Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Másodfokon is 2 évett kapott...

Másodfokon is 2 évett kapott személynek mikor kell bevonulnia? Közeli hozzátartozó vagy maga az "elítélt" megtudja kérdezni hogy mikorra van kitűzve?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon érintett vagyok és a vádiratszerű amiben levan írva a 2 év szabadságvesztés (töbszörös különös visszaeső ugyhogy nincs felfuggesztes sem halasztas semmi egyeb).

Január 22-ei a dokumentum. Akkor mikor kell bevonulnia?

Valaki tudja pontosan mikor érkezik meg legkésőbb a behívó papír?

Ha nem jött még ugye meg a behívó attól ők a rendszerben már tudják mikor kell majd bevonulni vagy ez van balahol valaki asztalan azaktak és ahogy sorrakerül kitűzik a dátumot és küldik a levelet róla?

Lényegileg mint feleség hogy tudhatom meg? Elvileg nincs jogom megtudni hiába derült ki a férjemről hogy bűnöző.

2019. márc. 31. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Egészség/Táplálkozás témakörben vársz erre választ?

Jogi ügyeknél próbálkozz.

2019. márc. 31. 19:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Elnézést félrenyomhattam de nem tudom módosítani. Jogi temakort nem talatam egyebkent ugyhogy egyebbkerdesekbe szoktam felrakni
2019. márc. 31. 21:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez sok dolog függvénye, általában "ők se tudják" csak ha már sikerül a behívót kiállítani és kipostázni.Ilyenkor szép lassan őrőlnek a kerekek.
2019. ápr. 1. 23:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Valahol azt olvastam hogy csak állandó lakcímre küldik ki. Az eddigi idézéseket és a tárgyalás papírját azonban a tartózkodásira küldték.

Az illetőnek nincs kapcsolata a bejelentett állandó lakcímével.

Biztosan oda megy? Mert akkor meglepetés lesz.....

Vagy mivel eddig is a tartózkodásira küldték van esély hogy ide küldik a behívót.is?

2019. ápr. 2. 06:17
 5/6 anonim ***** válasza:
A jog erős itéletet követően, alapból maximum 60 napon belül vagy leg később a jog erős ítélettől számított 60. napon kell ki postázni a behívót. A behívón pedig általában a behívó keltezésétől számitott 15. napon kelllene be vonulni a be hívón ki jelőlt B.V. (Büntetés végrahajtás) intézetbe. Ez az alap. Vagyis alapból leg később a jogerős itélettől számított 75. napon belül kellene be vonulni. És az is alap, hogy az állandó lakhely szerinti legközelebbi B.V. intézetbe kell kapnod a behívódat. Ezek az alapok. Ettől jogilag nem lehetne eltérni. De a gyakorlatban, igen gyakran van eltérés. Ennek mi lehet az oka? Erre egyszerű a válasz! A B.V. intézetek túl zsúfoltsága és le terheltsége. Magyarán amíg nincs üresedés, addig vársz a sorodra. Hogy meddig kell várnod? Lehet hogy csak 1 napig, de az is lehet hogy akár 10 évig is. Megszökni nem érdemes, lakímet változtatni szintén nem érdemes, mert az ítélet hozatalkor érvényes lakcímre küldik a behívót.
2019. ápr. 8. 13:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Lassan 3 hónap eltelt a 2.fokú ítélet óta, de semmi.

Kitől és hogy tudnék tájékozódni?

(A leveleken csak fővárosi törvenyszek van, telephely vagy kerület stb semmi sincs. Az elítélttől semmilyen információt nem kapok de mivel életvitele karosítja környezetét mind várjuk a behívó megérkezését).

2019. ápr. 18. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!