Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az örökösök elleni perbevonási...

Az örökösök elleni perbevonási eljárásban amely másodfokon az Ítélőtábla előtt folyik. A felek az Ítélőtábla perében bizonyítékokat adhatnak e be? Vagy az elsőfokú Bíróságra becsatolt iratokból fog az Ítélőtábla dönteni?

Figyelt kérdés
Személyiség jog sértési perben az elsőfokú bíróság nem jogerős ítéletét követően alperes elhunyt. Az elsőfokú Ítélet ellen a 15 napos határidőn belül fellebbezéssel éltem az illetékes Ítélőtáblán.közben az örökösök ellen perbevonási eljárással éltem. A hagyatéki eljárás 4 évig folyt, amire meglettek az örökösök. Az Ítélőtábla csak most, hogy az örökösök személye adott csak most tudta elkezdeni az első fokú ítélet fellebbezését. Arra lennék kíváncsi hogy az Ítélőtábla eljárásában az örökösöknek van e jogosultságuk iratokat becsatolni az Ítélőtábla eljárásában? Az néhai alperes aki bűnözőnek híresztelt, ezt az állítását nem tudta bizonyítani, kérésem ellenére sem rendelte el az elsőfokú bíróság alperesnek azt, hogy bizonyítsa be az állítását,én a megkért erkölcsi bizonyítvánnyal bizonyítottam hogy nem voltam bűntett életű, a bíróság azt mondta ki, Ítéletében, hogy a felperesnek kellett volna bizonyítania azt hogy Ö nem bűnöző, az hogy valakire azt híresztelik, hogy bűnöző az nem meríti ki, a személyiség jog megsértését.Varom tisztelettel a fenti ügyre a választ. köszönettel: Kálmán
2019. ápr. 7. 15:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem van rá lehetőség. Én felhívnám az illetékes hivatalt, és ott kérdezném meg, hogy mi a módja ennek. Lehet, hogy nem az, hogy megvárod a tárgyalást, és a tárgyalás során előhúzod a zsebedből az iratokat, hanem mondjuk előre be kell adni valami módon.
2019. ápr. 7. 15:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Az Ítélőtábla csak abból a bizonyítékok alapján ítélkezett amelyet az elsőfokú eljárásban (az alperes életében becsatolásra kerültek) Az ítélőtábla jogerősen döntött és hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság határozatát és megállapította, hogy alperes semmit nem tudott a peres eljárásokban bizonyítani, a felperes pedig bizonyította fedhetetlen előéletét, valamint az egyéb felperesi bizonyítékokat is figyelmen kívül hagyta az első fokú bíróság. A felperes személyiségi joga súlyosan megvalósult alperes általi azon kijelentésével hogy felperesre azt állapította, hogy lopott a munkahelyén, és ezért került sor a felperes munkaviszonyának megszüntetésére. Ezt alperesnek kellett volna bizonyítani, amit nem tudott az eljárásban. Nem vagyoni kárpótlásként 1.200.000 Ft és ennek az elkövetéstől számítottan a kifizetéséig a törvényes cégekre irányadó kamatok megfizetésére kötelezte alperes örökösöket, + felperes költségeinek a megfizetésére.
2019. ápr. 9. 15:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor fordítsuk le magyarra, hogy jól értem-e.

Zoltán azt állította Gáborról, hogy lopott a munkahelyén, amiért Gábort kirúgták. Ezt követően Gábor beperelte Zoltánt. A per során Zoltánnak bizonyítania kellett volna, hogy Gábor lopott, de nem tudta, ezért bukta a pert.

Fellebbezés történt, de időközben Zoltán váratlanul meghalt, és az örökségéből kéne fizetni a kártérítést, sérelmi díjat, perköltséget.

Van az örökösöknek valami új bizonyítékuk, ami a lopást bizonyítja? Ha nem, és azt állapították meg, hogy az eddigi bizonyítékok nem elegendőek a lopás bizonyításához.

Vagy ott lapult valami bizonyíték még, amire most találtak rá az örökösök, de már Zoltán nem tudott benyújtani, mert meghalt?

Ha az utóbbiról van szó, akkor jó esélye van ha másképp nem, perújítással.

Nem tudom, hogy a jelen eljárásban újabb bizonyítékokat be lehet-e terjeszteni, nem vagyok jogász, de ésszerűnek tartom.

[link]

Mindenképpen jogásztól kérj állásfoglalást, ne gyakorin. Itt megbízhatatlanul és lassan jönnek infók.

Van interneten is ingyenes jogi fórum is.

2019. ápr. 10. 09:15
 4/6 anonim ***** válasza:

hűha ... elviekben igen, hiszen ha új körülmény merül fel, akkor meg lehet tenni a Pp. szerint is abszolút.

de ha nagyon kusza lesz az ügy ettől és egy vagon bizonyítási eljárás hiányzik, a legesélyesebb egy megismételt elsőfokú eljárás ilyen esetben.

2019. ápr. 11. 14:34
 5/6 anonim ***** válasza:

egyébként hogyne merítené ki ... csak nem ismerem a körülményeket ...

nem volt az elsőfokú bíró megkenve? nem tiszta nekem ez így ..... sántít

2019. ápr. 11. 14:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Ítélő tábla jogerősen a felperes javára hozta meg ítéletét. A néhai alperes az elsőfokú eljárásokban nem tudta bizonyítani azt, hogy loptam a munkáltatótól, alperes arra hivatkozott, hogy azt az állítását, hogy a felperes lopott ez ugyan szerepel a jegyzőkönyvbe, azonban a jegyzőkönyv az nem a szó szerinti nyilatkozatot foglalta magában. Az Ítélőtábla indokolásában kitért arra, hogy a bírósági jegyzőkönyvben a lopás szerepel ezt kellett volna a néhai alperesnek bizonyítania az elsőfokú bírósági eljárásban, pl a munkaviszony megszüntetésének az indokolási részében, abban azonban nem ez szerepel hanem az, hogy a felperes rokkantságának az okozatával összefüggésben került sor a munkaviszony felmondására amit a felperes kezdeményezett. Ebben semmi nem utal arra, hogy a felperes lopott a munkahelyén. Az elhunyt néhai alperes helyében az örökösök lettek az alperesek, az ítélőtábla előtt kétséget kizáró bizonyítékot nem tudtak az Ítélőtáblára becsatolni. ezért hozta meg az Ítélőtábla az alperes örökösöket a nem vagyoni kár megtérítésére a kamatokkal.
2019. ápr. 11. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!