Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg akartak "viccelni" (ijeszt...

Meg akartak "viccelni" (ijeszteni) amiből az lett hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoztam egy fiatalkorúnak. Az anyja feljelentett, mi lesz ebből?

Figyelt kérdés

Én 24 vagyok, a gyerek 18 alatt.

Nem szeretném túlságosan részletezni, meg akartak ijeszteni amiből az lett hogy az egyikhez mentőt kellett hívni.

Videózták az eseményt, addig nem hívtam és engedtem hogy hívjanak mentőt amíg el nem küldik ott azonnal a helyszínen bluetooth-on a felvételt, ez is rajta van. Először nem akarták, ezért mondtam hogy addig nem jön mentő amíg át nem küldik.

Utána én hívtam mentőt és a sérült anyját is. (Kb őrült volt, meg se akarta hallgatni mit csináltak a kis szemetek)

A felvétel birtokában szerintetek most én is tegyek feljelentést?

Mire számíthatok ha továbbmehy az ügy?

2018. júl. 23. 16:30
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

# 20

Köszönöm! A gond azzal van hogy elvileg már feljelentettek, levelet még nem kaptam.

Ebben az esetben se tegyek én ma/holnap feljelentést?

2018. júl. 23. 17:56
 22/57 anonim ***** válasza:
10%

Feljelent, teljesen jogosan, ugyanis 8 napon túl gyógyul - érts súlyos - sérülést okoztál neki.

Az picit enyhító körülmény csak, hogy "játékpisztolya" volt, ő max. ejnyebejnyét kap, hogy máskor ne legyen balfx de te felfüggesztettet is akár.

2018. júl. 23. 18:02
 23/57 anonim ***** válasza:
9%
Az viszont súlyosbítja a dolgokat, hogy nem engedtél mentőt hívni a sérülthöz - és ha azalatt belehal te idióta?
2018. júl. 23. 18:04
 24/57 A kérdező kommentje:
És ha én szívrohamot kaptam volna?
2018. júl. 23. 18:04
 25/57 A kérdező kommentje:

Amikor rámcélzott a fegyverrel?

Á többet nem nézek fel ide, egy, max kettő normális ember volt itt.

2018. júl. 23. 18:05
 26/57 anonim ***** válasza:
1%

Babám NEM fegyverrel ment neked, hanem játékkal!

EZ a tény, az meg hogy mit hiszel egy dolog, csak épp a bíróság szarik rá, mert ott a bizonyíték, hogy egy játék miatt vertél agyon egy kiskorút!

2018. júl. 23. 18:05
 27/57 anonim ***** válasza:
8%

MiLYEN fegyver? JÁTÉKPISZTOLY!

Ismétlem, a bíróságot nem fogja izgatni, hogy ha te azzal védekezel, hogy "dehát azt hittem, hogy..."

Amúgy is, kirúgod a kezéből, vagy kicsavarod, és ennyi, de nem "ütöd, míg mozog".

2018. júl. 23. 18:06
 28/57 anonim ***** válasza:
87%
Nehogy már azt az idiótát védelmezzük, aki boldog-boldogtalant ijesztget!
2018. júl. 23. 18:07
 29/57 A kérdező kommentje:

Holnap esküszöm veszek egy "kerámia pistolyt" ahogy ők mondták ez a neve, és kimegyek a térre és odalépek idegenek elé és rájuk célzok.

Hisz tök legális, nem? Ha valaki megüt, rendőrt hívok rá.

2018. júl. 23. 18:07
 30/57 anonim válasza:
71%

A te részedről csak egy természetes emberi reakció történt, ők pedig szándékosan, kitervelten játékfegyverrel ijesztgettek járókelőket. Akármit mond a sok kommentelő, vagy az anyuka aki nem nevelte meg rendesen a fiát, ezért nem fogsz letöltendő börtönbüntetést kapni, sőt ők rosszabbul jöhetnek ki az ügyből.

Egyszer a távolsági buszomat vártam a szegedi buszpályaudvaron, ahol hirtelen a semmiből egy rendőr letepert egy kamasz, gimnazista fiút. Mint utólag kiderült, jól látható helyen hordta a játékpisztolyát -hogy ezt a rendőr vette észre, vagy kihívták rá a rendőrt az egy jó kérdés-. Hogy a fiú kapott-e ezért büntetést azt már nem tudom, de egy felszólítást biztosan. De mindenképp jól látszódik a történetből, hogy már jól látható helyen való viselése is aggályokat vetne fel, nemhogy a szándékos ijesztgetés vele. Egyébként meg youtuben is tonna számra vannak olyan videók, ahol a gettóban kvázi potenciális bűnözőket ijesztgetnek ugyanezzel, és van hogy rendesen ellátják a prankelő fiatalok baját (kétlem hogy ők is bíróságra fordulnának ezzel).

2018. júl. 23. 18:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!