Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Boríték / csomag tartalmát...

Boríték / csomag tartalmát hogyan bizonyítjátok?

Figyelt kérdés

Volt egy garanciális termék visszaküldése, és az eladó közölte, hogy ő csak üres borítékot kapott. Viszont kikötötte hogy csakis eredeti számlával és jótállási jeggyel veszi vissza a terméket.

tehát a kezemben sem,mi, ő pedig letagadja, hogy megkapott volna bármit is.

Ilyenkor mégis mit lehet tenni?

Nagyon ravasz dolog ez a borítékosdi, tényleg tök nyugodtan aláírhatod te az X tértivevényt is, azután utána ki és hogyan bizonyítja be, hogy mi volt a borítékban? És nem fantázia., meséltem egy ügyvéd ismerősnek a dolgot, hogy ő mit tenne, erre nevetve közölte, hogy ők is szokták ezt a trükköt olykor alkalmazni, hogy szépen tértivevénnyel feladnak a delikvensnek egy "hivatalos levelet" és összesen egy sima lap van benne, majd arra hivatkozva állítják, hogy az pedig ilyen-olyan hivatalos irat volt.

Teljesen ledöbbentem, mert tényleg bizonyíthatatlan minden, ellenben ő tudja lobogtatni a tértivevényt.

Ahogy most én is tudom igazolni h feladtam, na de azt nem, hogy mit!

Mit lehet tenni ilyenkor? Mondjak le róla és annyi? vagy mivel fenyegessem meg az eladót:?

(egy megjegyzés: ez megint annyira de annyira magyar .... undorító na)

2017. aug. 14. 21:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

igen ez jó ötlet, köszi, bár így is csak a súlya lesz meg, a pontos tartalma nem . de több mint a semmi.

viszont az a leveles -borítékos visszaélés mekkora egy léehetőség már, te jó isten, na és ha pont 2 db A/4-es papír súlya, oké, de és ki hogy bizonyítja h mi volt azon a 2 db A/4-es papíron? határozat? íélet? végzés?

szerelmes levél? felszólítás?

vicc ez az egész és nem látom az értelmét a tértivevénynek, hiszen az csak a boríték átvételét igazolja, de hogy aztán abban mi volt, az egy másik kérdés ...

2017. aug. 15. 13:02
 12/13 anonim ***** válasza:
Pedig ha mondjuk egy bírósági tárgyaláson be tudod mutatni, hogy a boríték és a beletett ugyanolyan cucc amit te is visszaküldtél egyezik a feladóvényen megjelenített súllyal 1-2 gr különbséggel max, mondhatni nyert ügyed van. Ha mondjuk erre azt hazudja valami más volt benne ugyanolyan súllyal akkor lehet hivatkozni rá, hogy eddig nem ezt mondta, hanem, hogy üres volt. Okosan csőbe lehet húzni még akkor is ha csak rendőrségi ügyet akarsz csinálni belőle. Kérdés megéri e, volt e akkora érték, hogy pereskedj és fáradozz, ügyvédet fizess érte.
2017. aug. 15. 19:10
 13/13 A kérdező kommentje:
na igen ez az ... nekem sok pénz nyilván csak úgy a semmiért kidobni az ablakon 30 ezret na de annyit meg nem ér h legyen belőle egy 3 éves rendőrségi, bírósági ügy ... most nem? fene tudja .. aztán lehet h mindjárt az első percben megijed, amint eljárás lesz belőle és gyorsan inkább visszaadja, na de ki tudja ...
2017. aug. 16. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!