Meg akartak "viccelni" (ijeszteni) amiből az lett hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoztam egy fiatalkorúnak. Az anyja feljelentett, mi lesz ebből?
Én 24 vagyok, a gyerek 18 alatt.
Nem szeretném túlságosan részletezni, meg akartak ijeszteni amiből az lett hogy az egyikhez mentőt kellett hívni.
Videózták az eseményt, addig nem hívtam és engedtem hogy hívjanak mentőt amíg el nem küldik ott azonnal a helyszínen bluetooth-on a felvételt, ez is rajta van. Először nem akarták, ezért mondtam hogy addig nem jön mentő amíg át nem küldik.
Utána én hívtam mentőt és a sérült anyját is. (Kb őrült volt, meg se akarta hallgatni mit csináltak a kis szemetek)
A felvétel birtokában szerintetek most én is tegyek feljelentést?
Mire számíthatok ha továbbmehy az ügy?
"Az már necces, hogy a bíró el fogja-e hinni, hogy máskülönben törölték volna a felvételt.."
Rajta van a felvételen, pont ezek miatt követeltem.
Egész végig forgott.
lehet megúszod felfüggesztettel, de inkább kapsz olyan 1 év letöltendőt.
ha rendes bírót fogsz ki, talán felfüggesztik 2-2.5 évre.
Fegyverrel rontott nekem, és meg betörtem az orrát, és még én megyek szerinted börtönbe? Ezt nem tudom elképzelni.
Nem érdekel hogy nem igazi fegyver, a tudatomban mindaddig az volt amíg nem ordibálták hogy csak vicc, forog a kamera.
Óóó akkor sima liba :D Azt nem tudom, hogy ez kimerítené e a bizonyíték megsemmisítésének a szándékát, mint büntetőjogi kategória, de nem is fog ellened szólni.
Szerintem megúszod felfüggesztettel. Viszont ennél jobbra ne számíts.
És ő*
Bocsi a helyesírási hibákért, de teljesen felháborodtam a kommentek nagy részén. Mintha ő lenne az ártatlan.
Szerintem helyesen tettél mindent, jók a reflexeid, életben maradnál ha komolyan megtámadtak volna akkor is. Gratulálok a lélekjelenlétedhez, hogy nem csak megvédted magad, de le is tudtál állni amikor már kiderült a tévedés és hogy meg tudtad szerezni a bizonyítékot is, ami bizonyítja, hogy ártatlan vagy és nem követtél el semmit.
Az itt károgókról csak annyit, hogy hasonló helyzetben csak összecsinálták volna magukat, majd kényszeredetten nevetnek amikor rájönnek, hogy videóra veszik amint hülyét csinálnak belőlük, nehogy még hülyébbnek látszanak a youtubra felrakva. Mert a támadóknak nyilván ez volt a célja.
Amúgy én megfordítanám a dolgot és felhívnám azt az anyát újra. Megbeszélni vele, hogy ő teszi helyre a csemetéjét és beszél a többi haverja szülőjével is vagy neked kell garázdaság miatt feljelentést tenned a fiúk ellen. Ugyanis 12 éves kor felett nem véletlenül büntethetőek a fiatalok, pontosan az ilyen dolgokat nem szabad elkövetniük.
A játékfegyveres ijetsztgetés nem felmentő ok, hanem súlyosbító. Ha egy bankba bemegy valaki és elővesz egy játékfegyvert, nem mérlegelik, hogy az igazi-e, lelövi a biztonsági őr és neki adnak igazat. Ahogy egy tárgyaláson sem menti fel az illetőt hogy csak játék pisztoly volt nála, attól még fegyveres rablás kísérletéért ugyanúgy elítélik. És ha ijedtedben nem jól reagálsz, hanem kiugrasz egy autó elé és az elüt? Vagy szívrohamot, epilepsziás rohamot kapsz?
