Egy internetszolgáltatónál az alábbi esetben (végrehajtás követelés) mit tehetek jogilag?
A szitu a következő:
beköttettem egy adott albérletbe (a tulajdonos beleegyezésével) az internetet, de 2 év hűségidővel. (mekkora hiba volt...)
Közben úgy alakult az életem, hogy elköltöztem onnan.
sokszori érdeklődés, és telefonok után kiderült, hogy nem tudom átköttetni az új helyre a meglévő szolgáltatást, csak jelentős áremeléssel, illetve sávszélesség csökkenéssel.
Viszont ha visszamondtam volna a szerződést kb 100 ezer kötbért kapok a nyakamba.
Így az maradt, hogy az én nevemen hagytam a szolgáltatást, de időközbe új albérlő költözött abba a lakásba. Ő sokszor lejárt határidővel fizette a számlákat be, és nemrég megkeresett hogy fenyegetőzik az invitel valami 3000 ezer forintos csekken amit ő kutyult el.
Most kaptam értesítést, hogy 12 ezer ft tartozásom van valami követelőiroda küldte, és hogy azonnal keressem fel őket. Hívtam a bérlőt, hogy mi van, hebeg-habog, hétfőn intézi.
Az én nevemen van a szolgáltatás, de nem kaptam értesítést emailben, sem telefonon, csak szimplán kikötötték a netet a bérlőnél.
több mint fél év van még a szerződésből.
Bosszant, mert megbeszéltem ezzel az új bérlővel, hogy fizeti stb, bele is ment, szóban állapodtunk meg.
nem tudok változtatni a csomagon sem. ez a baj mivel hűség...hiába köttetem át, hiába próbálnék a legkisebb árra menni, nem lehet.
Szóval ha rendeződik a szolgáltatóval ez a dolog, akkor visszavonja a követelést?
Addig nem hívom fel a végrehajtó irodát sem, míg nem tudom a részleteket, amik hétfőn lesznek meg.
Te kérdezd meg a szolgáltatót, mert neked van kötelezettséged a szolgáltató felé. Ne hallgass az új albérlőre, eddig is átvert, ezután se bízhatsz meg benne.
Intézd el, hogy kössék át máshova a szolgáltatást. Már csak azért is, hogy ne maradjon annál, aki átvert. Lehet olyan:
- aki átveszi (nevére veszi) a szerződést, így neked nincs vele több gondod
- aki kifizeti neked utólag (de mindig te fizesd be, az új címedre küldjék)
- aki kevesebbet fizet vagy akár semmit (ha az első két opció azonnal nem is lehetséges, ez még mindig választható, egy rászoruló családot biztos találsz)
ez lenne a legtisztább, hogy a nevére vegye....
telefonon hívogat a behajtó iroda, pedig csak ma kaptam meg az smst...mintha milliókkal tartoznék xD nevetséges.
Csak infóként...
Egy fórumon olvastam, biztosan igaz csak a szolgáltatók nem reklámozzák:
"Ha elköltözöl és az új helyen nem képes ugyanazt a szolgáltatást nyújtani a szolgáltató, akkor kötbér és mindenféle kártérítési kötelezettség nélkül fel lehet mondani a szolgáltatást. Érdekmúlásra hivatkozva.
Ebbe nem tudnak belekötni. AMúgy meg ragaszkodni kell a szerződésben lefektetett szolgáltatáshoz... és minőséghez az új helyen... jó eséllyel nem tudják gazdaságosan biztosítani, és akkor is mindenkinek jobb a felmondás :)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!