Ügyészből lett ügyvéd jó választásnak tűnhet?
Egy ügyvédet keresek, találtam egy ügyvédet aki ügyész volt és az életrajza is igen kiemelkedő, nagyon jó tapasztalatai lehetnek ebből kiindulva.
Sokan mondják, hogy az ügyészből lett ügyvéd sokkal jobb mint mondjuk egy bíróból lett!
Nektek erről mi a véleményetek? Mért jobb egy ügyészből lett?
Hozzá teszem nyilván vannak ügyvédek akik profik és lehetnek sokkal profibb leszámítva hogy bíró vagy ügyész volt-e vagy sem! A kérdés most nem erről szól! :)
Én rá gondoltam, nekem szimpatikus maga az életpályája és egyszer leveleztem vele, sok ügyvédnek írtam már, de baromi szimpatikus volt levélen keresztül, és igen csak kifejtett mindent! :)
Te esetleg hallottál róla valamit, vagy így ha megnézed az életpályát mit gondolsz elsőre?
Nyilván vannak olyan ügyek, hogy igen elítélik az embert, de mint írod nem mindegy hogy mennyi időt kapsz!
Számomra egy jó ügyvéd felkészült, egy stratégiát épít fel és azon halad, az ügyfelével kommunikál, nyilván a tapasztalat sem utolsó szempont, mert én inkább fogadnék meg egy tapasztalt ügyvédet aki már túl van jó pár tárgyaláson, mint aki még nem annyira jártas a dolgokban! Nyilván ez az ügytől függ, mert minél komolyabb egy ügy annál jobb és tapasztalt ügyvédet kell szeretni, az én fejemben így képzelem el!
Jó pár ügyvéddel beszéltem már, volt olyan is aki átvert minket nem egyszer! És olyan is aki 2 hónapja ígérget valamit, de mindig kitalál valami ürügyet, vagy nem veszi fel a telefont! Most ilyen emberben ki bízna meg? Mert ha nagy nehezen kapcsolatba is lép vele az ember, mi a garancia arra, hogy csinálja is amit kell, és nem mondja, hogy jaj a kocsi nem megy, családi probléma stb! És hiába már 60 éves tapasztaltnak mondható ügyvéd, ezek után semmi bizalom nincs felé!
A kérdésem alatt írom is, hogy én tisztában vagyok, hogy vannak jó ügyvédek akik nm voltak bírok, ügyészek stb! Én csak egy kérdést tettem fel, mert találtam egy ügyvédet, akivel kapcsolatba léptem és az eddigi tapasztalataim alapján elég meggyőző mind a mellett minden mondatából az sugárzik, hogy ő tényleg partner ként kezeli az embert! Épp ezért a kérdés épp ezért szól arról, hogy SZERINTETEK/TAPASZTALATOK ALAPJÁN, (már akinek van) egy ügyészből lett ügyvéd akinek megfelelő tapasztalata van, MÉLTÁNYOS büntetést tud elérni az esetleges tárgyalások végeztével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!