Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A mikuláscsomagok ellopása...

A mikuláscsomagok ellopása autóról minek minősül?

Figyelt kérdés

Ez bűncselekmény, lehet érte számítani valami szankcióra?

(Mert az autós, aki kocsijáról ellopják nagyon megszívja, hiszen az elmebeteg törvények miatt neki ekkor nem az alap bírságot, hanem a sokszoros, postai kiküldés utáni bírságot kell megfizetnie, hiába mondja, hogy ő nem talált mikuláscsomagot a kocsin, ezt a bíróság sem fogadja el tőle.)

2017. ápr. 23. 08:25
 1/8 anonim ***** válasza:

A bíróság azért nem fogadja el, mert csak mondja, nem bizonyítja.

Egyébként egyrészt nyilván lopásnak számít, másrészt pedig a károsult polgári perben követelhet kártérítést. Már ha megtalálja a tettest, és be tudja bizonyítani, hogy ő volt, ugyebár.

2017. ápr. 23. 08:49
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem számít lopásnak.

Levéltitok megsértésének számít.

A bíróság el kell, hogy fogadja, ha valaki ilyet állít, ugyanis a bírságolásra jogosultnak kell bizonyítania a bírságolás megtörténtét és annak alaposságát.

2017. ápr. 24. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Igen, Második, és ők ezt bizonyítani is fogják: lefotózzák a mikuláscsomag elhelyezését, lefotózzák a szabálytalanságot, hiteles időbélyegzős mérővel igazolnak mindent, plusz tanúkkal.

Ezzel szemben pedig a másik félnek kellene bizonyítania, hogy de ő azt nem kapta meg. És ezt nem nagyon tudja bizonyítani.

2017. ápr. 24. 17:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak az a gond, hogy a büntetés kézbesítését nem bízhatják a véletlenre. Azt is bizonyítaniuk kell, hogy az általuk alkalmazott módszer 100 %-os biztonsággal működik, tehát a bírságolás ténye és a bírság összege, valamint a befizetésre nyitva álló határnap időben a megbírságolt tudomására jutott.
2017. ápr. 24. 18:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint ezt bizonyítják is. :D
2017. ápr. 24. 18:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként nem azt kell bizonyítaniuk, hogy tényleg a tudomására jutott, hanem hogy nem az ő érdekkörükben felmerült okból NEM jutott esetleg a tudomására. Vagyis ők úgy jártak el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható.
2017. ápr. 24. 18:20
 7/8 A kérdező kommentje:
#2: Sajnos nem fogadja el a bíróság. Én is jártam már úgy, hogy nem volt mikuláscsomag, megkaptam postán a felszólítást és be is fizettem azt a bírságösszeget, amit négy napon belül kell. A parkolótársaság perre ment a többiért és megnyerte (szerintem teljesen igazságtalanul), hiába jártam úgy el, ahogy lehetett, ha meg akarnak valakit szivatni, akkor meg tudnak.
2017. ápr. 25. 13:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hivják, hogy szivás. Hacsak nincs fedélzeti kamerája ami bizonyitja, hogy elvitték a csomagot... vagy másik kamera, esetleg tanúk. Engem egyszer házunk előtt megbüntettek ( jogos mert, hogy képzelem, hogy nem a nevemen van az autó és használom, fúj) láttam, hogy háromszorosát fizethettem volna akor ha nem fogom el azt a csibészt aki kidobta a kukába a mikuláscsomagom, erre úgy jöttem rá, hogy van kamerám ami figyeli a kocsimat a kapuból. Végén valami 22 ezret kellett volna fizetnem. De igy csak 5 volt. azóta van bérletem :) nem kedvezményes, mert továbbra se lehet úgy igényelni, hogy a tulajnak nincs jogsija. XD XD XD xD
2017. ápr. 25. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!