Miért nem vezetik be újra a halálbüntetést? Miért van emberi joga egy gyilkosnak?
Az életfogytiglan sokkal nagyobb büntetés, szerintem teljesen jogosan nevezhető megtorlásnak is, akárcsak a halálbüntetés. A halálbüntetés azon túl hogy látványosabb, egyáltalán nem nagyobb büntetés egy súlyos bűncselekményért.
Azonkívül, a bűncselekmények jelentős részénél nem tudják rögtön, de még évek múltán se biztosan megmondani hogy ki volt az elkövető. Ilyenkor jön a hírekből ismert, évekig elnyúló nyomozás, többszöri bírósági ítéletalkotás. A börtönből még ki lehet venni egy ártatlanul elítéltet, a halálbüntetést már nem lehet visszavonni.
És ha már előhoztad a személyes hitedet is: Ilyen alapon nem kellene semmilyen fajta igazságügy, hisz mindenki meghal egyszer, tehát mindenkit el fog Isten számoltatni. Magyarul, senkit nem kell megbüntetnie semmilyen emberi világi szervnek, hisz az Isten dolga.
Szerintem hanyagold a vallás és a jog összemosását, mert baromságokat fogsz beszélni. (mint ahogy teszed)
"Véleményem szerint egy orosz börtönbe kéne rakni azokat akik szándékosan megölnek mást, vagy hasonló súlyú bűncselekményt követnek el. Az tényleg rosszabb mint a halál."
Kivéve a pszichopatáknak, akik hamar a börtönhierachia élére keverednek, és talán még élvezik is a bulit.
Kérdező, ha már az állam pénztárcájában kutakodsz, és a feles kiadások lemetszegetését szorgalmazod, akkor kezdjük mondjuk az értelmetlen propaganda eltörlésével. Vagy az a havi 4 milliárd ami a kormánymédiára megy el nem szúrja a csőrödet?
Egyébként, elítélteket akár munkára is be lehet fogni, az más kérdés hogy ez milyen minőségű munkához vezet. Szerintem egyszerűbb munkákra még mindig be lehetne őket fogni, mint mondjuk szemétszortírozás, vagy egyéb futószalag munkákra. Magyarul,. a rájuk költött pénz megtérülne a társadalom számára.
Az Isten előtti elszámolással csak olyanokat tudsz megfenygetni, akik hívők. Másokat nem fog érdekelni.
És aki véletlenül ölt meg valakit? Vagy önvédelemből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!