Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felmondtak nekem, de én ma...

Felmondtak nekem, de én ma már nem mentem be dolgozni legyen bűntudatom?

Figyelt kérdés
Április 12-én felmondtak nekem mivel hogy már nem tudják az én beremet fizetni. Eddig ifjúsági garancia programon belül foglalkoztattak. Januárban járt le, írtunk új szerződést de sejtettem h a próbaidő alatt menni fogok nem hiaba írták bele az új szerződésembe is a próbaidőt. Meg ezen a héten mennem kellett volna dolgozni, de semmi lelkierom hozzá. A maradék áprilisi napokat pedig szabadságoknak akartak bírni.. Nem mentem bele. Ma reggel hívtam fel a kisfonokom hogy nem megyek be, és elsőnek nyugodtan mondta hogy menjek be dolgozni,meg hogy nem így működik hogy hétfő reggel szólok. Én elmondtam hogy nekem ez kellementlen meg ők is az utolsó pillanatban szóltak szinte h elbocsajtanak. Aztán már orditozva kérte, de a válaszom akkor is nem lett. Aztán kinyomtam. Lehet hogy ezután a papiromon az lesz hogy kirugtak és ez rám rosszat fényt vet a következő munkahelyen?!

2019. ápr. 15. 07:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ezek után kártérítést kérhet tőled a cég.
2019. ápr. 15. 07:17
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem próbaidő alatt mondtak fel neked?

Az azonnali hatályú, vagyis másnap már nem kell bemenned dolgozni.

De a leírásod alapján közös megegyezéssel küldenek el, de azt csak akkor lehet ha lejár a próbaidőd.

2019. ápr. 15. 07:17
 3/15 A kérdező kommentje:
Kártérítést?! Igen meg áprilisig tart a próbaidő.
2019. ápr. 15. 07:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Közös megegyezéssel miért csak a próbaidő lejárata után lehet?
2019. ápr. 15. 07:25
 5/15 anonim ***** válasza:
71%
Te is felmondhatsz azonnali hatállyal :)
2019. ápr. 15. 07:34
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

Munka törvénykönyve szerint 3 féle munkaviszony megszünés létezik.

1. Próbaidő alatti azonnali hatályú

2. Valamelyik fél kezdeményezésére

3. Közös megegyezés

Ez a törvény, keverni nem lehet.

Ha téged próbaidő alatt küldtek el, az azonnali hatályú. Vagyis ha akadékoskodik akkor munkaügyi bíróság, mert közös megegyezés próbaidő alatt jogellenes.

2019. ápr. 15. 07:35
 7/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, és nekik vagy nekem erről kell írni valamilyen papírt?
2019. ápr. 15. 07:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Minden esetben írásban történik a munkaviszony megszüntetés "kérelme".

De te is megszüntetheted a mai nappal próbaidő alatt azonnali hatállyal a munkaviszonyod.

Megírod, hogy alulírott xy, a 2019.01.29-én létrejött határozatlan idejű munkaviszonyomat mai nappal próbaidő alatt azonnali hatállyal kérem megszüntetni.

Vagy valami hasonló.

[link]

2019. ápr. 15. 07:44
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
2 példányban, beviszed a főninek, egyet írass vele alá az lesz a tiéd. És a viszont látásra.
2019. ápr. 15. 07:46
 10/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségedet!
2019. ápr. 15. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!