Van-e egyáltalán bármilyen racionális ok a melegházasság ellenzésére?
pl. a házasság egy a vallás által jól bejáratott "terméknév" ami egy férfi és egy nő szövetségét jelenti amit most le akarnak nyúlni.
Ha pl. egy autógyár kénytelen a menetstabilizáló rendszerét ESC helyett ESP, TSC, VDC, AFS, VSA, EVSC ... -nak nevezni, mert valaki már használta az eredeti nevet akkor igazán kitalálhatnának a melegek is a saját szövetségi/élettársi viszonyukra valami mást.
De mondjuk ennél komolyabb ellenérvet én se tudok :)
"Demográfiai szempontból (ami a történelem legfontosabb fizetőeszköze) egy meleg ember sokkal többet ér, ha megházasodik egy ellenkező neművel és lesz 2-3 (de akár az 1 is jobb a nullánál) gyereke, ahelyett hogy seggrepacsizik (férfi) vagy ollóz (nő) egész életében."
Ezen logika szerint akinek nem lehet gyereke, az értéktelen ember. Kiváló érv, mondhatom.
"Azt kívánom nektek hogy bárcsak élnétek még 100-200 évet, hogy megláthassátok, hogy a kevésbé toleráns Iszlám hogyan foglalta el Európát egyszerűen csak azért, mert jobbak a demográfiai mutatóik a "toleráns" Nyugaténál."
A Európában élő muszlimok átlag 2.2 termékenységi rátájával ez azért picit sokáig fog tartani. Én is szívesen élnék még 200 évet, hogy a végén a képébe röhöghessek a sok fóbiás rettegőnek.
ma 13:53
na és hány gyereked van?
"Én jogosan érzem igazságtalannak, hogy míg én 25 éven keresztül időmnek, erőmnek, jövedelmemnek jelentős részét gyermekeim felnevelésére költöttem, addig aki nem vállalt gyereket (vagy nem tudott mert homo) élte világát? Minden évben nyaralt, habzsi-dőzsi az életet a gyerekekre el nem költött milliókból, aztán majd amikor a nyugdíjért, ellátásért tartjuk a markunkat, majd az én gyermekeim keresik meg a rávalót."
Attól, hogy valakinek nincs gyereke, még egyáltalán nem biztos, hogy telik neki a rongyrázásra; sokaknak pont az anyagi helyzetük miatt nincs gyerekük, nem akarnak megélhetési szülők lenni.
Egy nagyon fontos dolgot felejtettél még el!
A gyermeknevelés miatti kedvezményeket a gyermektelenek adója, befizetései teszik nagyban lehetővé! A gyermekesek kapnak adókedvezményt, családi pótlékot, babakötvényt, beiskolázási támogatást, táppénzt stb. A legtöbb gyerekeket nevelő család már nem is adózik, míg a gyermektelenek, gyermekeiket már felnevelők igen; s ez az összeg el is megy a juttatásokra.
Ha nem lennének gyermektelenek, akkor nem jutna annyi segítség a gyermekeseknek.
Ha ma már nincs is, régen volt. A házasság régen nem a szerelemről szólt, hanem az utódnemzésről, és két család összekötéséről/vagyonegyesítésről. Erre a melegházasság teljesen alkalmatlan lett volna.
Viszont a mai világban a házasság egy opció, nem pedig konvenció vagy kötelesség (legalábbis itt). Általában szerelemből köttetik. Mivel a házasság intézményének népszerűsége zuhan, az államnak az lenne az érdeke, hogy minél több házasság születhessen felnőtt, beszámítható emberek között.
Innentől kezdve pedig mindegy, hogy Ádám és Éva vagy Adél és Éva vagy Ádám és Béla. Az állam érdeke, hogy többen lépjenek házasságra, és a melegházasság csak növelné a házasságok számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!