Temetésre kötelezett lehet-e a bank?
Tiszteletem.
Azt szeretném mgetudni, hogy van három tetsvérem. Mind hároman anyán után örököltek Banki tartozást (anyám itt kezesség miatt örökölte, keletkezett a tartozást)
Ha netán valamelyik testvérem meghalna, és tegyük fel én állok úgy anyagilag, hogy én fizetném a temetési költségeket, kérhetem-e a bankot, hogy fizessék ki a tem,etés bizonyos részét? Ha már úgy pofátlanúl a bank is rávetette a testvéreim ingó-ingatlanrajaira a kezét, a Bank ilyenkor nem köteles részt kivenni a költségben?
Ne keverjük az örökséget meg a hagyatéki terheket!
A temetésre és a hagyatéki díjakra a saját vagyonodból is köteles vagy áldozni!
Tisztelt kovpet.
Valóban 4-n vagyunk testvérek, és én tölem a bank azért nem követel, mert én az anyám örökségét visszautasítottam.
Bár mondtam testvéreimnek hogy így járnak, és az a legjobb ha hadjuk a házat és mindent a bank javára, utasitsák vissza az örökséget.
És itt mégegyszer kiirnám! Nem a örökség vágy miatt kérdem, hanem azért ilyen esetekben legyen tájékozottsága az embenek, és ne utólag jajgassunk hogy mit lehetett volna tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!