Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem vezetik be újra a...

Miért nem vezetik be újra a halálbüntetést? Miért van emberi joga egy gyilkosnak?

Figyelt kérdés
A gyilkosok már nem emberek,még a börtönre sem méltók.Jöhet itt nekem mindenki hogy emberi jog meg mindenféle,de újra megkérdezném,hogy az áldozatnak nem volt emberi joga?! Igenis egy gyilkos kapja meg amit megérdemel és tűnjön el a Föld színéről.Nem érdekel ha még meg is változik és netán megbánja,a gyilkosság egy megbocsáthatatlan bűn!

2017. jún. 15. 15:57
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
87%
Nyugodj meg! Nem ilyen egyszerű ez a kérdés. Nem minden gyilkos alapvetően gonosz. Te mit szólnál hozzá, ha valaki belédkötne az utcán, védekezésképpen ellöknéd magadtól, amitől ő elesne és beverné a fejét a járdába, és meghalna. Ez is gyilkosság, ami miatt téged kivégeznének. Akkor neked nincsenek jogaid? Én nem védem a gyilkosokat, de sokan hasonló helyzetben vannak. És mi van akkor, ha a bíróság bűnösnek találna téged gyilkosság vádjában, miközben te tudod, hogy ártatlan vagy? Akkor is amellett kardoskodnál, hogy végezzenek ki?
2017. jún. 15. 16:13
 12/56 anonim ***** válasza:
19%
Téged kellene megölni, kérdező, ha már ennyire kívánod mások halálát. Szerintem semmi baj a gyilkolással. Naponta többször megtörténik a környezetünkben, és minden ember ölt már. Ha nem is embert, akkor rovart, bogarakat biztos. Nincs különbség élet és élet között. Ez a természet rendje. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor alkalmatlan vagy az életre, ennyi.
2017. jún. 15. 16:14
 13/56 anonim ***** válasza:
65%
Véleményem szerint egy orosz börtönbe kéne rakni azokat akik szándékosan megölnek mást, vagy hasonló súlyú bűncselekményt követnek el. Az tényleg rosszabb mint a halál.
2017. jún. 15. 16:17
 14/56 anonim ***** válasza:
60%
7. Én Japánt is ide sorolnám azért.
 15/56 A kérdező kommentje:
Plusz megjegyezném azt is,hogy a börtön nem ingyen van.Bizony az adófizetők pénzéből tartják fennt,ez esetben a tisztesen dolgozó emberek pénzéből tartanak életben egy állatot(mert aki ilyet tesz már nem ember).Ez napi 8000 Ft körül van egy elítéltre számolva.Bocs,de én nem akarok ehhez hozzájárulni.És nem bosszú,hanem tényleg büntetés.Mivel lehet hogy te nem hiszel benne,de a halál után Isten vár,ez esetben nem az Isten hanem a Sátán a pokolban az örök kárhozatra.Ennél nagyobb büntetés nincs.
 16/56 anonim ***** válasza:
90%

Az életfogytiglan sokkal nagyobb büntetés, szerintem teljesen jogosan nevezhető megtorlásnak is, akárcsak a halálbüntetés. A halálbüntetés azon túl hogy látványosabb, egyáltalán nem nagyobb büntetés egy súlyos bűncselekményért.

Azonkívül, a bűncselekmények jelentős részénél nem tudják rögtön, de még évek múltán se biztosan megmondani hogy ki volt az elkövető. Ilyenkor jön a hírekből ismert, évekig elnyúló nyomozás, többszöri bírósági ítéletalkotás. A börtönből még ki lehet venni egy ártatlanul elítéltet, a halálbüntetést már nem lehet visszavonni.

És ha már előhoztad a személyes hitedet is: Ilyen alapon nem kellene semmilyen fajta igazságügy, hisz mindenki meghal egyszer, tehát mindenkit el fog Isten számoltatni. Magyarul, senkit nem kell megbüntetnie semmilyen emberi világi szervnek, hisz az Isten dolga.

Szerintem hanyagold a vallás és a jog összemosását, mert baromságokat fogsz beszélni. (mint ahogy teszed)

2017. jún. 15. 16:21
 17/56 anonim ***** válasza:
88%

"Véleményem szerint egy orosz börtönbe kéne rakni azokat akik szándékosan megölnek mást, vagy hasonló súlyú bűncselekményt követnek el. Az tényleg rosszabb mint a halál."

Kivéve a pszichopatáknak, akik hamar a börtönhierachia élére keverednek, és talán még élvezik is a bulit.

2017. jún. 15. 16:25
 18/56 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, ha már az állam pénztárcájában kutakodsz, és a feles kiadások lemetszegetését szorgalmazod, akkor kezdjük mondjuk az értelmetlen propaganda eltörlésével. Vagy az a havi 4 milliárd ami a kormánymédiára megy el nem szúrja a csőrödet?

Egyébként, elítélteket akár munkára is be lehet fogni, az más kérdés hogy ez milyen minőségű munkához vezet. Szerintem egyszerűbb munkákra még mindig be lehetne őket fogni, mint mondjuk szemétszortírozás, vagy egyéb futószalag munkákra. Magyarul,. a rájuk költött pénz megtérülne a társadalom számára.

2017. jún. 15. 16:26
 19/56 anonim ***** válasza:
92%

Az Isten előtti elszámolással csak olyanokat tudsz megfenygetni, akik hívők. Másokat nem fog érdekelni.

És aki véletlenül ölt meg valakit? Vagy önvédelemből?

2017. jún. 15. 16:32
 20/56 anonim ***** válasza:
85%
Most minek vitatkoztok a kérdezővel? Nem látjátok, hogy hülye?
2017. jún. 15. 16:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!