Az örökösök elleni perbevonási eljárásban amely másodfokon az Ítélőtábla előtt folyik. A felek az Ítélőtábla perében bizonyítékokat adhatnak e be? Vagy az elsőfokú Bíróságra becsatolt iratokból fog az Ítélőtábla dönteni?
Akkor fordítsuk le magyarra, hogy jól értem-e.
Zoltán azt állította Gáborról, hogy lopott a munkahelyén, amiért Gábort kirúgták. Ezt követően Gábor beperelte Zoltánt. A per során Zoltánnak bizonyítania kellett volna, hogy Gábor lopott, de nem tudta, ezért bukta a pert.
Fellebbezés történt, de időközben Zoltán váratlanul meghalt, és az örökségéből kéne fizetni a kártérítést, sérelmi díjat, perköltséget.
Van az örökösöknek valami új bizonyítékuk, ami a lopást bizonyítja? Ha nem, és azt állapították meg, hogy az eddigi bizonyítékok nem elegendőek a lopás bizonyításához.
Vagy ott lapult valami bizonyíték még, amire most találtak rá az örökösök, de már Zoltán nem tudott benyújtani, mert meghalt?
Ha az utóbbiról van szó, akkor jó esélye van ha másképp nem, perújítással.
Nem tudom, hogy a jelen eljárásban újabb bizonyítékokat be lehet-e terjeszteni, nem vagyok jogász, de ésszerűnek tartom.
Mindenképpen jogásztól kérj állásfoglalást, ne gyakorin. Itt megbízhatatlanul és lassan jönnek infók.
Van interneten is ingyenes jogi fórum is.
hűha ... elviekben igen, hiszen ha új körülmény merül fel, akkor meg lehet tenni a Pp. szerint is abszolút.
de ha nagyon kusza lesz az ügy ettől és egy vagon bizonyítási eljárás hiányzik, a legesélyesebb egy megismételt elsőfokú eljárás ilyen esetben.
egyébként hogyne merítené ki ... csak nem ismerem a körülményeket ...
nem volt az elsőfokú bíró megkenve? nem tiszta nekem ez így ..... sántít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!