Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek ilyen esetben?

Mit tehetek ilyen esetben?

Figyelt kérdés

2 hónapja vettem 1 szandalt ami mondhatni markas gyógyszandal. 15000 Ftért. 1 honap mulva kilyukadt a talpa. szoval meg kevesebbet birt, mint 1 kinai cipo. visszamentem. a bolt elkuldte a gyartohoz. a gyarto nem csereli ki arra hivatkozva, h nem rendeltetesszeruen hasznaltam. igy a bolt sem csereli ki nekem.

mit lehet ilyenkor tenni? irtam panaszkonyvbe, de a bolt szerint ok csak aruljak, a gyarto dont.

2017. aug. 12. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Fogyasztóvédelem
2017. aug. 12. 18:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Írd meg a Tékozló Homárnak (a fogyasztóvédelem mellett.) Gondolom, nem szöget vertél vele a falba.:-) Egyébként cserélni nem a gyártónak, hanem a kereskedőnek kell, ő aztán majd lezongorázhatja a gyártóval a problémát. 6 hónapig a kereskedőn van a bizonyítási teher, hogy nem gyártási hibából adódott a kár, ezt írásos szakvéleménnyel kell alátámasztania. Ha nem kaptál ilyet, vagy nem vett fel jegyzőkönyvet a reklamációról, akkor fordulhatsz a fogyasztóvédelemhez, békéltető testülethez, bírósághoz.
2017. aug. 12. 19:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Fogyasztóvédelmi Hatóság. A boltot nem kell békén hagyni, velük állsz szerződéses viszonyban.

Nem rendeltetésszerű használat? Rendben. A gyártó sürgősen adja meg a rendeltetésszerű használat pontos definícióját mindenre kiterjedően.

A lényeg: nem békén hagyni őket. Naponta a boltba, jó hangosan elmondani a panaszt, akkor kell menni, mikor sokan vannak. A bolt hamar rájön, hogy jobban jár, ha inkább saját költségen ad, mert több vevőt riasztasz el, mint amennyit az egész ér. Itt az nyer, aki tovább bírja cérnával.

2017. aug. 12. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!