Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mediáció, mi a reális összeg...

Mediáció, mi a reális összeg amit kérhetek közúti balesett sértettjeként?

Figyelt kérdés

Az anyagi károk a balesetben kb 30.000 forint. Emellé jön még, hogy gyógyszerek,kórházba járás útiköltsége stb.

A rendőr azt mondta ezeket irjam össze, meg kérhetek kártéritésként pl pénzt.

A balesetben én biciklivel voltam, a balesetet okozó pedig teherautóval. A testem kb 40%-a megzúzódott, és a bokám 2 helyen tört, kétszer műtöttek 1 hónap alatt és 2hónapig ki sem tudok mozdulni itthonról(2hét kórház volt). Még suliba járok tehát ott is elég gáz ez a mennyiségű hiányzás.

Szerintetek kb mi a reális összeg amit kérhetek?

21F, előre is köszönöm

2018. szept. 20. 21:23
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

#1 vagyok:

Nem kapsz pénzt ha perelsz, csak egy végzést hogy fizetnie kell. Aztán ha nem, akkor jöhet a végrehajtási kérelem,stb.....

2018. szept. 20. 21:43
 12/33 A kérdező kommentje:
Hát ki mennyit kérne a helyemben irja meg, kiváncsi vagyok.
2018. szept. 20. 21:43
 13/33 anonim ***** válasza:

#1:

Én még mindig őt kérdezném meg.....

2018. szept. 20. 21:44
 14/33 A kérdező kommentje:
Persze, a napokban megy majd az ügyintézés, csak ma hallgatott ki a rendőrség és gondoltam előbb megkérdezek itt olyat aki jártasabb benne.
2018. szept. 20. 21:48
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

Polgári pert kell indítanod ellene.

Ügyvéddel kell megbeszélned, és Ő majd kikalkulálja, az elmondottakból akár 10 milla is lehet, de mint mondtam !!ügyvéd!!

Az 1 milla a minimum, ha esetleg peren kívüli megegyezésbe belemenne.

Hogy mennyire tehetős az a kutyát nem érdekli, viszik amije van, ház, kocsi stb.

Egy kutya harapásért 2 millát csengettet egy idióta szomszéd, vitték a házát.

Jó ügyvéd kell, ennyi megmondod neki kap 30-50%-t

2018. szept. 20. 21:48
 16/33 anonim ***** válasza:

Mindenképpen fogadj ügyvédet, ezeket az ügyeket úgy vállalják, hogy a megítélt kártérítés és sérelem jóvátételi összeg hatmadát, felét kéri. Ügyvéd nélkül a pofádba röhögnek, szinte nem kapsz semmit, ügyvéddel meg azért még Magyarországon is kapsz ügyvedi díj levonása után is legalább 1-2 milliót.

A komoly összeget a balesetet okozó jármű KFB-ét biztosítójától kell igényelnetek. (Minden KFB-nek még 3 milliárdos egyedi kárt is meg kell térítenie, teljesen reális, hogy ilyenért jópár milliót lehúz róluk az ügyvéded.)

Nevelő célzattal a vétkes soförtől is 1 millió Ft-ot igénynék. Ha kevesebbet akarna fizetni az úgy értékelném, hogy hülyére akar venni. Ez esetben azt mondanám, hogy oké, akkor itt befejeztük a mediációt. Ez esetben büntetőeljárás indul ellene a végén kap kb. 300-500 ezer Ft büntetést, 2-3 évre bevonják a jogsiját. (Ha mediációban megegyeztek, akkor a büntetése korlátlanul enyhíthető, ez esetben a jogsiját nem vonják be.)

2018. szept. 20. 22:06
 17/33 anonim ***** válasza:
66%
A lényeg, hogy így hogy gépjárművel okozták a sérülésed, a kártérítést a sérülésed okozójától nem is kérheted, hanem az általa vezetett autó kötelező biztosítójától.
2018. szept. 20. 22:16
 18/33 anonim ***** válasza:

Így van akár mindkét soför/kfb-től kaphatsz

utóbbitól több 10millát is.

Fogadj ügyvédet ez legyen az első dolgod.

2018. szept. 20. 22:26
 19/33 A kérdező kommentje:

Hát most igy ezeket olvasva meggyőztetek.

Mivel járna ez nekem? Mennyi időbe telne? Hónapokba? Mennyit kéne biróságra rohangálnom? Hogy zajlik ez az egész nagyjából?

2018. szept. 20. 22:28
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Több tíz millát na jóvan :D azért ennyire nem kell túlzásba vinni de egy jó ügyvéddel néhany millió esélyes lehet.
2018. szept. 20. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!