Ha rajtakapnak a buszon, hogy nincs se jegyem, se bérletem. (? )
és mondják, hogy "jó, akkor leszállunk és megvárjuk a rendőröket", miután leszálltunk és el akarok futni, a kalauz elkap és elkezd rángatni, majd nem engedi meg, hogy elmenjek, azt a szabadság korlátozásáért fel lehet jelenteni? Sőt, ott tarthat egyáltalán, akár el is sétálhatnék nem?
(Nem volt ilyen, ez csak most eszembe jutott.)
Valóban baromi drága a bérlet a szolgáltatás minőségéhez képest.
De: SENKI nem kényszerít, hogy igénybe vedd. Ha sokallod, jogodban áll NEM utazni a BKV járműveivel.
Mit szólnál, ha te lennél egy hasonló szállító cég tulajdonosa, és páran (sokan) egyszerűen nem fizetnék ki a szolgáltatást, amit igénybe vesznek? Ugye nagyon fel lennél háborodva?
Hihihi:D Lassan olyan lesz a tömegközlekedés Bp-en mint Indiában.. [link] :XD
De ez a jegy/bérlet áremelés már csak tűzoltás a Bkv részéről,mert azt jórészt maguknak köszönhetik,hogy veszteséges lett a Bkv,és mikor az emberek rájöttek,hogy mi megy a Bkvnál(hatalmas végkielégitések stb..) és még a veszteséget is az emberekre háritják,akkor viszont észbekaptunk,hogy,hohóóó, nehogy már velünk akarják megfizettettni az Ő trutyijukat és ezért áll ott a Bkv ahol...
A TÖMEGközlekedés a TÖMEG éerdekeit szolgálja, nem a gazdagokét. Azok ugyanis NEM buszon vagy villamoson közlekednek, ha ez még nem tűnt volna fel.
Állapodjunk már meg abban, hogy nem mindenért MÁS a felelős. Előbb nézzünk már körül kicsit a SAJÁT portánkon is.
Bár tudom, hogy sokkal könnyebb más mamáját szidni...
A szomorú még mindezek fejében az, hogy én például az öreg Opelemmel olcsóbban bejutok Pestre, vagy elmegyek nyaralni a Balatonra, mintha BKV-val vagy MÁV-val mennék. És azért csak kényelmesebb. Szomorú, hogy hiába szeretnék spórolni a benzinen (mert ugye rohadt drága) nem tudok, mert ha busszal vagy vonattal megyek ugyanolyan árban van.
Pedig néha szívesen mondanám, hogy na most megspórolok 5000 forintot a benzinen és inkább megyek vonattal Balatonra vagy anyámhoz 200 km-re, annyival is több pénzem marad. Sajna nem tudom ezt mondani. Hát persze, hogy bliccel, aki mer.
Igen, a 13:05-ös egy nagyon jó példa.
És utána gondolom még a bliccelő lett volna felháborodva, ha ledobják a buszról.
Itt alapvetően a társadalmi morállal vannak gondok, ha a BKV vezetői lopnak, csalnak, akkor mi is lophatunk és csalhatunk.
A fejekben kéne először rendet tenni, itt meg tényleg a busznak addig kellett volna állnia, amíg a bliccelő le nem száll. Ha fél órát, akkor fél órát.
Muszáj ezeket végigcsinálni, rendet kell tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!