Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rágalmazási pert lehet azért...

Rágalmazási pert lehet azért indítani, mert mondtam egy lánynak hangüzenetben valamit egy másikról?

Figyelt kérdés
Kitusódott mit mondtam és akiről mondtam azt mondta hogy rágalmazási pert indít ellenem
2017. aug. 15. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Erösen függ attól, hogy MIT mondtál!
2017. aug. 15. 13:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Elmeséltem hogy ő mit mondott nekem
2017. aug. 15. 14:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, függ attól is, hogy mit mondtál.

De egy mégoly igaztalan, sértő állítás is inkább csak pletyka. Pletyka miatt nehezen hiszem, hogy pert nyerne valaki ellened.

Inkább ott lesz jogi kategória, ha mondjuk a tévében állítanak valakiről igaztalan és őt lejárató dolgot. Még facebookos odamondogatásért sem hallottam, hogy perelt volna valaki, pedig ott tényleg sok emberhez eljuthat a mondandója.

Olyan esetben tudok pert elképzelni, ha konkrétan ártottál vele: pl. munkahelyi főnökének azt mondtad, hogy lopott a cégtől, és emiatt őt hátrány érte, netán elküldték (habár ezzel nem indokolhatták, ha nem volt más bizonyíték).

2017. aug. 15. 14:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem, semmi ilyesmi. 13 eves lanyokrol van szo
2017. aug. 15. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!