Pár hülyegyerek azt hitte, hogy következmények nélkül a frászt hozhatják másokra, Mivel nem ismered őket, így nem a saját barátaikkal szórakoztak, valószínűleg nem te vagy az első akivel megpróbálkoztak. Csak mert ezt látták a neten és az milyen poénos volt. Na most a fagyi visszanyalt és ők ijedtek meg.
Szóval jól tetted és ha a mentő kihívása miatt kötözködnek, mond meg, hogy te magad hívtál mentőt pedig nem is volt olyan súlyos a sérülés ami az életét fenyegette volna és azért vártál vele, mert tudtad, hogy a bizonyítékot meg akarják semmisíteni. A mentő késlekedéséért nem te vagy a felelős, hanem az, aki nem volt hajlandó neked a bizonyítékot azonnal átadni. Egy mondat a kérés és egy mondat a válasz, az egy mentő hívásánál alig pár másodperc. Mivel nem volt életveszély, ez nem okozhatott semmi bajt. ha az illető azonnal odaadta volna a bizonyítéot, akkor te azonnal hívtad volna a mentőket, így a késlekedés hossza az nem rajtad múlt, hanem éppen a sérült társain.
Én is jártam már úgy, hogy magukat nagyfiúknak gondolók petárdát dobtak a lábam elé, várva mekkorát ijedek és majd jól kiröhögnek. Aprócska hiba az volt, hogy az alig 2 éves gyerekem állt éppen előttem és a petárda őt ijesztette halálra, ahogyan pont előtte robbant, szerencsére látható sérülést nem okozott nála és a hallása sem sérült. Azok a srácok is csak addig voltak bátrak, míg rá nem jöttek, hogy majdnem mekkora bajt okoztak.
Mielőtt bárki elkezd mocskolni engem is a véleményem miatt, pedagógiailag is fontos, hogy a tettük ne legyen elkenve és ne k legyenek érte megvédve. Most, amikor még nem követtek el helyrehozhatatlant, még meg lehet velük értet, hogy az ilyen nem játék és nagy baj lehet belőle. De ha rájuk hagyjuk, ha a szüleik elhiszik, hogy ők az áldozatok, akkor legközelebb talán valóban sérülést okoznak valakinek a poénkodásukkal vagy a következő áldozatuk annyira megijed, hogy nem tud leállni és sokkal jobban megsérül valamelyikük. Most kell őket megtanítani arra, hogy a tetteiknek olyan következményeik is lehetnek, amire nem gondoltak előre és azért a felelősséget bizony vállalniuk kell.
Tehát mindenképpen beszélj újra a szülővel, ha ahhoz, hogy meghallgasson az kell akkor fenyegesd meg, hogy feljelented a gyerekét. Mindenképpen vedd rá, hogy hallgassa végig a mondandódat és nézze meg a felvételt amin minden rajta van. Ezután ráhagyhatod, hogy megbünteti-e a gyerekét vagy sem, az már a szülő dolga, neked nem kell sem feljelenteni sem tovább bármit csinálni. Ezzel el tudod érni, hogy átgondolja akarja-e a gyerekét kiteni annak, hogy ellene indul eljárás. Mert még ha ők jelentenek is fel téged, a gyerek és haverjai voltak a támadók egyértelműen, te csak védted magadat és ehhez jogod van.
Egyáltalán nem kell feljelentened a gyereket, nem kívánom én sem neki, hogy ebből ügy legyen, de azt sem hagyhatod, hogy az áldozat szerepében tetszelegjen és a tette következmények nélkül maradjon. Ha az anyja ennyire védte akkor nyilván nagyon fontos számára a gyereke és meg fogja érteni ha elmagyarázod neki, hogy éppen azzal védi meg a gyerekét, ha most elszámoltatja azért amit veled tettek és megakadályozza, hogy máskor valami nagyobb baj történhessen.
Sok sikert és nagy nyugalmat kívánok az ügyhöz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!