Tudnátok segíteni, lenne egy kérdésem a családban lévő öröklésről. Bővebben lent?
Tudnátok segíteni? A szituáció a következő. Van egy tanya ahol a mamám lakott, idősebb korára nyílván be kellett költöznie. Arról volt szó, hogy anyukám lemond a tanyáról ha az anyukám testvére veszi gondozásban és nála lakik. Kis idő múlva be is költözött a mamám anyum testvéréhez és persze a papírok is alál lettek írva. Ám később egyéb okok miatt anyum vette gondozásban és náluk lakott, mert nem jöttek ki jól egymással. Ez történt kb huszon x éve. Szerintetek ez hogy van? Hisz papírilag az ő nevükön van. Csak érdeklődés képp raktam ki, nem szeretnék vitát a családban, hogy most kié is a tanya, milyért... Csak kíváncsi vagyok jogilag kié is lenne.
Válazotokat előre is köszi.
Az eltartasi szerzodes szerint az eltartott halala utan kerul csak az ingatlan az eltarto nevere.
Mivel anyukaddal nem volt szerzodes kotve es a masik testver nem tartotta el, igy kozos.
Jogilag az számít, ami a papírokban van.
Anyukádnak akkor lett volna lehetösége valamit tenni, amikor ö vette át a mama gondozását, akkor lehetett volna a szerzödést megsemmisíteni illetve módosítani.
De legkésöbb a mama halálakor kellett volna valamit tenni, de huszon-év után már semmi esély sincs rá
Sejtettem, hogy már késő lesz. :(
:(
Köszönöm
Jogilag csak a pontos tények birtokában lehetne akármit is mondani. Mikor halt meg a (nagy?)mamád?
Pontosan mi volt 20 éve? Milyen "papírok" lettek aláírva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!