Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van-e egyáltalán bármilyen...

Van-e egyáltalán bármilyen racionális ok a melegházasság ellenzésére?

Figyelt kérdés

2017. jún. 18. 11:25
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
5%

pl. a házasság egy a vallás által jól bejáratott "terméknév" ami egy férfi és egy nő szövetségét jelenti amit most le akarnak nyúlni.

Ha pl. egy autógyár kénytelen a menetstabilizáló rendszerét ESC helyett ESP, TSC, VDC, AFS, VSA, EVSC ... -nak nevezni, mert valaki már használta az eredeti nevet akkor igazán kitalálhatnának a melegek is a saját szövetségi/élettársi viszonyukra valami mást.

De mondjuk ennél komolyabb ellenérvet én se tudok :)

2017. jún. 18. 14:24
 22/33 anonim ***** válasza:
59%

"Demográfiai szempontból (ami a történelem legfontosabb fizetőeszköze) egy meleg ember sokkal többet ér, ha megházasodik egy ellenkező neművel és lesz 2-3 (de akár az 1 is jobb a nullánál) gyereke, ahelyett hogy seggrepacsizik (férfi) vagy ollóz (nő) egész életében."

Ezen logika szerint akinek nem lehet gyereke, az értéktelen ember. Kiváló érv, mondhatom.

"Azt kívánom nektek hogy bárcsak élnétek még 100-200 évet, hogy megláthassátok, hogy a kevésbé toleráns Iszlám hogyan foglalta el Európát egyszerűen csak azért, mert jobbak a demográfiai mutatóik a "toleráns" Nyugaténál."

A Európában élő muszlimok átlag 2.2 termékenységi rátájával ez azért picit sokáig fog tartani. Én is szívesen élnék még 200 évet, hogy a végén a képébe röhöghessek a sok fóbiás rettegőnek.

2017. jún. 18. 14:33
 23/33 Rubicon87 ***** válasza:
95%

ma 13:53

na és hány gyereked van?

2017. jún. 18. 14:38
 24/33 anonim ***** válasza:
93%

"Én jogosan érzem igazságtalannak, hogy míg én 25 éven keresztül időmnek, erőmnek, jövedelmemnek jelentős részét gyermekeim felnevelésére költöttem, addig aki nem vállalt gyereket (vagy nem tudott mert homo) élte világát? Minden évben nyaralt, habzsi-dőzsi az életet a gyerekekre el nem költött milliókból, aztán majd amikor a nyugdíjért, ellátásért tartjuk a markunkat, majd az én gyermekeim keresik meg a rávalót."

Attól, hogy valakinek nincs gyereke, még egyáltalán nem biztos, hogy telik neki a rongyrázásra; sokaknak pont az anyagi helyzetük miatt nincs gyerekük, nem akarnak megélhetési szülők lenni.

Egy nagyon fontos dolgot felejtettél még el!

A gyermeknevelés miatti kedvezményeket a gyermektelenek adója, befizetései teszik nagyban lehetővé! A gyermekesek kapnak adókedvezményt, családi pótlékot, babakötvényt, beiskolázási támogatást, táppénzt stb. A legtöbb gyerekeket nevelő család már nem is adózik, míg a gyermektelenek, gyermekeiket már felnevelők igen; s ez az összeg el is megy a juttatásokra.

Ha nem lennének gyermektelenek, akkor nem jutna annyi segítség a gyermekeseknek.

2017. jún. 18. 16:12
 25/33 anonim ***** válasza:
87%
24! Igen ez egy rendszeresen elfelejtett dolog, miszerint ma ott tartunk, hogy ma a gyerektelenek tartják el az államot, meg a gyerekeseket is! Tehát nem elég, hogy mi adónkból élnek, még nekik van képük arról beszélni, hogy különbek, amiért vállaltak gyereket. Gyakorlatilag legalizált adóelkerülés a gyerekre fogva, aminek haszna sincs, hiszen a születések száma most is ott van, mint 2010-ben volt.
2017. jún. 18. 16:23
 26/33 anonim ***** válasza:
Bocsi, csak azért szólok hozzá mert érdekes a téma, a vita is normális, és sok jó különböző álláspontú érv hangzik el.
2017. jún. 18. 16:31
 27/33 anonim ***** válasza:
4%
Igen, éppen azért van a sok támogatás,visszaosztás mert ezzel akarja jutalmazni az állam a gyerekvállalást. Az adók ennek ellenére egyformán sújtják az összes polgárt, és nagy család-nagy fogyasztás elve miatt a 27% ÁFA (fogyasztási adó) a gyerekeseket fokozottabban érinti. A SZJA mérséklése pedig kifejezetten az önmegvalósításban élenjáró, éppen ezért magas fizetésű gyermekteleneket segíti. A tényleges büntetés a gyerektelenekre a külön gyermektelenségi adó lenne, ami ha jól tudom a németeknél most is van, nálunk meg régebben volt. Ezért is tragédia a nemzet számára minden szülők verejtékéből felnevelt, a köz általi adókból kiiskoláztatott, egészséges fiatal felnőtt kivándorlása. Ja, egy korábbi kérdésre a válasz: én és a párom már bőven reprodukáltuk magunkat.
2017. jún. 18. 16:45
 28/33 anonim ***** válasza:
76%
De attól, hogy valaki nem házasodhat meg, kevésbé lesz meleg? Nem fog egy meleg attól hirtelen szülni, hogy megtiltod neki a házasságot.
2017. jún. 18. 18:10
 29/33 anonim ***** válasza:
1%
Az, hogy ronda, hülyén néz ki, hogy férj és férj, a házasság megcsúfolása. Olyan, mintha pl. nők versenyeznének a férfiakkal együtt sportokban.
2017. jún. 18. 20:35
 30/33 anonim válasza:
96%

Ha ma már nincs is, régen volt. A házasság régen nem a szerelemről szólt, hanem az utódnemzésről, és két család összekötéséről/vagyonegyesítésről. Erre a melegházasság teljesen alkalmatlan lett volna.

Viszont a mai világban a házasság egy opció, nem pedig konvenció vagy kötelesség (legalábbis itt). Általában szerelemből köttetik. Mivel a házasság intézményének népszerűsége zuhan, az államnak az lenne az érdeke, hogy minél több házasság születhessen felnőtt, beszámítható emberek között.

Innentől kezdve pedig mindegy, hogy Ádám és Éva vagy Adél és Éva vagy Ádám és Béla. Az állam érdeke, hogy többen lépjenek házasságra, és a melegházasság csak növelné a házasságok számát.

2017. jún. 19. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!