Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ezért lehet rágalmazási pert...

Kehmp kérdése:

Ezért lehet rágalmazási pert indítani?

Figyelt kérdés
Anyósom azt terjezti rólam, hogy 13 éves lányt erőszakoltam meg és 4-5 ügy miatt köröz a rendőrség . Több tanúm is van rá . Ha lehet pert indítani kb mennyit kaphat ezért ?
2013. febr. 8. 17:00
 1/2 anonim ***** válasza:
ezért lehet, nem tudom mennyit kaphat érte de szerintem(nem ismerem így nem biztos) fel fogja használni ellened hogy csak el akartad hallgattatni, beszélj erről a feleségeddel mert szerintem nem örülnél egy válásnak
2013. febr. 8. 17:15
 2/2 anonim ***** válasza:

"179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el."

2013. febr. 9. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!