Mediáció, mi a reális összeg amit kérhetek közúti balesett sértettjeként?
Az anyagi károk a balesetben kb 30.000 forint. Emellé jön még, hogy gyógyszerek,kórházba járás útiköltsége stb.
A rendőr azt mondta ezeket irjam össze, meg kérhetek kártéritésként pl pénzt.
A balesetben én biciklivel voltam, a balesetet okozó pedig teherautóval. A testem kb 40%-a megzúzódott, és a bokám 2 helyen tört, kétszer műtöttek 1 hónap alatt és 2hónapig ki sem tudok mozdulni itthonról(2hét kórház volt). Még suliba járok tehát ott is elég gáz ez a mennyiségű hiányzás.
Szerintetek kb mi a reális összeg amit kérhetek?
21F, előre is köszönöm
#1 vagyok:
Nem kapsz pénzt ha perelsz, csak egy végzést hogy fizetnie kell. Aztán ha nem, akkor jöhet a végrehajtási kérelem,stb.....
#1:
Én még mindig őt kérdezném meg.....
Polgári pert kell indítanod ellene.
Ügyvéddel kell megbeszélned, és Ő majd kikalkulálja, az elmondottakból akár 10 milla is lehet, de mint mondtam !!ügyvéd!!
Az 1 milla a minimum, ha esetleg peren kívüli megegyezésbe belemenne.
Hogy mennyire tehetős az a kutyát nem érdekli, viszik amije van, ház, kocsi stb.
Egy kutya harapásért 2 millát csengettet egy idióta szomszéd, vitték a házát.
Jó ügyvéd kell, ennyi megmondod neki kap 30-50%-t
Mindenképpen fogadj ügyvédet, ezeket az ügyeket úgy vállalják, hogy a megítélt kártérítés és sérelem jóvátételi összeg hatmadát, felét kéri. Ügyvéd nélkül a pofádba röhögnek, szinte nem kapsz semmit, ügyvéddel meg azért még Magyarországon is kapsz ügyvedi díj levonása után is legalább 1-2 milliót.
A komoly összeget a balesetet okozó jármű KFB-ét biztosítójától kell igényelnetek. (Minden KFB-nek még 3 milliárdos egyedi kárt is meg kell térítenie, teljesen reális, hogy ilyenért jópár milliót lehúz róluk az ügyvéded.)
Nevelő célzattal a vétkes soförtől is 1 millió Ft-ot igénynék. Ha kevesebbet akarna fizetni az úgy értékelném, hogy hülyére akar venni. Ez esetben azt mondanám, hogy oké, akkor itt befejeztük a mediációt. Ez esetben büntetőeljárás indul ellene a végén kap kb. 300-500 ezer Ft büntetést, 2-3 évre bevonják a jogsiját. (Ha mediációban megegyeztek, akkor a büntetése korlátlanul enyhíthető, ez esetben a jogsiját nem vonják be.)
Így van akár mindkét soför/kfb-től kaphatsz
utóbbitól több 10millát is.
Fogadj ügyvédet ez legyen az első dolgod.
Hát most igy ezeket olvasva meggyőztetek.
Mivel járna ez nekem? Mennyi időbe telne? Hónapokba? Mennyit kéne biróságra rohangálnom? Hogy zajlik ez az egész nagyjából?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!