Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mediáció, mi a reális összeg...

Mediáció, mi a reális összeg amit kérhetek közúti balesett sértettjeként?

Figyelt kérdés

Az anyagi károk a balesetben kb 30.000 forint. Emellé jön még, hogy gyógyszerek,kórházba járás útiköltsége stb.

A rendőr azt mondta ezeket irjam össze, meg kérhetek kártéritésként pl pénzt.

A balesetben én biciklivel voltam, a balesetet okozó pedig teherautóval. A testem kb 40%-a megzúzódott, és a bokám 2 helyen tört, kétszer műtöttek 1 hónap alatt és 2hónapig ki sem tudok mozdulni itthonról(2hét kórház volt). Még suliba járok tehát ott is elég gáz ez a mennyiségű hiányzás.

Szerintetek kb mi a reális összeg amit kérhetek?

21F, előre is köszönöm

2018. szept. 20. 21:23
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"Több tíz millát na jóvan :D azért ennyire nem kell túlzásba vinni de egy jó ügyvéddel néhany millió esélyes lehet."

Akkor olvasd el ezt is:

"A testem kb 40%-a megzúzódott, és a bokám 2 helyen tört, kétszer műtöttek 1 hónap alatt és 2hónapig ki sem tudok mozdulni itthonról(2hét kórház volt). Még suliba járok tehát ott is elég gáz ez a mennyiségű hiányzás."

Ha ez valóban így van és mondjuk évismétlés + lelki megviselés

akkor nyugodtan elhiheted hogy akár 20 milla is lehet.

Csak egy jó ügyvéd kell, keres egy olyat aki erre specializálta magát, neten biztos találsz.

"Mivel járna ez nekem? Mennyi időbe telne? Hónapokba? Mennyit kéne biróságra rohangálnom? "

Akár évekbe sok mindentől függ, de megéri.

2018. szept. 21. 01:31
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Jaj persze 10-20-100 milliós kártérítések, sok nagyotmondó pletyka. Szomszédomat elütötték, eltört a csuklója, kivették a lépét, 300 000 forintos kártérítést kapott.
2018. szept. 21. 04:54
 23/33 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a biztosító fog fizetni:

"Minden járművezetőnek fontos tudnia, hogy a kötelező biztosítás csakis azokban az esetekben téríti meg az általunk okozott balesetben a károsultnak a pénzt, ha az adott időben alkohol befolyása alatt nem álltunk, vagy, ha nem álltunk kábítószer és gyógyszer hatása alatt, hogyha érvényes és rendezett gépjármű felelősségbiztosítással rendelkeztünk."

2018. szept. 21. 05:51
 24/33 anonim ***** válasza:

Kérdező, menj el egy ügyvédhez, ingyen vagy max 5 ezerért ad tanácsot!

Ne számíts több milliókra, nem dolgozol, a gyógyszerek, orvosi költségek ill. a szállításod (taxi pl szliba, mert nem tudsz kerékpározni), ruhád, bringád, cipőd, táskád, könyvek, telefonos, ami rajtad/nálad volt és megsérült arra kérhetsz kártérítést, ha te nem voltál hibás a balesetben.

2018. szept. 21. 05:58
 25/33 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ismerőst motorral ütötte el személyautó, neki "csak" a térde sérült, de az maradandóan (le is százalékolták miatta, tényleg rossz neki a térde), kb 10 milláért pereskedik.
2018. szept. 21. 06:28
 26/33 A kérdező kommentje:

Hát engem nem százalékoltak le. A bokám rendbe jön, de sose lesz tökéletes. Több mint két liter vért szivtak le a második műtétemnél a combombról, vérömleny.

Sulit megoldom, mivel nem vagyok hülye simán tudom pótolni, csak ugye kellemetlen, mégis egyszerűbb lenne bejárni ha tudnék. A zúzódások pedig a jobb lábamon boka,térd,comb,csipő, meg a hasfalam.

Amit az első sorban irtam amennyire ez engem anyagilag érintett simán kijön 50-60 ezer forint. És akkor ez alatt a 2 hónap alatt itthon ülhetek, lelkieg rohadtul megviseli az embert... Mentem volna ezerrel horgászni, kezdtvem volna a sulit, párommal mentem volna ide-oda. Ehelyett itthon szerencsétlenkedek.

Inkább mediációval intézném mert nem akarok biróságra rohangálni meg ilyenekkel foglalkozni. Gyorsan túl esnék inkább az egészen. Olyanban is meg lehet egyezni, hogy nem egyben fizeti ki nem? Vagy kölcsönt veszel. Akkor kérhetek többet is mint 150. Nem muszáj egyben leperkálni.

2018. szept. 21. 06:51
 27/33 anonim ***** válasza:

Ismét #1 vagyok:

Figyelj!!!!

Szép dolog itt azon agyalni hogy hány nulla lesz a kártérítési összeg után írva, de még mindig ott tartunk hogy megba..hatod, ha nincs neki miből!

A "nincs"- ből akkor sem lesz pénzed, ha bírói végzésed van róla!!!!!!!!!

Még mindig azt mondom amit eddig is::

Keresd fel, és kérdezd meg hogy mennyit tudna fizetni!

2018. szept. 21. 07:12
 28/33 A kérdező kommentje:

Nincs neki miből. Akinek van munkája, családja szerintem annak egy pár százezer nem lehet gond ha ilyen esetről van szó. Ha meg megbünteti a rendőrség akkor úgyis fizetheti majd.

Nem akarok én ebből karriert épiteni, csak ennyi szenvedés után jobban esne ha nem szúrnák ki a szemem szaros 100 ezerrel, azért még egy új biciklit se lehet venni(normálisat).

2018. szept. 21. 07:16
 29/33 anonim ***** válasza:

Hm.

Új bicikli?

És ha kérnél kártérítésként egy 2-300.000-es biciklit?

Azt már hitellel vagy árú-hitellel is meg tudja szerezni akkor is, ha pillanatnyilag nincs pénze!

2018. szept. 21. 07:19
 30/33 A kérdező kommentje:

Mert a sima készpénz személyi kölcsönre?

Inkább menne a pénz jogsira. Meg egyéb cuccokra, téli,őszi ruhát se tudtam még venni. Meg anyukámnak adnám a felét, mivel neki is szabikat kellett kikérnie, meg stressz, meg sajnos ugráltatnom kell, nem tudok vinni ki-be dolgokat mankóval a szobában.

2018. szept. 21. 07:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!