Hogy tudom kitenni a lakásfoglalókat?
Google azt hozta ki nekem, hogy kisgyerekes családokat is kilakoltatnak tartozás miatt, ekkor a gyámhivatalt ki kell hívni a helyszínre, ha a szülők azt nyilatkozzák, hogy nem tudnak hova menni, akkor a gyerekeket gondozásba veszik.
Simán keresel valaki aki kirugdossa őket.
Rendőrség nem tud tenni semmit, mivel hivatalosan nem laknak ott.
Emiatt ők se tudják majd hívni a rendőrséget, hogy kidobatod őket.
Ennyi.
Pont, ha hivatalosan nem laknak ott és teljesen egyértelmű, hogy nem rendeltetésszerű a használat, akkor a legkönnyebb kirakni őket.
Ha van egy érvenyes albérleti szerződésük, rendesen használják az ingatlant, csak a fizetéssel vannak megcsúszva, akkor nehéz kirakni őket.
Ennyi hülyeséget már régen olvastam.
Sajnos senki nem válaszol megfelelően. Newm is tudom, minek írogatnak ide? Pláne, hogy még érteni sem értenek a joghoz.
Az ott lakókat csak bírósági per útján teheted ki. Másképp nem. A rendőrség nem foglalkozik ezzel, mert ez nem dolga.
Egyébként az ott lakóknak birtokjoguk van.
A gyámhatóság sem fogja ket kilakoltatni, esélyes, hogy a gyerekeket sem veszik el tőlük.
Fel kell őket szólítani a távozásra, ajánlott levélben. Időpontot kell adni a távozásra, ez legyen minimum 30 nap. Ha ekkor sem költöznek ki, akkor lakás kiürítési pert kell kezdeményezned, amelyet elveszítenek, ezt követően a bírósági végrehajtót kell megfizetned, aki (immár rendőrségi segédlettel) kirakja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!