Milyen következményei lehetnek annak, ha a kapcsolattartásra jogosult szülőről kiderül, hogy drogot fogyaszt vagy esetleg terjeszti is?
A kapcsolattartást nem, legfeljebb nem egyedül lehet a gyerekkel, amíg nem megy elvonóra.
Bár igen nehéz bizonyítani azt, hogy "a szomszéd egy ismerőse szerint...)
Ez az ex nem a jobbik fajtából való, több havi gyerektartással van elmaradva....
Ismerek jó exet is, olyat, akihez nem csak a saját gyereke jár, hanem annak a féltestvére is, még a nagyszülőkhöz is elviszi, mindkét gyereket, rendesen fizet és minden iskolai, óvodai rendezvényen ott van!
Kérdező (#6) én a magam részéről rühellem az ilyen típusú anyukákat, úgyhogy lehet, hogy alkalmilag tudna nekem kellemetlenkedni azzal, hogy rám szabadítja a hatóságot, de hogy utána ezt a következő hátralévő életében folyamatosan bánná, abban biztos lehetsz.
(más dolog, ha az a szülő matarészegen vagy betépve megy a gyerekért, akkor természetesen jogos mentőt, rendőrt hívni. De nehogy azt higyje már a anyucika, hogy a következő évtizedben a gyereket zsarolási eszközként használva uralkodhat a volt férjén, diktálhat a volt férjének, megszabhatja, hogy a volt párja hogyan éljen... még jó, hogy azt nem akarja megszabni őnémbersége, hogy kivel ismerkedhet, kivel költözhet össze...)
"Mi van, ha tényleg igaz, hogy apuka szed valamit, a gyerek talál valami bogyót apuka zsebében, cukorkának hiszi, beveszi" - kérdező, ez ugye több-kevésbé minden gyógyszerre igaz... szóval akkor szerinted a szülők cirka felére, meg a nagyszülők közel 100%-ra nem lehet gyereket bízni, mert mi van, ha megtalálja a cukrára /vérnyomására/ szívére/asztmájára/depressziójára/ vérzsírszintjére/akármiére szedett gyógyszerét és véletlenül beveszi... (amire mellesleg jóval nagyobb az esély, mert jóval kevésbé figyelnek az emberek a naponta szedett bogyóikra, mint egy drogos az adagjára)
Szóval nekem inkább az lenne a valós kérdés, hogy hogyan számoljak el a lelkiismeretemmel, amiért a volt páromat hatósági vegzálásnak tettem ki a saját "biztonság-maximalizáló" paranoiditásom miatt.
Amit az egyik szülő jogosan várhat el a másiktól, az kb annyi, hogy amikor a gyerek vele van, ne álljon drog hatása alatt, vagy ne legyen részeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!