Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyerektartást ilyenkor kell-e...

Gyerektartást ilyenkor kell-e fizetni? Vagy hogy? Fontos

Figyelt kérdés
Egy külföldön élő nem magyar állampolgárságú anya , ha igénybeveszi másfél évig Németországba az egyedülálló anyáknak járó támogatást(lakást és pénzt),mivel szülésnél nem ismerte el,hogy van párja azért hogy kapjon támogatást, így a saját nevén is van a gyerek,akkor másfél év után szakításuk után "bosszúból" követelheti-e az apától a gyerektartás összegét és a gyerekre járó nagyobb költségeket(szemüveg,orvosi vizsgálat stb...)? És fenyegetheti-e ennyi idő után apasági perrel,és a másfél éves gyerektartás összegét ami az apa jövedelmének a 20%-a szorozva a másfél évvel? Normális,segítő választ szeretnék kérni
2018. nov. 22. 12:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Elég furán fogalmaztál.

De amit értek, hogy az anya szüléskor és szülés elött nem akarta, hogy apának köze legyen a gyerekhez, hogy a segélyeket megkaphassa, és most mikor már nincs több segély igényt tart a gyerektartásra.

A gyerektartásra bizony igényt tarthat. De az apa ha tudta, hogy a nö terhes, akkor közvetlenül a szülés után kérvényezhette volna az apasági tesztet...

A gyerektartást mindenképpen fizetni kell, persze minél elöbb egy apasági teszt kérése érdemes lenne.

Ès ahogy törvényben van mindent fizetni kell a gyerek után.

DE az apának természetesen láthatási joga is van.

2018. nov. 22. 12:29
 2/14 anonim ***** válasza:

Ha te vagy az apa, akkor köteles vagy fizetni a gyerektartást, akkor is, ha eddig nem kérte az anya.

Ez teljesen független az anya állampolgárságától, attól, hogy melyik országban él, és hoy kapott-e korábban segélyeket a gyerek után vagy sem.

És természetesen az elmaradt gyerektartást is kértheti.

2018. nov. 22. 12:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem akarja engedni a láthatást , akkor sem ha perre viszi neki csak a pénz kell, mert hogy "ez jár " ... Terhessége alatt először az volt,hogy itt szül Magyarországon. Az apa fizette az orvosi költségeket az ultrahangot és minden mást mivel német állampolgárként itthon nem volt tb neki... majd utolsó hónapba se szó se beszéd vissza ment Németországba szülni ahol már egyedülálló anyaként úgy állította be a gyermeket,hogy egy egy éjszakás kalandból lett. Az apa azért nem indított pert már akkor vagy azért nem kért apasági tesztet,hogy ne az utcán kelljek akkor a gyerekének aludnia,hisz haza jönni nem akart az anya hozzá Magyarországra,de kint csak így kapott lakást és pénzt. Ezek után úgy gondolta ő bosszút áll, pedig az apa már a szülés után is akart összeget küldeni amit megtagadott az anya hogy neki nem kell.Most a kétszeresét követeli ennyi idő után!
2018. nov. 22. 12:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Igen, követelheti.

Miért is ne tehetné?

A gyermek tartásához mindkét szülőnek hozzá kell járulnia.

Ha az egyik eddig nem tette, pótlólag kell helytállnia.

Ahhoz meg semmi közöd, kérdező, hogy az anya hol, mit vett igénybe, mert azt amit kapott, majd visszafizeti abból, amit az apa juttat neki tartásdíj címén, visszamenőlegesen.

2018. nov. 22. 12:48
 5/14 A kérdező kommentje:
Semmi közöm? Az apa vagyok,szóval azt hiszem kedves válaszoló elég sok közöm van hozzá, mert engem akar kisemmizni amikor ő nem kért a segítségből , és minden kapcsolatot megszakított sehol nem lehetett elérni,és most másfél év után követelőzik!
2018. nov. 22. 12:49
 6/14 anonim ***** válasza:
Akár tetszik, akár sem, ha te vagy az apa, akkor köteles vagy fizetni a gyerektartást. Teljesen mindegy, hogy korábban kérte vagy sem az anya, ha most emiatt perel, akkor fizetned kell.
2018. nov. 22. 13:00
 7/14 anonim ***** válasza:

Ez megint az a tipikus eset, hogy az eszedbe sem jutott, hogy ha szexelsz, akkor a nö terhes lehet. Ha nem akartál volna gyereket, akkor gumit húzol!

Ha ezt elmulasztottad, akkor most fizethetsz.

2018. nov. 22. 13:01
 8/14 A kérdező kommentje:
A gyermeket akartuk, ő lépett le engem cserben hagyva egyedül :) szerintem nem én vagyok a szemét. Fizettem is volna ha hagyta volna de most másfél évre visszamenőleg követel valamit amit ő tagadott meg. Nekem azóta másik munkahelyem van ,sok a kiadás nem tudnék megélni sem, ha ő mondjuk 720 ezer forintot követel... Nekem is megkell élni ... a 60 ezer sem fér bele havonta ha 120-at keresek
2018. nov. 22. 13:07
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

"és most másfél év után követelőzik!"

Teljesen jogosan.

Neked ez alatt a másfél év alatt is tartási kötelezettséged volt a gyermek irányába.

De elárulom, ez magyarországon bűncselekmény, amiért nem kevesen börtönben ülnek!

A bíróság mindig a gyermek érdekét nézi és az sem közömbös, hogy a tartásra kötelezett mindig a gyermek szülője, tehát az apja és az anyja, ha nem élnek együtt, akkor fele-fele részben.

Neked azt a pénzt félre kellett volna tenned havonta, de a nemtörődömségedet mutatja, hogy ez eszedbe sem jutott.

Akkor mi is az, amit követelnek rajtad? Elárulom. A saját kötelességedet, semmi mást.

2018. nov. 22. 14:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem vagyok tisztában a német törvényekkel, de attól, hogy van megnevezve apa, még nem lehet ugyanúgy egyedülálló anya? Nekem ez nem teljesen érthető...
2018. nov. 25. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!