Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Első fokon 300 ezer forintra...

Első fokon 300 ezer forintra büntettek, másodfokon enyhíthetik?

Figyelt kérdés

Indokolatlanul soknak találom. Azért kaptam mert a máv kalauzzal szóváltásba keveredtünk, megállította a vonatot és feltartóztatott addig amíg nem jött ki a rendőr. Mert nem volt jegyem.

Annak ellenére, hogy ő fogott vissza fizikai erővel engem ítéltek közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, most meg olyan büntetést varrtak rám, (és elvileg az ügyvéd szerint nagyon örülhetek, hogy nem börtönt) ami azért magyar szemmel nem egy kis összeg. Ennek kifizetése egy évet is elvehet az életemből, ráadásul megnyomorít a tudat, hogy ennek fizethetem a részleteit.

Már az öngyilkosságon is gondlkodtam mert megalázó, és egyébként sem álltam valami fényesen. Nem véletlenül nem volt jegyem a vonaton.

Miből gondolja a bíróság, hogy ha annyira rosszul állok, hogy vonatjegyet nem tudok venni, akkor majd jót tesz havi 20 ezres részletben egy ekkora büntetést kifizetni?

Ha meg nem fizetem ki 300 nap fogház.

2019. ápr. 11. 10:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Remélem nem.

Nem kellett volna emberkedni a kalauzzal.

2019. ápr. 11. 10:49
 2/15 szántóvető ***** válasza:
tanúk voltak?a vád nagyon súlyos,ezt bizonyítani is kellett volna.simán fellebbezhetsz.az ügyvéded mit tanácsolt?
2019. ápr. 11. 10:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Azt tudod ugye, hogy súlyosbíthatják is?
2019. ápr. 11. 10:54
 4/15 A kérdező kommentje:

Voltak tanúk, de egyrészt a bíróság sajátos "vallatása"

"látott olyat, hogy a vádlott megüti az ellenőrt?"

"nem láttam ilyet"

"elképzelhető, hogy a vádlott megütötte az ellenőrt?"

"nem tudom, lehet"

"hogyan történt ez az ütés?"

Szóval azért ez elég furcsa volt, volt 3 tanú, mindhárom megmondta, hogy a dulakodást nem egyértelmű, hogy ki kezdte. Mégis elítéltek.

Az ügyvéd azt javasolta, hogy örüljek, hogy nem börtön, és hogy a pénzbüntetés a legenyhébb amit ezért kaphatok.

Szakértői vizsgálat is volt és a szakértő határozottan leírta (elmeorvosi), hogy nem voltam teljesen magamnál, érzelmi stressz ért. Sőt, még azt is, hogy korlátozott volt a beszámítási képességem. Sőt, utalást tesz arra is, hogy pszichológus, vagy pszichiáter segítségére lenne szükségem.

Ehelyett megvágnak egy ilyen összeggel.

2019. ápr. 11. 10:56
 5/15 A kérdező kommentje:

Igazából mindegy mit csinálnak mert egyébként is annyira szétrakott lelkileg ez az egész, (ennél kisebb dolgok miatt is követik el emberek), hogy az öngyilkosságon gondolkodom. Amit egyre valószínűbb, hogy meg is fogok tenni.

Ezt a pszichiáter szakértő vizsgálata is jelzi és megállapítja.

2019. ápr. 11. 10:58
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel te is leírtad, hogy dulakodás volt ezért jogos lehet a büntetés. Ráadásul szerintem az ellenőr közfeladatot ellátó személy ezért súlyosabb lehet az ítélet. 300 ezer forint nem nagy pénz, fogadd el és lépj túl rajta. Valaki jóval kisebb hülyeség miatt milliókat bukik, de ők is élni tudják az életüket.
2019. ápr. 11. 11:15
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem a pénzösszeggel van a baj, hogy buktam ezt a pénzt, hanem annak tudatával, hogy ezt erőszakkal hajtják be rajtam és jelenleg nincs miből visszafizetnem, ez fusztrál nagyon. (ez is) gondoltam arra is, hogy felveszek hitelt valami providenttől vagy nem tudom, és abból fizetem vissza.
2019. ápr. 11. 11:23
 8/15 szántóvető ***** válasza:
41%

""látott olyat, hogy a vádlott megüti az ellenőrt?"

"nem láttam ilyet"

"elképzelhető, hogy a vádlott megütötte az ellenőrt?"

"nem tudom, lehet"

itt az ügyvédednek tiltakoznia kellett volna.meg kellett volna maradni a történtek mellett,nem pedig lehetséges forgatókönyvek irányába terelni a tanúvallomást.

2019. ápr. 11. 11:24
 9/15 A kérdező kommentje:
Ugyanis ezt részletekben küldik és már egyébként is fordult elő olyan, hogy kölcsön kellett kérnem ismerőstől, mert elcsúszott egy hónapom. Most folyamatosan fizetgetni ezt a pénzt.....
 10/15 A kérdező kommentje:
ha egyetlen hónap kimarad azonnal átváltoztatják. És több mint valószínű, hogy ez meg fog esni.
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!