Nem egészen értem, sokszor hallani, hogy kórházba még a budipapírt is vinni kell. De ez nem törvénytelen?
Én úgy tudtam, de lehet hogy rosszul, hogy a törvény egy csomó intézményt, gondolom pl. közintézményeket, de talán másokat is, kötelez, hohgy megfelelő számú wc-t, nélha még férfi és női mellett mozgáskorlátozott wc-t is fenntartson. Gondolom a törvény nem csak azt mondja hogy léteznie kell a helységnek, hanem fent is kell tartani, azaz wc papírt kell biztosítani, és takarítani is kell. Kórházakra nem vonatkozik a törvény?
"Törvénytelen ellopni is onnan, de sokan mégis megteszik, sajnos."
Nem azért, de nem lehet hogy csak elfogy? Nekem annyira elképzelhetetlen, hogy valaki papírt lop. Szerintem csak elfogy, vagy pazarolják egyesek, pl. a wc ülőkére terítik, amit megértek, de az nem lopás.
Konkrét eset.
60 körüli, egyedülálló férfi utazott haza Bp-ről Miskolcra, közben félúton rosszul lett, a buszpályaudvarról bevitték a helyi kórházba. A tárcája a pu-on valahogy eltűnt, nem került be vele. Egy forint nélkül feküdt bent egy hetet. Apám volt pár napig a szobatársa (szomszéd ágyon), így mi vittünk be neki ilyen szükséges apróságokat meg kaját minden nap, mert a kórházi kajától éhen halt volna. (A nővérek se ugrálták körül, mert nem tudott nekik semmit sem adni.)
Hát nem. Elsősorban azért, hogy pénzt kapjon a megélhetésére. És nem sokat kap az államtól, ezért is van nővérhiány.
Kollégám felesége nővér egy kórházban, tőle tudom, hogy sokan elmentek tőlük még üzemekbe is, betanított szalagmunkára, mert még ott is többet kapnak. Arról nem is beszélve, hogy sokan nyugatra migráltak ápolónak (főleg magánszemélyekhez), meg itthon is többen dolgoznak idősek magánápolójaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!