Ez bűncselekmény, lehet érte számítani valami szankcióra?
(Mert az autós, aki kocsijáról ellopják nagyon megszívja, hiszen az elmebeteg törvények miatt neki ekkor nem az alap bírságot, hanem a sokszoros, postai kiküldés utáni bírságot kell megfizetnie, hiába mondja, hogy ő nem talált mikuláscsomagot a kocsin, ezt a bíróság sem fogadja el tőle.)
A bíróság azért nem fogadja el, mert csak mondja, nem bizonyítja.
Egyébként egyrészt nyilván lopásnak számít, másrészt pedig a károsult polgári perben követelhet kártérítést. Már ha megtalálja a tettest, és be tudja bizonyítani, hogy ő volt, ugyebár.
2017. ápr. 23. 08:49
2/8 anonim válasza:
Nem számít lopásnak.
Levéltitok megsértésének számít.
A bíróság el kell, hogy fogadja, ha valaki ilyet állít, ugyanis a bírságolásra jogosultnak kell bizonyítania a bírságolás megtörténtét és annak alaposságát.
2017. ápr. 24. 13:29
3/8 anonim válasza:
Igen, Második, és ők ezt bizonyítani is fogják: lefotózzák a mikuláscsomag elhelyezését, lefotózzák a szabálytalanságot, hiteles időbélyegzős mérővel igazolnak mindent, plusz tanúkkal.
Ezzel szemben pedig a másik félnek kellene bizonyítania, hogy de ő azt nem kapta meg. És ezt nem nagyon tudja bizonyítani.
2017. ápr. 24. 17:33
4/8 anonim válasza:
Csak az a gond, hogy a büntetés kézbesítését nem bízhatják a véletlenre. Azt is bizonyítaniuk kell, hogy az általuk alkalmazott módszer 100 %-os biztonsággal működik, tehát a bírságolás ténye és a bírság összege, valamint a befizetésre nyitva álló határnap időben a megbírságolt tudomására jutott.
2017. ápr. 24. 18:17
5/8 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint ezt bizonyítják is. :D
2017. ápr. 24. 18:19
6/8 anonim válasza:
Egyébként nem azt kell bizonyítaniuk, hogy tényleg a tudomására jutott, hanem hogy nem az ő érdekkörükben felmerült okból NEM jutott esetleg a tudomására. Vagyis ők úgy jártak el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható.
2017. ápr. 24. 18:20
7/8 A kérdező kommentje:
#2: Sajnos nem fogadja el a bíróság. Én is jártam már úgy, hogy nem volt mikuláscsomag, megkaptam postán a felszólítást és be is fizettem azt a bírságösszeget, amit négy napon belül kell. A parkolótársaság perre ment a többiért és megnyerte (szerintem teljesen igazságtalanul), hiába jártam úgy el, ahogy lehetett, ha meg akarnak valakit szivatni, akkor meg tudnak.
2017. ápr. 25. 13:26
8/8 anonim válasza:
Ezt úgy hivják, hogy szivás. Hacsak nincs fedélzeti kamerája ami bizonyitja, hogy elvitték a csomagot... vagy másik kamera, esetleg tanúk. Engem egyszer házunk előtt megbüntettek ( jogos mert, hogy képzelem, hogy nem a nevemen van az autó és használom, fúj) láttam, hogy háromszorosát fizethettem volna akor ha nem fogom el azt a csibészt aki kidobta a kukába a mikuláscsomagom, erre úgy jöttem rá, hogy van kamerám ami figyeli a kocsimat a kapuból. Végén valami 22 ezret kellett volna fizetnem. De igy csak 5 volt. azóta van bérletem :) nem kedvezményes, mert továbbra se lehet úgy igényelni, hogy a tulajnak nincs jogsija. XD XD XD xD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!