Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem egészen értem, sokszor...

Nem egészen értem, sokszor hallani, hogy kórházba még a budipapírt is vinni kell. De ez nem törvénytelen?

Figyelt kérdés

[link]

Én úgy tudtam, de lehet hogy rosszul, hogy a törvény egy csomó intézményt, gondolom pl. közintézményeket, de talán másokat is, kötelez, hohgy megfelelő számú wc-t, nélha még férfi és női mellett mozgáskorlátozott wc-t is fenntartson. Gondolom a törvény nem csak azt mondja hogy léteznie kell a helységnek, hanem fent is kell tartani, azaz wc papírt kell biztosítani, és takarítani is kell. Kórházakra nem vonatkozik a törvény?

2018. aug. 4. 23:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%
Igen ez egy filléres cucc. De ha megnézel egy listát, hogy még mi mindent kell bevinni a kórházba, hát az vetekszik az afrikai vadonba készülő felfedező túlélő felszerelésével.
2018. aug. 5. 00:44
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, akiknek eszebe jut visznek. Amugy rengeteg vcpapir kellhet egy osztalyon szerintem napi 3-4 guriga siman elfogy es vannak akik nem tudnak banni vele es szethagyjak, meg hazavisznek belole egy kicsit. A takaritok feladata egyebkent bar ez tisztasagi szer. Sza vhogy a takaritok es a noverek kozott veszik el. Inkabb az a rossz, ha meg nem is takaritanak, mert van amikor olyanok az allapotok..
2018. aug. 5. 02:39
 13/24 anonim ***** válasza:

Napi 3-4 guriga egy osztályon?

Szerintem attól jóval több elfogy.

Azt kibírnák anyagilag, pláne hogy egy 24 gurigás csomagban, egy tekercs 50 Ft körül lehet. Egy osztályon lehet, 1 személyzeti wc, 1 női, 1 férfi, egy mozgáskorlátozott, és összesen legyen 10 wc csésze, és mindegyiknél naponta 2-3x cserélnek wc gurigát, akkor az 20-30 guriga x 50 ft= 1000-1500 Ft / nap.Bár ez elég durva becslés volt:D

2018. aug. 5. 03:17
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A papír még hagyján, van, ahol még WC-deszkát is kéne vinni, mert hogy az sincs...
2018. aug. 5. 06:21
 15/24 anonim ***** válasza:
59%
Itt azért eléggé kettőn áll a vásár, az is ésszerű hogy ha bekerülök kórházba akkor a cuccommal együtt viszek be magammal wc-papírt, de az is, hogy jobban kéne a kórházakra (meg úgy az egész egészségügyre) költeni mondjuk a kismillió stadion helyett...
2018. aug. 5. 07:01
 16/24 anonim ***** válasza:
94%
Nem semmi szervilizmus, hogy egyesek nemcsak elnézik, hogy nincs vécépapír a kórházban, hanem egyenesen üdvözlik, támogatják.
2018. aug. 5. 07:58
 17/24 anonim ***** válasza:
14%

"Igen ez egy filléres cucc. De ha megnézel egy listát, hogy még mi mindent kell bevinni a kórházba, hát az vetekszik az afrikai vadonba készülő felfedező túlélő felszerelésével."

Na, akkor sorold, mi az a sok minden, amit be kell szerezni a kórházbafekvéshez. Fogkeféd nincs otthon, vagy pizsamád?:D Volt mostanában néhány köröm kórházban, úgyhogy ne kamuzz, fölösleges.

Amúgy minden kórházi büfében kapható klotyópapír.

2018. aug. 5. 10:16
 18/24 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk steril gumikesztyűt nem tartok otthon. A nővérek panaszkodnak, hogy az sincs elég. Bár lehet, hogy ballib nővérek voltak csak azért hogy feszültséget keltsenek.
2018. aug. 5. 13:22
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Benne volt a listádban, hogy kell bevinned steril gumikesztyűt? Biztos, hogy nem, arra meg ne hivatkozz már, hogy te állítólag mit hallottál a nővérek beszélgetéséből.:DD
2018. aug. 5. 13:51
 20/24 A kérdező kommentje:

"Nem érted a problémát.

A vécékből ellopják a papírt a suttyó prolik."

Lehet, hogy ez a helyzet, bár voltam már olyan helyeken, ahol nem lopták el, pl. strand, és sok más hely, valahogy a kórházba mások kerülnek be? Meg hallottam ilyent intenzív osztályról is, persze lehet hogy kacsa. Mindenesetre a törvény az törvény és a bejátszott videóban a vécépapírt automatából pénzért lehet megvenni, és ez nem éppen a mellékhelység biztosítása, ha fosni kell, akkor gyorsan fuss az automatához, meg egyébként is a törvény szerintem nem úgy szól, hogy pénzért. De lehet hogy nincs is ilyen törvány, csak én halucinálok?

2018. aug. 5. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!