkor sem így kellene működnie.
2019. ápr. 15. 09:46
15/15 anonim válasza:
Na a munkajogászok, persze, a felmondás automatikusan azonnali hatályú próbaidő alatt, meg a közös megegyezés jogellenes. A próbaidő azt jelenti, hogy mindkét félnek lehetősége van indoklás nélkül gyakorolni az azonnal hatályú felmondást, de senki nem köteles erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!