Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosult lennék az asszonytart...

Iii kérdése:

Jogosult lennék az asszonytartásra?

Figyelt kérdés

Apa elhagyott de a pici 2020.10.21 én tölti a harmadik életévét.

Így év vesztes lesz kérhetem az apjától mivel igy nem tudok dolgozni menni

2019. febr. 12. 13:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Bölcsődébe nem lehetne beadni a picit? Addig tudnál dolgozni is.
2019. febr. 12. 13:34
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Pusztán ezért NEM, a GYED-GYES az jog és nem kötelezettség. Ezen az alapon a szülés utáni első 12-24 hétre megalapozott.

Akkor kérhetnéd, ha az önhibádon kívül nem tudsz munkát vállalni, vagy ha az apa ragaszkodott hozzá, hogy otthon maradj a gyerekkel, és ezt bizonyítani is tudod.

2019. febr. 12. 13:37
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Ja, és "asszonytartás"nem létezik, házastársi tartás van, nemtől függetlenül... szóval, ha házasok voltatok, az exed ugyanúgy kérhetne tőled tartást, ha ő nem tudna munkát vállalni önhibáján kívül... csak mert ez az "asszonytartás" nem irtható ki a köztudatból, pedig 1952 óta nincs ilyen Magyarországon... (Európában összesen Olaszországban létezik még, mint valami makacs fosszília)
2019. febr. 12. 13:41
 4/14 anonim ***** válasza:
98%
Gyerektartás jár, asszonytartás nem.
2019. febr. 12. 13:42
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Lehet felveszik az oviba, ha van hely. Menj beíratni tavasszal és mond el a helyzetedet.
2019. febr. 12. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Ovi előtt mehet bölcsibe.
2019. febr. 12. 14:03
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
De, tudsz dolgozni, mert a baba fél éves korától beadható bölcsődébe.
2019. febr. 12. 14:12
 8/14 anonim ***** válasza:
2%

Akik a bölcsivel jönnek, azok képben vannak, mennyire kevés a férőhely? Lehetetlen kb. bejuttatni a gyereket.

Mondjuk egy próbát mindenképpen megér, sőt, oviban is rákérdezhetsz, én is bő 2 évesen mentem oviba (némi trükközéssel & ismerős közbenjárásával).

Vagy nagyszülő nem tud segíteni?

Nem tudom egyébként, hogy ezzel az indokkal jogosult vagy-e. Oké, így okkal nem tudsz dolgozni, de azért ha ez jogalap lenne, akkor az emberek fele nem dolgozna..

Legtisztább szerintem, ha erről egy jogászt kérdezel.

2019. febr. 12. 14:18
 9/14 anonim ***** válasza:
89%
az hogy évvesztes, az irreleváns az oviban. akkortól veszik fel, amikor betölti a 3at (asszem)
2019. febr. 12. 14:27
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, egyébként házasok voltatok egyáltalán? Mert mondjuk ez alapfeltétel a házastársi tartáshoz...
2019. febr. 12. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!