Mediáció, mi a reális összeg amit kérhetek közúti balesett sértettjeként?
Az anyagi károk a balesetben kb 30.000 forint. Emellé jön még, hogy gyógyszerek,kórházba járás útiköltsége stb.
A rendőr azt mondta ezeket irjam össze, meg kérhetek kártéritésként pl pénzt.
A balesetben én biciklivel voltam, a balesetet okozó pedig teherautóval. A testem kb 40%-a megzúzódott, és a bokám 2 helyen tört, kétszer műtöttek 1 hónap alatt és 2hónapig ki sem tudok mozdulni itthonról(2hét kórház volt). Még suliba járok tehát ott is elég gáz ez a mennyiségű hiányzás.
Szerintetek kb mi a reális összeg amit kérhetek?
21F, előre is köszönöm
31, hát inkább beérem kis pénzzel de nem halasztok, 21 vagyok idén vizsgázom, nyáron már szeretnék a mostani gyakorlati helyemen főállásban dolgozni. Szóval ezt passzolom, amúgy sincs ilyenhez kedvem.
Tehát amit én akarok az 100 ezer helyet inkább 3-4-500. Nem áhitozom milliókra
Tényleg rászánhatnád a pénzt ezzel foglalkozó ügyvédre, a neten keress szakjogászt.
5-ért nemigen ad tanácsot, de 10-ért már igen. Csak hogy a manapság reális lehetőségekkel tisztában legyél. Azt mondd meg neki, hogy valószínűleg nem akarod megbízni az üggyel, mert így nem fog elszállni az ígérgetéssel, hogy ilyen meg olyan sokat ki tud vasalni az illetőből. Attól, ha muszáj, még fel tudod fogadni később.
Elég sok sikerdíjat elkérne, úgyhogy ha rendesen fizet a sofőr, akkor lehet, jobban jársz az ügyvéd kihagyásával. De azért készülj fel mindenre.
Mondjuk, csinálhatod azt, hogy most kérsz tőle 500-at, aztán megmondod, hogy ha nem fizet belátható időn belül, akkor polgári pert fogsz indítani ellene, 2 millióért, és ezt már már meg is beszélted a jogászoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!