Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Boríték / csomag tartalmát...

Boríték / csomag tartalmát hogyan bizonyítjátok?

Figyelt kérdés

Volt egy garanciális termék visszaküldése, és az eladó közölte, hogy ő csak üres borítékot kapott. Viszont kikötötte hogy csakis eredeti számlával és jótállási jeggyel veszi vissza a terméket.

tehát a kezemben sem,mi, ő pedig letagadja, hogy megkapott volna bármit is.

Ilyenkor mégis mit lehet tenni?

Nagyon ravasz dolog ez a borítékosdi, tényleg tök nyugodtan aláírhatod te az X tértivevényt is, azután utána ki és hogyan bizonyítja be, hogy mi volt a borítékban? És nem fantázia., meséltem egy ügyvéd ismerősnek a dolgot, hogy ő mit tenne, erre nevetve közölte, hogy ők is szokták ezt a trükköt olykor alkalmazni, hogy szépen tértivevénnyel feladnak a delikvensnek egy "hivatalos levelet" és összesen egy sima lap van benne, majd arra hivatkozva állítják, hogy az pedig ilyen-olyan hivatalos irat volt.

Teljesen ledöbbentem, mert tényleg bizonyíthatatlan minden, ellenben ő tudja lobogtatni a tértivevényt.

Ahogy most én is tudom igazolni h feladtam, na de azt nem, hogy mit!

Mit lehet tenni ilyenkor? Mondjak le róla és annyi? vagy mivel fenyegessem meg az eladót:?

(egy megjegyzés: ez megint annyira de annyira magyar .... undorító na)

2017. aug. 14. 21:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Magyarozhattál egyet, egészségedre! Mert amúgy sz.r emberek máshol már nem is élnek.
2017. aug. 14. 22:12
 2/13 A kérdező kommentje:

de biztos élnek csak ahol eddig voltam, ott ilyen senkinek s ejutna eszébe és ha mégis, nem is tudná megtenni ugyanis ott eleve nyitva viszi a postás a borítékot és azt írod alá amit átveszel. nem a borítékot! nagy különbség

amúgy köszi a jó ötletet

2017. aug. 14. 23:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondj egy olyan országot, ahol a posta csomagolás nélkül viszi ki a terméket.
2017. aug. 14. 23:27
 4/13 A kérdező kommentje:
nem csomagolás nélkül!! hanem, nyitva a boríték és a fénymásolatot írod alá pontosan azt amilyen iratot átveszel !! tudom ez Maon nincs, de itt az eredménye, vissza is élnek vele. ott meg ez természetes ott nem tudnál így trükközni
2017. aug. 14. 23:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Nyilván, nyitott borítékkal. —_—
2017. aug. 14. 23:44
 6/13 anonim ***** válasza:

"Nyilván, nyitott borítékkal."

Így ahogy mondod! Sk kézbesítve a nyitott borítékot!

Végül is. Nyitott társadalom, mindenki tudhat a másikról mindent! LOL

2017. aug. 15. 00:28
 7/13 A kérdező kommentje:

aha, te úr isten, azért mennyire képtelenek a magyarok civilizáltan gondolkodni.

IGEN kérlek, nyitott borítékban mennek a hivatalos levelek, ahogy írod!

tudod, ott egy postás munkakör igen bizalmi állás, és csak egyszer járjon el a szája h éppen XY-nak milyen iratot kézbesített, és azonnal kirúgják. na persze az más kérdés, h eleve már csak a kulturáltságuk miatt se jutna eszükbe ilyen, nem csak mert létezik adatvédelem (mármint gyakorlatban is).

Látjátok , itt az ékes példa. Van egy jól működő rendszerük, és az mindenkinek fura. Bezzeg a mi simlis-trükközős rendszerünk, na az ám a menő, és már el se hisszük, ha máshol valami képes jól működni. ez a legdurvább az egészben.

de vicces a helyzet, én éltem ott, erre most meg akartok győzni h ilyen nem létezik ... aha világos.

ezen túlmenően, akkor ötlete továbbra se senkinek se?

2017. aug. 15. 06:13
 8/13 A kérdező kommentje:

"Nyitott társadalom, mindenki tudhat a másikról mindent! LOL"

az ilyen fantasztikus párhuzamokat honnan szülöd? nem, nem tud senki semmit a másikról. de nagyon királyul ki tudtok forgatni vmit, az tuti. miközben az eredeti kérdésre semmi ... tényleg nem értem én ezt, akkor miért ehhez a kérdéshez írtok hülyeségeket, ha választ nem tudtok?

2017. aug. 15. 06:20
 9/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nem tudod bizonyítani. Sehogy. Ezért kell a bizalom a vevő és a kereskedő között. Mindkettő lehet teljesen normális és teljesen megbízhatatlan is. Ezért érdemes - esetleg drágábban is - olyan helyről vásárolni, ami már legalább másoknak bevált minden tekintetben.
2017. aug. 15. 08:18
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Amikor a postán felveszik az ajánlott küldeményt precízen lemérik a súlyt. Csőbe kell húzni tegyen vallomást, hogy üres borítékot kapott vagy adjon róla jegyzőkönyvet vagy ilyesmi. Utána elő kell adni a rendőrségen, hogy mennyi súlyú volt az "üres" boríték.
2017. aug. 15. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!