Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha rajtakapnak a buszon, hogy...

Ha rajtakapnak a buszon, hogy nincs se jegyem, se bérletem. (? )

Figyelt kérdés

és mondják, hogy "jó, akkor leszállunk és megvárjuk a rendőröket", miután leszálltunk és el akarok futni, a kalauz elkap és elkezd rángatni, majd nem engedi meg, hogy elmenjek, azt a szabadság korlátozásáért fel lehet jelenteni? Sőt, ott tarthat egyáltalán, akár el is sétálhatnék nem?

(Nem volt ilyen, ez csak most eszembe jutott.)

2010. jún. 20. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
97%
Jaja, ha a rendőröknek megtagadod, akkor bevisznek, ez fix...az ellenőrök pedig hivatalból kikérhetik az adataidat, így jogosan jutnak hozzá. A helyszínen a rendőr nem adhatja ki nekik.
2010. jún. 20. 22:06
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

Meg egy ro.hadt bérlet 9800 ft...:@"Kicsit" sok nem??

Szétlopták a blv-t és az embereken próbálják behajtani..,maradjunk ennyiben!Egyébként én már 8 éve jegy és bérlet nélkül közlekedem és köszönöm jól vagyok:)Még a metrón is..egy jeggyel többször is,nagyon meg lehet malmozni a but@ ellenőröket:))

2010. jún. 20. 22:10
 43/75 anonim ***** válasza:
100%

Most nem a kérdezőt védem, csak nem értem ezt a "dögöljmeg" hozzáállást.

Ki az a lúzer aki ilyen horribilis árat fizet ezért a sz@r okádék szolgáltatásért ? A BKV járatok rendszeresen teli vannak hulladékokkal:

- büdös, agresszív húgyszagú hajléktalanok.senki nem veszi a fáradtságot hogy kivágja őket mint macskát sz@rni, aztán persze hőbörögnek hogy miért büdös a busz :D

-a cigányok rendszeresen JEGY ÉS BÉRLET NÉLKÜL utaznak.Én még egyszer sem láttam volna hogy retorzió érte volna őket a kaller vagy bármi más részéről ! A buszon rendszeresen félrenéztek meg behúzzátok fületek-farkatok,aztán feljöttök a zinternetre és névtelenül beszólogattok :) A buszon legyen nagy a pofátok :)

- A géppark sem mai és még sz@r is :)

- Az árak az északi országok áraival vetekszenek, a minőség pedig Szomáliáéval :)

2010. jún. 20. 22:10
 44/75 anonim ***** válasza:
4%
Ennyi erővel adót se fizessetek -.-
2010. jún. 20. 22:14
 45/75 anonim ***** válasza:
95%
Én egyszer buszon elolvastam, hogyha nincs se jegyed, se semmid, és megtagadod az iratátadást akkor le kell szállítania. Egyszer nem volt nálam bérlet, mert pont egy nappal korábban járt le és elfelejtettem venni, persze, hogy pont elkaptak, de ha ezt tudtam volna tuti kihasználom a helyzetet.
2010. jún. 20. 22:16
 46/75 anonim ***** válasza:
9%

És akkor mit fogunk csinálni?

Senki sem fog fizetni, mindenki bliccel, a BKV-nak nulla pénze lesz és még sz*rabb körülmények lesznek.

A buszok meg tízpercenként le fognak robbani.

Vagy nem megy tönkre, mert az állam támogatja, és jöhetnek az újabb megszorítások.

Ebből nincs kiút, csak ha az emberek elkezdenek jegyet venni.

2010. jún. 20. 22:34
 47/75 anonim ***** válasza:
100%

"Ebből nincs kiút, csak ha az emberek elkezdenek jegyet venni."

Miből???? Ezekből az európai szintű fizetésekből? Én egy max. két jeggyel utazok 1 hónapban,de ezeket leginkább metrón használom...,buszon villamoson inkább leszállok!Jah, és nem vagyok cigány...,csak mert bliccelek!Azért nem veszem meg az irreálisan magas árú jegyet,bérletet mert az ár és a szolgáltatás minősége nincs egy szinten!

2010. jún. 20. 22:49
 48/75 anonim ***** válasza:
74%
akkorákat röhögök rajtatok, hogy az nem igaz!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2010. jún. 20. 23:28
 49/75 anonim ***** válasza:
45%

Senki nem mondta, hogy cigány vagy.

Az a kérdésem, hogy szerinted mi lesz hosszútávon a BKV-val?

Egyre többen jönnek rá, hogy simán lehet bliccelni, és egyre kevesebben fognak jegyet venni.

Na, most vagy felemelik a jegy árát, de akkor megint csak kevesebben fognak venni, vagy lecsökkentik (ez lenne a jó megoldás), csak kérdés, hogy azok akik eddig simán tudtak ingyen utazni, alacsonyabb áron megveszik-e a jegyet? Félek, hogy nem.

Arra akartam csak ezzel kilyukadni, hogy szerintem nagyon úgy néz ki, hogy soha se lesz normális tömegközlekedésünk.

(és szerintem mindenki beláthatja, hogy itt nem az elsikkasztott párszáz millió a fő gond, mert mondhatni ha a BKV éves szinten 3-5 milliárd veszteséget termel, most csak mondtam egy számot, akkor 300 millión nem múlik se pro, se kontra semmi).

Vagy normális morált kell teremteni, vagy vasszigort!

2010. jún. 20. 23:28
 50/75 A kérdező kommentje:

Hogy szerintem hogyan kéne kezelni a helyzetet a BKV-t illetően? Két lehetőség adódik.

Az egyik, hogy a BKV számít rá, hogy az emberek megveszik a jegyeket, és abból finanszírozzák magukat.

A másik, hogy a BKV változtat a szolgáltatást illetően, és amint lejjebb megy a jegy-, és bérletár, valamint növekedik a szolgáltatás minősége, az emberek megveszik a jegyet.

Tehát az elsőben az emberek húzzák ki a szarból a BKV-t, a másikban a BKV változtat a stratégián és a megjelenésén, hogy az emberek megszeressék.

Véleményem szerint a második a működőképes megoldás. Legyen rendben a BKV és rendben lesznek vele az emberek is. Ne a néppel fizettessék meg az elcseszett döntéseiket.

2010. jún. 20. 23:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!