Miért kell azért megbüntetni valakit buszon, mert nincs nála a diákigazolványa?
"Kár, hogy csak itt tart Mo., nem tudom, hogy máshol ez hogy van, de ha már bemutatod az irataid, akkor ráírhatnák az adataidat helyetted és kapnál egy jó bérletet. "
Hol jártál, honnan szereztél és miket tapasztaltál?
"Az ellenőrök munkáját is megkönnyítenénk, mert nem kellene elkérniük minden okmányt külön külön mindenkitől. Tehát névre szóló bérletet kapna mindenki."
Na és hogyan igazolod az személy azonosságodat, ha nincsen nálad igazolvány?
# 22-es első kérdését visszavonom.
"Hát nem most írtam le?"
Nem azt írtad le, hogyan nézne ki a bérlet. Viszont azt nem, hogy honnan tudná mondjuk Budapesten az ellenőr, hogy én ténylegesen az a személy vagyok, akinek a neve a bérleten szerepel?
"Elég lenne elkérni csak a személyiét, hogy lássák, hogy ő van a képen ellenőrzéskor."
Hogyha ez vonatkozik rá a válaszra, akkor miben is különbözik a diáktól azon felül, hiszen most miért lenne nálad a személyi és miért ne lenne nálad diákigazolvány?
Nem tudom, te hogyan szoktak nálam egymás mellett vannak az igazolványtartóba.
Száz szónak is egy a vége kérdező. Van itt tízmillió ember tízmilliónál is több elképzeléssel egy dolgot illetően. Viszont ésszerűen csak egy lehetséges. Ezt hívják szabályozásnak. Ne kérd a feledékenységedet máson számon, ne várd más többletmunkáját ezért. Légy felelős.
Ebben az országban mindenki baromira tudja, mit kellene tennie a másiknak. Majd ha azt is megtanulja, mit kellene tennie önmagának, lehet számítani javulásra. Mert az csak egy apróság a naponta előjövő sokmillió közül. Értem én, hogy neked ez a fontos, ahogy neked meg azt kell megértened, másnak más a fontos.
Félreértés ne essék, engem még egyszer sem büntettek meg, de több diákot láttam, akiket megbüntettek, mert nem volt náluk a diákigazolvány, pedig iskolások, ismerem őket. Nem értem mondjuk, hogy ilyen esetben miért nem jó, ha bemutat egy ellenőrzőt pl, azon rajta van az osztálya stb, ha már nem látják, hogy hátitáskával van.
Én nem mondom meg másnak, hogy mi legyen a jó, de szerintem mindenkinek jobb lenne, ha úgy lennem, ahogy én mondtam. Én nem akarom senkinek sem megmondani, én nyitottam egy vitát és leírtam a véleményemet, ha másnak más a véleménye, írja le nyugodtan.
"ahogy neked meg azt kell megértened, másnak más a fontos."
Nem hiszem, hogy másnak olyan fontos, hogy mindig mutogassa az iratait, nem elég jegyvásárláskor. Így nem is tudna senki sem csalni. Az jó, ha van szabályozás, de nem kell vele egyetértenünk. És én remélem, hogy ez változni fog. Ne ilyen primitív módon fizettessenek, hogy ha nincs nálad, akkor fizess. Mindenért pénzt kérnek. Bemutatom az okmányt utólag és kész. De ha kapnánk egy olyan bérletet, amit mondtam, nem lenne ilyesmikre szükség. Hogy miért ilyen fontos ez nekem? Nem az, csak 6 évig jártam busszal iskolába és elegem van már a mutogatásból. Tudom, hogy ez nem a világ legnagyobb problémája, de nagy hülyeség szerintem..
Engem büntetett meg Volán ellenőr, mert nem a viszonylatnak megfelelően használtam a bérletet. Két irányba közlekedik a busz, az egyik 20, a másik 25 km-es bérlettel használható. Nos, én a 20 km-es viszonylaton jártam gyakrabban, ritkán azonban a 25 km-es járatot is használtam. Ez akkor történt mindig, amikor lekéstem a 17.10-es buszt, utána a viszonylatnak megfelelő busz csak 19.10-kor indult, de előtte volt egy 18.40-es, ami viszont nem volt jó nekem, mert az a 25 km-es járat volt. Felszálltam rá, bérletet mutattam, sofőrt nem érdekelte. Ellenőr egyszer jött, őt igen... Onnan tudta, hogy nálunk az útirányt is rá kell írni a bérletre, az nem egyezett.
Nyígtam? Nem, mert tudtam, hogy jogosulatlanul vettem igénybe. Vehettem volna jegyet, vagy hosszabb bérletet és nincs gond. Nem, én az egyszerűbb megoldást választottam, nem tettem semmit. Mondjuk az ellenőrnek elmondtam, hogy én a sz@r menetrend miatt "blicceltem", mert így is 90 percet vártam a buszra, a 40 perces menetidővel már 2 óra ment el a napomból. Megértett, de tudod mire hivatkozott? A szabály az szabály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!