Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha rajtakapnak a buszon, hogy...

Ha rajtakapnak a buszon, hogy nincs se jegyem, se bérletem. (? )

Figyelt kérdés

és mondják, hogy "jó, akkor leszállunk és megvárjuk a rendőröket", miután leszálltunk és el akarok futni, a kalauz elkap és elkezd rángatni, majd nem engedi meg, hogy elmenjek, azt a szabadság korlátozásáért fel lehet jelenteni? Sőt, ott tarthat egyáltalán, akár el is sétálhatnék nem?

(Nem volt ilyen, ez csak most eszembe jutott.)

2010. jún. 20. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:

Valóban baromi drága a bérlet a szolgáltatás minőségéhez képest.

De: SENKI nem kényszerít, hogy igénybe vedd. Ha sokallod, jogodban áll NEM utazni a BKV járműveivel.

Mit szólnál, ha te lennél egy hasonló szállító cég tulajdonosa, és páran (sokan) egyszerűen nem fizetnék ki a szolgáltatást, amit igénybe vesznek? Ugye nagyon fel lennél háborodva?

2010. jún. 21. 19:07
 62/75 anonim ***** válasza:

Hihihi:D Lassan olyan lesz a tömegközlekedés Bp-en mint Indiában.. [link] :XD

De ez a jegy/bérlet áremelés már csak tűzoltás a Bkv részéről,mert azt jórészt maguknak köszönhetik,hogy veszteséges lett a Bkv,és mikor az emberek rájöttek,hogy mi megy a Bkvnál(hatalmas végkielégitések stb..) és még a veszteséget is az emberekre háritják,akkor viszont észbekaptunk,hogy,hohóóó, nehogy már velünk akarják megfizettettni az Ő trutyijukat és ezért áll ott a Bkv ahol...

2010. jún. 21. 19:54
 63/75 A kérdező kommentje:
Ha az én cégem lenne, akkor nem adnék annyi fizetést a vezérigazgatónak, és a többi főmajomnak, hogy még a nyugati országok tömegközlekedéseit irányítók is irigykednek rá, meg nem szórnám a prémiumokat, és nem csinálnék kifizetőhelyet a cégemből. Azokat a pénzeket tudnám a cég fejlesztésére, a szolgáltatás minőségének növelésére fordítani, az emberek mosolyogva használnák, és én sem háborognék.
2010. jún. 21. 21:26
 64/75 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel a kórházi ellátás is legyen fizetős, legyen 10000 egy vizsgálat, aztán ha valakinek nem tetszik, vagy sokallja, annak NEM kötelező használnia. A TÖMEGközlekedésnek a TÖMEG érdekeit kéne szolgálnia, nem a pénzes emberekét. Legyen drága az iszappakolás, meg a Bugatti, akinek nem telik rá, az használjon rosszabbat, nem kötelező azt venni. De a buszozás ne legyen már luxuscikk.
2010. jún. 21. 21:29
 65/75 anonim ***** válasza:

A TÖMEGközlekedés a TÖMEG éerdekeit szolgálja, nem a gazdagokét. Azok ugyanis NEM buszon vagy villamoson közlekednek, ha ez még nem tűnt volna fel.

Állapodjunk már meg abban, hogy nem mindenért MÁS a felelős. Előbb nézzünk már körül kicsit a SAJÁT portánkon is.

Bár tudom, hogy sokkal könnyebb más mamáját szidni...

2010. jún. 21. 21:35
 66/75 anonim ***** válasza:

A szomorú még mindezek fejében az, hogy én például az öreg Opelemmel olcsóbban bejutok Pestre, vagy elmegyek nyaralni a Balatonra, mintha BKV-val vagy MÁV-val mennék. És azért csak kényelmesebb. Szomorú, hogy hiába szeretnék spórolni a benzinen (mert ugye rohadt drága) nem tudok, mert ha busszal vagy vonattal megyek ugyanolyan árban van.

Pedig néha szívesen mondanám, hogy na most megspórolok 5000 forintot a benzinen és inkább megyek vonattal Balatonra vagy anyámhoz 200 km-re, annyival is több pénzem marad. Sajna nem tudom ezt mondani. Hát persze, hogy bliccel, aki mer.

2010. jún. 22. 07:58
 67/75 anonim ***** válasza:
Na akkor ti még nem is tudjátok hogy mihez van joguk a BKV-nak. Egy nap felszálltam a megállóban a buszra és csak azt vettem észre, hogy a busz nem indul el. A következők miatt: volt egy srác akinek nem volt se jegye, sem bérlete. Adatokat nem volt hajlandó kiadni. A felszólításra, hogy szálljon le a buszról, nem szált le. Ellenőr odament a vezetőhöz, közölte vele, hogy nem mehet tovább. Vezető fogta magát és szépen leállította a motort. Kezdődött egy 10 perces civakodás, szócsata. Ez volt a határeset, amikor a köznép úgy ítélte meg elég a tűrésből. Az utasok fele a bliccelőt másik fele az ellenőröket szídta. Na mi az eredmény busz indult ellenőrök káromkodtak a bliccelő meg semmit nem fizetett de tovább buszozott.
2010. jún. 22. 13:05
 68/75 anonim ***** válasza:
Nah jó..,itt a bliccelő már kicsit túllőt a célon!Én is bliccelek,de van bennem annyi,ha elkap egy ellenőr,akkor nem utazom tovább pofátlanul,hanem várok egy másikat és azzal folytatom az utam:)
2010. jún. 22. 15:34
 69/75 anonim ***** válasza:
Jól meg kéne b a szni a kérdező pi csáját.
2010. jún. 23. 19:15
 70/75 anonim ***** válasza:

Igen, a 13:05-ös egy nagyon jó példa.

És utána gondolom még a bliccelő lett volna felháborodva, ha ledobják a buszról.

Itt alapvetően a társadalmi morállal vannak gondok, ha a BKV vezetői lopnak, csalnak, akkor mi is lophatunk és csalhatunk.

A fejekben kéne először rendet tenni, itt meg tényleg a busznak addig kellett volna állnia, amíg a bliccelő le nem száll. Ha fél órát, akkor fél órát.

Muszáj ezeket végigcsinálni, rendet kell tenni!

2010. jún. 23. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!