Boríték / csomag tartalmát hogyan bizonyítjátok?
Volt egy garanciális termék visszaküldése, és az eladó közölte, hogy ő csak üres borítékot kapott. Viszont kikötötte hogy csakis eredeti számlával és jótállási jeggyel veszi vissza a terméket.
tehát a kezemben sem,mi, ő pedig letagadja, hogy megkapott volna bármit is.
Ilyenkor mégis mit lehet tenni?
Nagyon ravasz dolog ez a borítékosdi, tényleg tök nyugodtan aláírhatod te az X tértivevényt is, azután utána ki és hogyan bizonyítja be, hogy mi volt a borítékban? És nem fantázia., meséltem egy ügyvéd ismerősnek a dolgot, hogy ő mit tenne, erre nevetve közölte, hogy ők is szokták ezt a trükköt olykor alkalmazni, hogy szépen tértivevénnyel feladnak a delikvensnek egy "hivatalos levelet" és összesen egy sima lap van benne, majd arra hivatkozva állítják, hogy az pedig ilyen-olyan hivatalos irat volt.
Teljesen ledöbbentem, mert tényleg bizonyíthatatlan minden, ellenben ő tudja lobogtatni a tértivevényt.
Ahogy most én is tudom igazolni h feladtam, na de azt nem, hogy mit!
Mit lehet tenni ilyenkor? Mondjak le róla és annyi? vagy mivel fenyegessem meg az eladót:?
(egy megjegyzés: ez megint annyira de annyira magyar .... undorító na)
igen ez jó ötlet, köszi, bár így is csak a súlya lesz meg, a pontos tartalma nem . de több mint a semmi.
viszont az a leveles -borítékos visszaélés mekkora egy léehetőség már, te jó isten, na és ha pont 2 db A/4-es papír súlya, oké, de és ki hogy bizonyítja h mi volt azon a 2 db A/4-es papíron? határozat? íélet? végzés?
szerelmes levél? felszólítás?
vicc ez az egész és nem látom az értelmét a tértivevénynek, hiszen az csak a boríték átvételét igazolja, de hogy aztán abban mi volt, az egy másik kérdés ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!