A lényeg az hogy 2 hete kaptam egy levelet Jászkai és társa végrehajtói irodától hogy "egyéb pénz követelés" címen a 181.214ft azóta 666.695ft-ra emelkedett, amit felháborítónak tartok! Lefogtak így is 32.574ft hogy mi lesz, nekem nincsenek jogaim?
Szerintetek hova forduljak segítségért
5 év után nem évül el
Vegyem fel a bankkal a kapcsolatot
Nekem nincsenek jogaim
"5 év után nem évül el "
Miert evulne el?
"Nekem nincsenek jogaim"
De vannak, es kotelessegeid is vannak. A kotelessegeid koze tartozik az is hogy visszafizeted a hitelt amit felvettel.
Vajon mióta tartozhatsz?
Hány követeléskezelő érintett az ügyben?
A megemelkedett összeg nekem azt sugallja,hogy legalább 5 éve nem fizethettél.
Olyan ez is mint a hitelkártya,ha 10ft-al tartozok akkor is a teljes összegre (ha:100 000ft,150 000ft a hitelkeret)azaz a hitelkeretben meghatározott összegre számolják a kamatot és egyéb költségként annak a munkadíját aki dolgozik vele valamint a levelezés,telefon,nyomtatás+papír stb...költségeket.
Amint megküldenek egy levelet a tartozásodról az megszünteti az elévülési időt.Nem fogják elfelejteni!
Mit lehet tenni? Vannak esetek amikor meg lehet alkudni a követeléskezelőkkel:::részletfizetés,milyen időtartamú visszafizetés,esetleg valamilyen kedvezmény.
Jogaid: ugye szerződést kötöttél amikor a hitelt felvetted? Most ennek a szerződésnek a nyomát viseled.Ha értesz a számoláshoz akkor végigböngészheted miért lett ekkora a tartozás?
Mi a CIB-bankkal jártuk meg,amikor sunyi módon a tudtunk nélkül 1,5%-ot rátett a tartozásra visszamenőleg arra az összegre melyet hitelként vettünk fel és már régen kifizettük a kamatot(te is ezt fizeted ki elsőként)és a tőke nagy részét!!!
Érdemes bogarászni!!
Ingyenes jogsegély szolgálatot keress a közelben, itt lehet hogy segítőt is kapsz!És kérj hiteles tanácsot ott.
Elévülés márpedig létezik.Az ilyen kis szir-szar behajtócégekkel amúgy sem érdemes kommunikálni.
Ajánlott volt a levél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!