Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha rajtakapnak a buszon, hogy...

Ha rajtakapnak a buszon, hogy nincs se jegyem, se bérletem. (? )

Figyelt kérdés

és mondják, hogy "jó, akkor leszállunk és megvárjuk a rendőröket", miután leszálltunk és el akarok futni, a kalauz elkap és elkezd rángatni, majd nem engedi meg, hogy elmenjek, azt a szabadság korlátozásáért fel lehet jelenteni? Sőt, ott tarthat egyáltalán, akár el is sétálhatnék nem?

(Nem volt ilyen, ez csak most eszembe jutott.)

2010. jún. 20. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 A kérdező kommentje:
Vagy mi van, ha kitalálok egy nevet és egy címet, amit bediktálok a buszon. Akkor se találnak meg soha nem?
2010. jún. 20. 20:43
 2/75 anonim ***** válasza:
52%

Jegy nélkül utazol, és még neked áll feljebb?

Én is tudnám másra költeni a BKV bérlet horribilis árát. De ne gondold már, hogy ez neked alanyi jogon jár. Az ellenőr pedig csak a munkáját végzi.

2010. jún. 20. 20:47
 3/75 A kérdező kommentje:
Ja és még egy lehetőség eszembe jutott. Ha kijön a rendőr, neki odaadom az irataimat, de utána utasítom, hogy nem adhatja ki egy 3. személynek, jelen esetben a kallernak az adataimat. Ez is lehetséges?
2010. jún. 20. 20:47
 4/75 A kérdező kommentje:
Büntessen meg ha tud. Azt kérdeztem, ha én leszállnék vele, és elindulnék, majd ő fizikailag megakadályozna ebbe, azért feljelenthetném-e.
2010. jún. 20. 20:49
 5/75 anonim ***** válasza:
78%
Igen,korlátozza a személyi szabadságodat.Az ellenőr és a biztonsági őr nem rendőr,hogy az elkövetőt ott tartsa.Rendőrnek szólhat,ha egy arra jár de nem foghat le.
2010. jún. 20. 20:51
 6/75 anonim válasza:
32%
Na téged kéne egyszer jól megverni símaszkban, akkor jelentgess fel ilyen esetben. Vagy előhozni a Zsanett szindrómát.
2010. jún. 20. 20:51
 7/75 anonim válasza:
78%

Legyél kedves az ellenőrökkel és ismerd be, hogy valóban nem volt nálad sem bérlet se jegy, ne kelj ki magadból, mert az az ellenőröknek nem esik jól és majdnem mindig olyan utasokat hallanak, akik kiabálnak. Ha meg leszállítanak, akkor mondd meg, hogy rendben és szépen elköszönsz, elsétálsz és nem várod be a rendőrt.

A lényeg, hogy legyél kedves hozzájuk végig és nem lesz semmi bajod.

2010. jún. 20. 20:54
 8/75 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az jegyellenőr, nem kalauz.
2010. jún. 20. 20:55
 9/75 anonim ***** válasza:
33%
Az ilyen emberek miatt, mint amilyen te vagy, tart ott Magyarország, ahol.
2010. jún. 20. 21:00
 10/75 A kérdező kommentje:

Ez egyszerűen hihetetlen. Nem az volt a kérdés, hogy kedves legyek-e az ellenőrrel, vagy hogy kalauz-e, vagy nem. Három kérdést tettem fel.

1. Hogy fizikailag akadályozhat-e? (Erre megkaptam a választ.)

2. Hogy megtalálhatnak-e, ha kamu adatokat mondok be?

3. Hogy jön egy rendőr, és nem engedem neki, hogy kiadja az adataim az ellenőrnek?

Ezek megválaszolása után felőlem leírhatjátok, hogy mekkora egy féreg vagyok.

2010. jún. 20. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!