Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Olyan van, hogy egy ügyvéd és...

Olyan van, hogy egy ügyvéd és egy ügyész magánéletben nagy barátok?

Figyelt kérdés

Ha van egy büntető tárgyalás a bíróságon,a vádlott mellett van a meghatalmazott ügyvéd,az ügyész pedig a vádlott ellen van,így az ügyvéd és az ügyész is teljesen egymás ellen van és beszél a bíróságon.

Viszont lehet,hogy magánéletben nagy haverok?

Előfordulhat/van ilyen?

2018. aug. 26. 18:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

*Másrészt ha a saját ügyvéded összejátszik az ügyésszel, akkor elsődlegesen talán ügyvédet kéne váltani....

Miért kéne ügyvédet váltani? mikor az is fogja a fejét, hogy mi zajlik.

Vagy a nyomozó hatóság, aki kéri az ügyészt, hogy ejtse a vádat..

De ő ennek ellenére életszerűtlenségre hivatkozva próbál egy embert megrántani.

2018. aug. 27. 13:49
 22/28 anonim ***** válasza:

* egy magas rangú szakértővel egy szinten van.

Közel 30 éves komoly gyakorlattal és komoly munkával a háta mögött.

2018. aug. 27. 13:51
 23/28 anonim ***** válasza:
Eddig az volt a bajod, hogy az ügyvéded és az ügyész jóban vannak. De nem ám lecserélnéd az ügyvéded, inkább most azzal jössz, hogy "az is fogja a fejét". Össze vissza beszélsz. És te akarod megmagyarázni, hogy "nem ma kezdted". Hát persze, nyilván azért vagy ott, ahol..
2018. aug. 27. 14:00
 24/28 anonim ***** válasza:

23

Itt egyedül te beszélsz össze vissza.

Én a 4-es kommentelő vagyok.

2018. aug. 27. 14:02
 25/28 anonim ***** válasza:

Igazad van, elnéztem,mert 50%-os és 51%-os válaszolók vannak. Így igazad van. Nem te vagy az ügyvéd-ügyészes, az a másik.

Viszont nálad is vannak bajok. Mi az hogy az ügyész szerint "életszerűtlen" ügyet visz? A nyomozóhatóság "kéri,hogy ejtse a vádat"?

Nem érted te félre a jogi műszavakat? Vagy hogy mire vonatkoznak azok? Csak mert a laikusok erre hajlamosak.

2018. aug. 27. 14:21
 26/28 anonim ***** válasza:
25 Már ne haragudj, de többet nem írok. A szürke tényekből is a maximumot irtam.
2018. aug. 27. 14:23
 27/28 anonim ***** válasza:

*Nem érted te félre a jogi műszavakat?

nem.

2018. aug. 27. 14:23
 28/28 anonim ***** válasza:

Magam nevében nem tudok nyilatkozni, hisz nem vagyok ügyvéd/ügyész/stb, de édesapám ügyvéd, és elég sok ügyész/bíró/rendőr barátja van, mind egyetemről, mind azután megismerkedve. Habár mindig is az a társasági, barátkozós típus volt.

Nem értem, hogy tisztességes ügyvéd ügyész között miért ne lehetne barátság. Elég alap, hogy a bíróságon a személyes érzelmeknek, elfogultságnak helye nincs.

2018. aug. 28. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!