Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Első fokon 300 ezer forintra...

Első fokon 300 ezer forintra büntettek, másodfokon enyhíthetik?

Figyelt kérdés

Indokolatlanul soknak találom. Azért kaptam mert a máv kalauzzal szóváltásba keveredtünk, megállította a vonatot és feltartóztatott addig amíg nem jött ki a rendőr. Mert nem volt jegyem.

Annak ellenére, hogy ő fogott vissza fizikai erővel engem ítéltek közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, most meg olyan büntetést varrtak rám, (és elvileg az ügyvéd szerint nagyon örülhetek, hogy nem börtönt) ami azért magyar szemmel nem egy kis összeg. Ennek kifizetése egy évet is elvehet az életemből, ráadásul megnyomorít a tudat, hogy ennek fizethetem a részleteit.

Már az öngyilkosságon is gondlkodtam mert megalázó, és egyébként sem álltam valami fényesen. Nem véletlenül nem volt jegyem a vonaton.

Miből gondolja a bíróság, hogy ha annyira rosszul állok, hogy vonatjegyet nem tudok venni, akkor majd jót tesz havi 20 ezres részletben egy ekkora büntetést kifizetni?

Ha meg nem fizetem ki 300 nap fogház.

2019. ápr. 11. 10:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%
Én keveslem.
2019. ápr. 11. 12:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem értem. Ha azt írod hogy elcsúszott egy hónapom és kellett kölcsönt kérni, akkor már fizeted. Akkor viszont jogerősnek kell lennie, nincs olyan hogy még hátra legyen egy másodfokú jogorvoslati eljárás.
2019. ápr. 11. 12:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, elcsúszott egy hónapom mint hónap (rezsi, lakbér, stb)
2019. ápr. 11. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:
ez miatt öngyilkosnak lenni ostobaság. vegyél fel providentet, sima átutalásos kölcsönnel. 300-at adnak heti 5ezerért, 72héten át. össz kamat 50ezer. szerintem korrektek, és felejtsd el az egészet. ráadásul pénzbüntetés az enyhébb mint a közmunkára ítélés vagy egyéb szankció.
2019. ápr. 11. 14:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Neked ez valami mániáddá vált,vagy csak szórakozol velünk?

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__9834..

2019. ápr. 11. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!