Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszautasíthatom a csomag...

Visszautasíthatom a csomag átvételét és az utánvétes pénz fizetést, ha láthatóan sérült a csomag/doboz?

Figyelt kérdés

Rendelek egy webáruházból:

- a terméket egy Posta Pontra kérem

- utánvétes fizetést választom

Ha megérkezik a postára és én még átvétel előtt megvizsgálom a csomagot és az (ne adj isten) sérült, akkor én megtagadhatom az átvételt és a fizetést azzal a "felkiáltással", hogy ez sérült és, hogy küldjék vissza a feladónak (vagy intézkedjenek, stb.).

/ Természetesen én örülnék a legjobban, ha erre nem lenne szükség, de szeretnék úgy oda menni, hogy ha még is ilyen történik, akkor tudjam, hogy mit tehetek ebben az esetben. /

2016. ápr. 8. 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:
21%
Ehe csak a feladást akkor te fizeted.
2016. ápr. 8. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Természetesen nem kell átvenni a csomagot.Átvétel előtt meg lehet nézni,de ugye kibontani nem lehet.Mellesleg a csomag sértetlensége nem jelent semmit.Az áru akkor is lehet sérült.
2016. ápr. 8. 14:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Meg. Sőt, felkiáltás nélkül is. Az lenne még csak szép, ha nem lehetne megtagadni utánvétes (vagy bármilyen) csomag átvételét. Mindenki abból élne, hogy ilyen csomagokat küldözget random címekre.

Esetleg regisztráltatni lehet a postással (futároknál erre van lehetőség, postástól meg kell kérdezni), hogy a csomag sérülten érkezett, így biztosítva vagy, hogy ha a termék is sérült, visszavegyék.

2016. ápr. 8. 14:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. ápr. 8. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!