Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartást ilyenkor kell-e...

Gyerektartást ilyenkor kell-e fizetni? Vagy hogy? Fontos

Figyelt kérdés
Egy külföldön élő nem magyar állampolgárságú anya , ha igénybeveszi másfél évig Németországba az egyedülálló anyáknak járó támogatást(lakást és pénzt),mivel szülésnél nem ismerte el,hogy van párja azért hogy kapjon támogatást, így a saját nevén is van a gyerek,akkor másfél év után szakításuk után "bosszúból" követelheti-e az apától a gyerektartás összegét és a gyerekre járó nagyobb költségeket(szemüveg,orvosi vizsgálat stb...)? És fenyegetheti-e ennyi idő után apasági perrel,és a másfél éves gyerektartás összegét ami az apa jövedelmének a 20%-a szorozva a másfél évvel? Normális,segítő választ szeretnék kérni
2018. nov. 22. 12:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A német törvények szerint is akkor egyedülálló, ha egyedül neveli a gyereket, függetlenül attól, hogy megnevezett-e apát vagy sem, szóval egyáltalán nincs összefüggésben a segélyek összege, és az, hogy ki a gyerek apja.
2018. nov. 25. 13:43
 12/14 A kérdező kommentje:
Kedves rosszindulatú válaszolók! Voltam ügyvédnél és valami irtó nagy baromságot írtatok! Elmagyarázta hogy mivel az anyuka nem nevezett meg ezért hiába mondja az én nevem be nem fognak vele különösebben törődni ahogyan ő akarja, hisz házasok nem voltunk így mondani bármit lehet ki az apja, apaságit kell csináltatni. És mivel másfél éves a gyerek számon fogják kérni hogy ha eddig el tudta tartani akkor mi az akadálya a továbbiakban és hogy ez nem így működik majd felvilágosítják! A magyar jogok szerint viszont visszamenőleg ilyen esetben nem fogják elkérni az összeget tőlem hisz nem lenne jogos mivel nem kérte hát bukta csúnyán szólva! Eddig ő áll vesztésre hogy kisemmizzen mert megtagadta az ügyvédet is magától mondván ő tudja a jogait. Elmondása alapján lehet nem is én vagyok az apja így nem akar belemenni az apaságiba! Nos ennyi szóval legközelebb a sok okoskodó akkor válaszoljon ha valóban tudja vagy van tapasztalata!
2018. dec. 2. 15:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb, ha keresel még egy, HOZZÁÉRTÖ ügyvédet is, mert akitöl ezeket az infókat szerezted, az nem az!!

AZ anya kérheti az apaság megállapítását (apasagi teszt), és ha annak alapján te vagy az apa, akkor egyrészt a tesztet NEKED kell fizetni, másrészt az lényegtelen, hogy az anya el tudta-e tartani eddig a gyereket, ugyanis a gyerektartást NEM akkor kell fizetni, ha az anya erre képtelen, hanem ha VAN gyereked, akkor KÖTELES vagy a nevelését anyagilag támogatni, azaz KELL fizetni a gyerektartást!

2018. dec. 2. 16:01
 14/14 anonim ***** válasza:

"És mivel másfél éves a gyerek számon fogják kérni hogy ha eddig el tudta tartani akkor mi az akadálya a továbbiakban és hogy ez nem így működik majd felvilágosítják!"=>

🤔😂😂😂😂😂

Ez hülye... Logikusan akkor, csak ebből kiindulva, többit most hagyjuk. Ha itthon egy anyuka el tudja egyedül is tartani a gyerekét, akkor ott nem jár a gyerekre tartásdíj? Te is, meg az "ügyvéd" is lehúzhatjátok a rolót...

2018. dec. 2. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!