Miért így működik az igazságszolgáltatás?
Van ahol ezt már észrevették és ilyen alapon működik.
Pl a Finneknél.
A közúti bírságolást biztosan tudom hogy így megy náluk. (Az életük többi részén is lehet hogy így van.)
A rendőr %-ot mond nem összeget. Pl 10% -ot mond akkor viszik az illető fizetésének 10%-át ha egy millát keres havonta akkor 100e-t ha 10 millát akkor 1 milliót fizet be.
Azt hiszem van még pár EU-s ország ahol hasonló rendszerek működnek az élet több területén is.
Szóval nem mondtál nagy hülyeséget, sőőt...én is ezt pártolnám...csak sajnos kis hazánk mindenben inkább mások seggében kullog és nem is akar élen járni, max a korrupcióban...
Ha valakinek szándékosan ellopod a milliós autóját, nehogy már még te legyél sajnálva, hogy meg kell térítened a kárát. Nem kell bűnözni és akkor nem kell fizetni azért a kárért, amit okoztál. Ugyanis ha valakinek kárt okozol, akkor nyilván azt a kárt kell megfizetni, amit okoztál, mert annak van egy bizonyos összege.
Illetve törvény mondja ki, hogy a pénzbüntetést az elkövető anyagi helyzetéhez mérten kell kiszabni úgy mellesleg. Tehát nyilván ha két ember teljesen egyforma bűncselekményt követ el, akkor kisebb pénzbüntetést fog kapni az, aki kevesebb jövedelemmel rendelkezik. Tehát nem tudom, hogy miről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!