Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tudom kitenni a lakásfogl...

Hogy tudom kitenni a lakásfoglalókat?

Figyelt kérdés
Egy évvel ezelött megengedtem egy román családnak hogy ideiglenesen beköltözhetnek a házamba mivel nem lakok ott ők meg felajánlották,hogy rendben tartják addig is a házat amig nem szeretnék beköltözni. Nagy hiba volt! Totálisan lelakták,tele hordták szeméttel a kertet,eltüzeltek mindent ami éghető. Már áram sincs a házban,a víz leszűkítve,de kiköltözni nem hajlandóak. Nincsenek bejelentve,papírt nem írtunk hogy ott laknak. Mi a leggyorsabb módja,hogy gond nélkül kitehetem őket?
2018. jún. 18. 20:47
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
95%
mielobb fordulj a rendorseghez.
2018. jún. 18. 21:33
 12/34 anonim ***** válasza:
96%

Google azt hozta ki nekem, hogy kisgyerekes családokat is kilakoltatnak tartozás miatt, ekkor a gyámhivatalt ki kell hívni a helyszínre, ha a szülők azt nyilatkozzák, hogy nem tudnak hova menni, akkor a gyerekeket gondozásba veszik.

[link]

2018. jún. 18. 21:57
 13/34 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudom kérdező, önként, dalolva engedted be őket. Fogalmam sincs ilyenkor ki az aki közbeavatkozik.
2018. jún. 18. 21:59
 14/34 A kérdező kommentje:
Igen igaza van aki írta,hogy ritka nagy hülye vagyok amiért megengedtem ezeknek,hogy ott lakjanak. Igazság szerint amikor megörököltem a házat eléggé lepukkant állapotban volt és nem is a legjobb környékén van hogy albérletbe ki tudtam volna adni. Úgy voltam vele az is elég ha legalább valaki rendbe tartja. 3an költöztek oda eredetileg,de most már az egész pereputy ott tanyázik. Totálisan le amortizáltak mindent,szemét hegyek mindenhol.Aki kérdezte hogy hogyan fűtenek úgy hogy minden éghetőt eltüzeltek.. Holnap befogok menni a rendőrségre,hogy valamit csináljanak velük.
2018. jún. 18. 22:06
 15/34 anonim ***** válasza:
95%
Vetessél fel velük jegyzőkönyvet, ne hagyd, hogy elhajtsanak.
2018. jún. 18. 22:29
 16/34 anonim ***** válasza:
94%
Védőnő+ gyámügy kombinációt se hagyd ki.
2018. jún. 18. 22:58
 17/34 anonim válasza:
100%
Majd írd meg, hogy mi történt!
2018. jún. 18. 23:19
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Simán keresel valaki aki kirugdossa őket.

Rendőrség nem tud tenni semmit, mivel hivatalosan nem laknak ott.

Emiatt ők se tudják majd hívni a rendőrséget, hogy kidobatod őket.

Ennyi.

2018. jún. 19. 11:25
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Pont, ha hivatalosan nem laknak ott és teljesen egyértelmű, hogy nem rendeltetésszerű a használat, akkor a legkönnyebb kirakni őket.

Ha van egy érvenyes albérleti szerződésük, rendesen használják az ingatlant, csak a fizetéssel vannak megcsúszva, akkor nehéz kirakni őket.

2018. jún. 19. 11:54
 20/34 anonim ***** válasza:
53%

Ennyi hülyeséget már régen olvastam.

Sajnos senki nem válaszol megfelelően. Newm is tudom, minek írogatnak ide? Pláne, hogy még érteni sem értenek a joghoz.

Az ott lakókat csak bírósági per útján teheted ki. Másképp nem. A rendőrség nem foglalkozik ezzel, mert ez nem dolga.

Egyébként az ott lakóknak birtokjoguk van.

A gyámhatóság sem fogja ket kilakoltatni, esélyes, hogy a gyerekeket sem veszik el tőlük.

Fel kell őket szólítani a távozásra, ajánlott levélben. Időpontot kell adni a távozásra, ez legyen minimum 30 nap. Ha ekkor sem költöznek ki, akkor lakás kiürítési pert kell kezdeményezned, amelyet elveszítenek, ezt követően a bírósági végrehajtót kell megfizetned, aki (immár rendőrségi segédlettel) kirakja őket.

2018. jún. 19. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!