Milyen eszközökkel, lehetőségekkel fejlesztenéd az állatvédelmet és az állatkínzás nyomozását?
Hát a januártól életbe lépő törvénnyel biztos nem.
Ugyanis az eddig elajándékozott kölyköket simán el fogják pusztítani.
A helyes megoldás az ingyenes,kötelező sterizilálás lenne(ráadásul ugye "egyszeri" kiadás).Csak az engedéllyel rendelkezők tarthatnának nem ivartalanított kutyát-így még munkához is jutnának,az állam meg adóbefizetéshez.Ezután mindenki jobban átgondolná,hogy tényleg kell kutya,ha van,akkor normálisabban tartaná ect....
Jó kérdés, nem tudom, mi mennyire megvalósítható.
Kapásból kezdeném azzal, hogy ha súlyos beteg állat kerül menhelyre és a gazdája nem keresi, azt altatni kéne és nem továbbadni.
Ahol kutya van, ott mindenképp fontos lenne kötelezni a gazdit olyan körülmények megteremtésére, hogy a kutyája ne szökhessen ki (pl. kertes házaknál erős, magas kerítés).
Kellene egy csoport, akik figyelik az internetes apróhirdető oldalakat, és ha egyértelműen szaporító hirdetése van fent, le lehetne nyomozni, ahol ez fontos.
A kisállat-kereskedéseket se ártana jobban górcső alá venni, láttam olyan kereskedést, ahol szerencsétlen állatok olyan szűk helyre vannak bezsúfolva, ami legfeljebb szállítás esetén megengedhető, sőt, láttam olyant is, ahol egy hullámos papagáj majdnem megszökött, mert kifért a kalitka rácsai között, mi vásárlók vettük észre, ha mi nem látjuk meg, lehet, hogy az összes megszökött volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!