Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosult lennék az asszonytart...

Iii kérdése:

Jogosult lennék az asszonytartásra?

Figyelt kérdés

Apa elhagyott de a pici 2020.10.21 én tölti a harmadik életévét.

Így év vesztes lesz kérhetem az apjától mivel igy nem tudok dolgozni menni

2019. febr. 12. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen mindegy, ha nem voltak házasok, akkor meg élettársi tartás kb ugyanaz:

4:86. § [Az élettársi tartásra való jogosultság]

(1) Az életközösség megszűnése esetén volt élettársától tartást követelhet az, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani, feltéve, hogy az életközösség legalább egy évig fennállt és az élettársak kapcsolatából gyermek született.

(2) Ha a volt élettárs a tartásra az életközösség megszűnését követő egy év eltelte után válik rászorulttá, volt élettársától tartást különös méltánylást érdemlő esetben követelhet.

2019. febr. 12. 14:35
 12/14 anonim ***** válasza:
70%
#11, ha beidézted, olvasd el... pont a lényegben nem ugyanaz, tudniillik a házastársi tartás 5 évig, az élettársi tartás csak 1 évig kérhető. A kérdező meg jó sansszal a kettő közé esik.
2019. febr. 12. 14:39
 13/14 anonim ***** válasza:
21%

Fene tudja, én úgy értelmezem, hogy most nemrég hagyta el "apa".

Ezt majd a kérdező tudja úgyis, én csak felhoztam, hogy létezik hasonló koncepció akkor is, ha nem volt házasságkötés.

Továbbra is tartom, hogy egy jogászt érdemesebb lenne megkérdezni, mint a gyakori népét. :D

2019. febr. 12. 14:46
 14/14 anonim ***** válasza:
69%
#13, csak akkor ha a jogász sikerdíjért vállalja az ügyet... egyébként az ég nem védené meg a Kérdezőt, hogy a jelen anyagi helyzetében belecsábítsák egy eléggé reménytelen perbe... hogy aztán fizethesse a jogászt meg a perköltséget is...
2019. febr. 12. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!