Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek az alábbi esetben?

Mit tehetek az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Skóciában élek egy ideje és egy online hirdetesen lattam valakit aki a laptopjat arulta. Emaileztunk es vegul arra jutottunk hogy a postaktseggel egyutt kifizetem (mert utanvetellel nagyon draga lett volna) o pedig elkuldi postan. Kifizettem, elment a penz, de a csomat csak nem jott. Kerestem de nem erem el stb, emaikekre nem valaszol a hirdetoprofil megszunt. Atvert nyilvan, de o is felajanlotta az utanvetet nem gondoltam hogy ez lesz.

Tudok csinalni valamit jogi uton? lehet egyaltalan ilyen esetekben tennk valamit vagy ez olyan mintha csak szivessegbol kuldtem volna neki penzt es nincs bizonyitekom se szerzodesem?

kerlek normalis valaszokat irjatok, ha a penzem nem is kapom vissza, de hatha van vmi mod h megussea bokajat.

2017. aug. 1. 21:25
 1/3 A kérdező kommentje:
bocsanat az elirasokert, de picit sietve irtam.
2017. aug. 1. 21:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem buktad a pénzt, fogd fel úgy, hogy tapasztalatot szereztél és jót tettél azokkal is, akik olvassák a történeted, mert talán nem esnek ugyanabba a hibába, hogy MAGÁNSZEMÉLYNEK ELŐRE UTALNAK PÉNZT.

Remélem segítettem, hogy könnyebb legyen a lelked!

2017. aug. 1. 22:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre ha banki átutalás volt, akkor van róla bizonyíték, hogy elküldted és a bankszámlaszám alapján talán ki lehet nyomozni, hogy ki volt a csaló.
2017. aug. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!