Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » ÁLLATKÍNZÁS? Nagyon fontos!

ÁLLATKÍNZÁS? Nagyon fontos!

Figyelt kérdés

Sziasztok,kedves komizók! / TUDOM HOGY AZ ÁLLATOKHOZ TARTOZIK, DE JOGI KÉRDÉS IS!/

Van egy nagy gondom, mégpedig van nekem egy szomszédom akinek van egy keverék Csau-csau kutyusa(nem látszik rajta hogy keverék), az a lényeg hogy ez a kutyus "D"(nem írhatok nevet mert a kedves gazdi 21.századi ember), azóta van bezárva ,hogy az anyja felakasztotta magát mégpedig menekülni akart, de nem sikerült neki.

Azaz 5 teljes éve van bezárva egy 2,5x2,5-ös "cellába",

csak akkor engedik ki egyszer egy évben amikor kitisztítják az ólját.(1szer!).

Ma öt év után először hajnalban(4:00) elkezdett nyüszíteni mintha valamilyen fájdalma lenne, de mikor lementem hozzá a kertbe(rögtön a kerítés mellett van a kennelje, és képzeljétek télen-nyáron tucsog a sárban ami a lábai feléig ér) folytatva: és úgy nézett rám ahogy még soha sem mintha nem ismerne meg, de mégis és mikor adtam neki egy kis finomságot akkor is olyan érdekesen nézett mintha össze lenne zavarodva, csak körbe körbe ment a háza körül és nem tudtam eldönteni hogy mit akar.Azóta is nyüszít!

A lényeg hogy ha én ellopom(de komolyan) és odaadom egy jólelkű, állatszerető családnak akkor mit tesz velem a Magyar Bíróság ha esetleg odakerül az ügy, mert ugye nem szólhatok a megye legjobb állatorvosának ,mert nincs szabad helye(menhelyen) és már elég sok feljelentés érkezett rá is.(Borsod megye)

Mit tegyek? Nagyon fontos!

17/ Lány

2010. jún. 14. 05:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha ellopod, az bizony bűncselekmény!

Viszont adok oldalcímet, itt tudsz tájékozódni: [link]

Ilyen esetben tegyél állatvédőknél vagy rendőrségnél bejelentést, akik intézkednek.

2010. jún. 14. 05:54
 2/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!!
2010. jún. 14. 05:58
 3/17 anonim ***** válasza:
47%
Ha ellopod, az tényleg bűncselekmény, de ha eddig nem nagyon hivtad fel magadra a figyelmet, szóval ha nem gyanakodna rád, akkor én ellopnám a helyedbe és elvinném egy állatszerető gazdinak! De inkább én is az előbbi tanácsot fogadnám meg, szólni kell hivatásos állatmentőknek! Sok sikert!!!
2010. jún. 14. 06:37
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem jó ötlet, hogy ellopd és te add oda egy állatszerető családnak. Szegény állat a bezártság, elhanyagoltság következtében lehet, hogy becsavarodott és ezáltal kiszámíthatatlanná válhatott a viselkedése, pláne gyerekekkel szemben. Az lenne a jó, ha szakértők megvizsgálnák, hogy hová lehet örökbe adni, mennyire vált a kutya bizalmatlanná az emberekkel szemben.
2010. jún. 14. 06:58
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. jún. 14. 07:03
 6/17 anonim ***** válasza:
Fel lehet jelenteni, az egyik szomszédom is így járt, őt kötelezték arra, hogy normális kennelt hozzon létre a kutyának, plusz pénzbüntetés.
2010. jún. 14. 08:10
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszike
2010. jún. 14. 08:21
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudnál neki rendes gazdit? Mert akkor esetleg egy próbát megérne, h beszélj a szomszéddal, hogy "Nem akarsz tolakvó lenni, de úgy látod, hogy teher számára a kutyus, nincs ideje vele foglalkozni.. Te viszont tudsz valakit, akit nagyon boldoggá tenne a kutyus és ha esetleg ő is jobb szeretné, ha olyanhoz kerülne, aki többet tud vele foglalkozni, akkor te szívesen segítesz ebben."
2010. jún. 14. 08:30
 9/17 anonim válasza:
Nekem is csau-csaum van és erre a fajtára jellemző hogy nagyon sok türelem kell hozzá,mert egy gazdás típus és második gazdát csak nagyon nehezen fogad el. Tehát szerintem se te oldd meg te a helyzetet, hanem szólj valakinek, és ha a szakemberek szerint is megfelel az a család akit te kinéztél akkor biztosan megengedik hogy hozzájuk kerüljön.
2010. jún. 14. 08:35
 10/17 anonim válasza:
10%

Benn vagyok egy egyesületben. És tudod hány kutyát koboztunk el (akik tényleg xar helyen voltak), és tettük rendbe, és adtunk oda normális embereknek? Rengeteget. Hogy miért? Mi szeretjük annyira az állatokat, hogy merjük kockáztatni értük akár az "életünket" is! Istenem... 5 éve van ott nyomorult kutya!!! És te a szaros kis életedet akarod menteni? Hogy ne kapjál holmi kicsinek tűnő pénzbírságot? De jobbá tennél egy életet!!! Arra például nem is gondoltál hogy a gazdát is fel lehetne jelenteni állatkínzás miatt?? És te meg sem ragadod azt a lehetőséget, hogy egy este kiemeld a cellából a kutyát, lés inkább beadd egy menhelyre, ott legalább normális körülmények között van!

Szégyelld magad!!

2010. jún. 14. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!