Boríték / csomag tartalmát hogyan bizonyítjátok?
Volt egy garanciális termék visszaküldése, és az eladó közölte, hogy ő csak üres borítékot kapott. Viszont kikötötte hogy csakis eredeti számlával és jótállási jeggyel veszi vissza a terméket.
tehát a kezemben sem,mi, ő pedig letagadja, hogy megkapott volna bármit is.
Ilyenkor mégis mit lehet tenni?
Nagyon ravasz dolog ez a borítékosdi, tényleg tök nyugodtan aláírhatod te az X tértivevényt is, azután utána ki és hogyan bizonyítja be, hogy mi volt a borítékban? És nem fantázia., meséltem egy ügyvéd ismerősnek a dolgot, hogy ő mit tenne, erre nevetve közölte, hogy ők is szokták ezt a trükköt olykor alkalmazni, hogy szépen tértivevénnyel feladnak a delikvensnek egy "hivatalos levelet" és összesen egy sima lap van benne, majd arra hivatkozva állítják, hogy az pedig ilyen-olyan hivatalos irat volt.
Teljesen ledöbbentem, mert tényleg bizonyíthatatlan minden, ellenben ő tudja lobogtatni a tértivevényt.
Ahogy most én is tudom igazolni h feladtam, na de azt nem, hogy mit!
Mit lehet tenni ilyenkor? Mondjak le róla és annyi? vagy mivel fenyegessem meg az eladót:?
(egy megjegyzés: ez megint annyira de annyira magyar .... undorító na)
de biztos élnek csak ahol eddig voltam, ott ilyen senkinek s ejutna eszébe és ha mégis, nem is tudná megtenni ugyanis ott eleve nyitva viszi a postás a borítékot és azt írod alá amit átveszel. nem a borítékot! nagy különbség
amúgy köszi a jó ötletet
"Nyilván, nyitott borítékkal."
Így ahogy mondod! Sk kézbesítve a nyitott borítékot!
Végül is. Nyitott társadalom, mindenki tudhat a másikról mindent! LOL
aha, te úr isten, azért mennyire képtelenek a magyarok civilizáltan gondolkodni.
IGEN kérlek, nyitott borítékban mennek a hivatalos levelek, ahogy írod!
tudod, ott egy postás munkakör igen bizalmi állás, és csak egyszer járjon el a szája h éppen XY-nak milyen iratot kézbesített, és azonnal kirúgják. na persze az más kérdés, h eleve már csak a kulturáltságuk miatt se jutna eszükbe ilyen, nem csak mert létezik adatvédelem (mármint gyakorlatban is).
Látjátok , itt az ékes példa. Van egy jól működő rendszerük, és az mindenkinek fura. Bezzeg a mi simlis-trükközős rendszerünk, na az ám a menő, és már el se hisszük, ha máshol valami képes jól működni. ez a legdurvább az egészben.
de vicces a helyzet, én éltem ott, erre most meg akartok győzni h ilyen nem létezik ... aha világos.
ezen túlmenően, akkor ötlete továbbra se senkinek se?
"Nyitott társadalom, mindenki tudhat a másikról mindent! LOL"
az ilyen fantasztikus párhuzamokat honnan szülöd? nem, nem tud senki semmit a másikról. de nagyon királyul ki tudtok forgatni vmit, az tuti. miközben az eredeti kérdésre semmi ... tényleg nem értem én ezt, akkor miért ehhez a kérdéshez írtok hülyeségeket, ha választ nem tudtok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!