Meg akartak "viccelni" (ijeszteni) amiből az lett hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoztam egy fiatalkorúnak. Az anyja feljelentett, mi lesz ebből?
Én 24 vagyok, a gyerek 18 alatt.
Nem szeretném túlságosan részletezni, meg akartak ijeszteni amiből az lett hogy az egyikhez mentőt kellett hívni.
Videózták az eseményt, addig nem hívtam és engedtem hogy hívjanak mentőt amíg el nem küldik ott azonnal a helyszínen bluetooth-on a felvételt, ez is rajta van. Először nem akarták, ezért mondtam hogy addig nem jön mentő amíg át nem küldik.
Utána én hívtam mentőt és a sérült anyját is. (Kb őrült volt, meg se akarta hallgatni mit csináltak a kis szemetek)
A felvétel birtokában szerintetek most én is tegyek feljelentést?
Mire számíthatok ha továbbmehy az ügy?
Tehát mindenki hülye, aki azt írja, hogy teljesen jogosan fogsz akár letöltendőt is kapni, mert súlyosan bántalmaztál egy másik embert.
Értem. A rendőrség és bíróság TÉNYEK alapján dolgozik.
- akadályoztad a segítséghívást
- megvertél egy gyereket
- nyolc napon túl gyúgyuló sérülést okoztál
- a gyerek "bűne" pedig, hogy egy játákot fogott rád
Azért érzed ugye, hogy a kettő rohadtul nincs egyensúlyban. Tett (vicc játékpisztollyal) és következmény (súlyos sérülés).
Az erkölcsidben benne lesz, szóval... ez van.
Amúgy a válaszolók nagy része miatt, elhatároztam hogy holnap az első utam a rendőrség, feljelentést tenni.
Ami történt, egy nem normális, nem megengedhető dolog.
Nem nézem többet a kérdést, teljesen felháborodtam a válaszok nagy részén.
Fegyvernek látszó tárgy. Fegyverrel támadtak, csupasz kézzel védekeztél.
Jogos önvédelem. Én a helyedben megtettem volna már akkor és ott a feljelentést. Nem számít, hogy fiatalkorúak, büntethetök.
Ha ők tesznek feljelentést, jogos önvédelem, fel fognak menteni
"Ős ő semmit nem fog kapni indokolatlan riadság keltésért, igazi fegyver szimulálásért, bizonyíték megsemmisítési szándékért?"
De, mivel garazdaság bűntettet követett el, de nem az volt a kérdés te mit? Semmit, felmentenek. Jogos önvédelem volt.
"Holnap esküszöm veszek egy "kerámia pistolyt" ahogy ők mondták ez a neve, és kimegyek a térre és odalépek idegenek elé és rájuk célzok."
Hát, ha szeretsz csücsikézni, csináld. Mondjuk ha előtte nem voltál büntetve, lehet megúszod felfüggesztettel.
Jajj az csak vicc volt :D
Amúgy köszi így a vége felé a normális, megértőbb válaszokat. Lehet akkor inkább felhívom az anyját megint mert a száma megvan még, megkérdezem látta-e a felvételt, ha nem akkor meg szeretné-e nézni, tudja-e egyáltalán mi történt azon kívül hogy behúztam a fiának egyet, meg hogy egyáltalán miért húztam be, én milyen helyzetbe voltam.
#37: nem garázdaság, hanem fegyveres támadás.
A btk nem tesz különbséget valódi fegyver és játék fegyver között. Ha egy fegyver utánzatával támad, az már fegyveres támadásnak minősül. Függetlenül attól, hogy a cél szimpla garázdaság volt, a fegyveres támadás megvalósult.
Mielőtt elmész a rendőrségre hívd fel azt az anyát akivel korábban beszéltél. Még ha tettek is feljelentést, akkor sem biztos, hogy tudták mi is történt valójában és bármikor vissza is vonhatják azt.
Tisztázd először, hogy
1. tettek-e tényleg feljelentést
2. tudják-e valóban, hogy mi történt vagyis látták-e a videót
3. értik-e azt, hogy ebben az esetben te az áldozat vagy és a fiuk a támadó, és ha feljelentést tesznek akkor a dologból ügy lesz, ahol éppen a saját gyereküknek okoznak bajt, mert fegyverrel támadt rá egy idegenre, ráadásul csoportos támadással, nem magányosan.
Mert bárki bármit is mond, ha egy csomó fiatal - nem gyerek, aki már látott 15-16 éves kamaszokat, az nem fogja gyerekként kezelni őket ha körbeveszik páran fegyverrel a kérben - így ráijeszt valakire, az bizony garázdaság és lőfegyverrel való visszaélés. És nem mentség erre, hogy valójában az nem volt valódi fegyver.
Azt senki nem tudhatja biztosan hogy hol álltak volna meg a tréfával. Mi van ha egyáltalán nem elégednek meg a szimpla ijesztegetéssel? Mi van ha "elkérik" a pénztárcádat, ha már olyan jól rádijesztettek az ál-fegyverrel? Akkor is te vagy a hibás, hogy odaadtad nekik, mert nem vetted észre, hogy csak poénkodnak?
Szóval mindenképpen telefonálj, legalább biztosan tudni fogod, hogy tettek-e feljelentést vagy sem. De ne ezzel kezd, hanem hogy tudni akarod milyen büntetést kaptak a fiúk a tettükért, mert még nem döntötted el TE, hogy feljelented-e őket garázdaságért, de hajlandó lennél eltekinteni tőle, ha úgy érzed, hogy a szüleik megfelelően kezelték a helyzetet.
ha ekkor elkezdenek azzal jönni, hogy már feljelentettek téged, ne legyél ideges - nincs miért - hanem kérdezz rá a dolgokra és ragaszkodj hozzá, hogy mindenképpen nézzék meg a videót, mert te a gyereknek nem akarsz nagyobb bajt okozni és ha az kerül a rendőrség elé, akkor viszont lesz neki belőle.
Van még egy lehetőség, hogy a kórházból automatikusan elment a jelzés a rendőrség felé, hiszen a mentősök kimentek egy fiatalkorút ellátni és nyilván kérdezték a szülőt, hogy mi történt. Akkor ha olyan választ kaptak - akkor még nyilván nem mondta el a gyerek az anyjának a valóságot és a haverjai is biztosan kamuztak róla - akkor lehet, hogy kötelességük volt a mentőöknek vagy a kórháznak megtenni a feljelentést. Akkor viszont tényleg keress egy ügyvédet és azzal menj be te magad a rendőrségre és tegyél feljelentést a fiúk ellen csoportos támadás agy garázdaság miatt és mellékeld bizonyítékként a videót. Ahogy mások már javasolták, legyen sok-sok másolatod. Ebben az esetben is beszélj telefonon az anyával és ekkor is derítsd ki, hogy tudják-e mi történt valójában Add meg nekik az esélyt arra, hogy visszavonják a feljelentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!