Ha rajtakapnak a buszon, hogy nincs se jegyem, se bérletem. (? )
és mondják, hogy "jó, akkor leszállunk és megvárjuk a rendőröket", miután leszálltunk és el akarok futni, a kalauz elkap és elkezd rángatni, majd nem engedi meg, hogy elmenjek, azt a szabadság korlátozásáért fel lehet jelenteni? Sőt, ott tarthat egyáltalán, akár el is sétálhatnék nem?
(Nem volt ilyen, ez csak most eszembe jutott.)
Jegy nélkül utazol, és még neked áll feljebb?
Én is tudnám másra költeni a BKV bérlet horribilis árát. De ne gondold már, hogy ez neked alanyi jogon jár. Az ellenőr pedig csak a munkáját végzi.
Legyél kedves az ellenőrökkel és ismerd be, hogy valóban nem volt nálad sem bérlet se jegy, ne kelj ki magadból, mert az az ellenőröknek nem esik jól és majdnem mindig olyan utasokat hallanak, akik kiabálnak. Ha meg leszállítanak, akkor mondd meg, hogy rendben és szépen elköszönsz, elsétálsz és nem várod be a rendőrt.
A lényeg, hogy legyél kedves hozzájuk végig és nem lesz semmi bajod.
Ez egyszerűen hihetetlen. Nem az volt a kérdés, hogy kedves legyek-e az ellenőrrel, vagy hogy kalauz-e, vagy nem. Három kérdést tettem fel.
1. Hogy fizikailag akadályozhat-e? (Erre megkaptam a választ.)
2. Hogy megtalálhatnak-e, ha kamu adatokat mondok be?
3. Hogy jön egy rendőr, és nem engedem neki, hogy kiadja az adataim az ellenőrnek?
Ezek megválaszolása után felőlem leírhatjátok, hogy mekkora egy féreg vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!